• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Butter Chicken

Ugens hit: Butter Chicken eller Murgh Makhani, som er den indiske betegnelse (fortalte Wikipedia mig). Yes, jeg har været gennem 2 x grydefuld med tilhørende kridhvide ris og fedtede naanbrød. Opskriften skulle jo godt testes igennem..

Butter chicken

Og jeg tager da også gerne endnu en omgang for holdet ;)

Nuvel. Jeg er ikke inder. Eller har nogensinde sat mine blege ben på de krydderiduftende kanter. Det nærmeste vi kommer er vist “The Hundred-Foot Journey” og en takeaway eller to.

Så ja, jeg vil nok ikke strække den til praleri af min erfaring med det indiske køkken- men det gør nu ikke forkærligheden mindre. Nøj, det er guf for ganen. Og næsen.

Butter chicken_indisk mad_opskrift

Butter Chicken er en af favoritterne på listen. Der er sådan cirka tusinde måder, at smække en omgang klassisk sag sammen på..

Med kylling i saucen.
Med kylling bagt i ovnen.
Med hel kylling.
Med benløs kylling.
Med 117 krydderier.
Eller fem.
Hele eller stødte
Med et halv kilo smør, ghee eller helt uden.

Og det forsætter…

Butter Chicken på Google = 6.630.000 hits

Med den her, 6.630.001.

Butter chicken_indisk mad_opskrift

Hvad der er den helt rigtige version – der skal du nok langt ud på de indiske sletter for, at finde frem til den.
Men altså januar. Rockerkoldt. Jeg tager, hvad jeg kan få af varme lande pt. Og den nemmeste vej til et skud glitter, glam og Bollywood er en håndfuld krydderier og hermetisk lukket emhætte. Så hænger duften fast en dag eller fire.

Lige pludselig så står naboerne der.

Med dybe tallerkener og en dusk frisk koriander til gildet.

Så er du advaret. Hvis jeg var dig, så ville jeg finde den store gryde frem!

BONUS: Kom Butter Chicken på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op 

 

Også bare så du er sikker på både rester og nok til fryseren. Det er nemlig en af de retter, som gør sig ret godt på lageret. 1, 2, 3 – ind i mikroovnen, naanbrød på risteren og der er serveret en travl tirsdag. Comfortfood for alle pengene.

Skal der spædes lidt op på grøntfronten, så dur blomkålsris (smulder) fortrinligt til de dage.

Men lov mig, at du lige prøver retten med hvide, sugende ris, fedtede naanbrød og måske end lassi til dessert

Relateret: Kylling Tikka Masala

Butter chicken_indisk mad_opskrift

Butter Chicken 101:

  • Tomatpassata er faktisk bare hakkede tomater, som er blevet blendet. Intet magisk der, andet end konsistens og for den fornemme gane, bedre smag.  Det fås i langt de fleste større supermarkeder, både på dåse, flaske og karton. Jo pænere label på glasflasken, jo flere moneter skal du have op af lommen..
  • Garam Masala er et blandingskrydderi, som fås i mange varianter alt efter krydderimærke. Smagen kan variere alt efter blandingsforhold, så husk at smag din gryde til undervejs. Hvis det er muligt, så gå efter en fintmalet blanding fremfor en mere grov.
  • Pas på med at give fuld skrue for blusset, når retten simrer derudaf – du ender op med hård, gnallet kylling.
  • Kan du bruge stødt ingefær? Nope.
  • Stødt hvidløgspulver? Arrrh.
  • Kan du bruge en fedtfattig yoghurt? Heller ikke.
  • Hvad så med madlavningsfløde med 9% fedt? Well, i en snæver vending så går det.

Og så er du vist klar til en grydefuld indisk herlighed. Jeg tænker den vil gøre sig godt på søndagsmenuen. Sådan en skålfuld i sofaen, en serie på skærmen (her er vi pt. på Taboo) og rester til en mandag, hvor du ikke magter det hele store kl. 17.23.

Bare et forslag.

Det er afprøvet. Og godkendt fra min side ;)

BONUS: Kom Butter Chicken på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op 

 

(Klik på billedet herunder, hvis du vil have tips og tricks til at foodstyle og fotografere din egen Butter Chicken eller næste indiske gilde.)

Butter chicken_indisk mad_opskrift

Butter chicken

Butter Chicken

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet

Marinade

  • 3 dl yoghurt med høj fedtprocent, ex. græsk/tyrkisk yoghurt 10%
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk frisk ingefær, fintrevet ca. 2-3 cm
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • 3 tsk garam masala
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • Salt/peber

Sauce

  • 2 spsk smør, eller olie
  • 2 dl tomat passata, købes på dåse eller flaske
  • Evt. en hønseboullionterning
  • Salt/peber
  • 2 dl madlavningsfløde 18%, eller piskefløde

Servering

  • Ris
  • Pinjekerner, eller mandelflager
  • Friskhakket persille eller koriander
  • Naanbrød
  • Neutral yoghurt

Sådan gør du

  • Skær kyllingefilleterne i grove tern.
  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i en plastpose.
  • Kom kyllingeternen i pose, luk posen og fordel marinaden godt omkring kyllingen.
  • Kom posen på køl i min. 3 timer - allerhelst natten over.
  • Smelt smørret i en varm gryde og tilsæt kylling + marinaden. Steg det hele under omrøring i 2-3 minutter (hvis varmen er for høj og det begynder at koge, vil saucen skille pga. yoghurten)
  • Tilsæt tomat passata, salt og peber og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15-20 minutter.
  • Tjek kyllingen undervejs - den må ikke blive tør.
  • Smag retten til med salt/krydderier.
  • Tilsæt madlavningsfløde og lad det hele koge igennem i ca. 1 minut.
  • Server med ris, nødder, naanbrød og yoghurt.

Noter

Butter Chicken kan med fordel laves dagen før, sættes i køleskabet og trække til næste dag - det får alle smagene endnu mere frem.
Tomat passata kan erstattes af hakkede tomater på dåse tilsat lidt sukker.
Smør kan ersattes af olie.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

Butter chicken_indisk mad_opskrift

Previous Post: « Louiogbearnaisen 2016: Året der gik
Next Post: Tunesisk gryde med kylling og couscous »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne Mette

    Virkelig lækker opskrift. Jeg havde sådan lyst til butter chicken og var fristet til at købe et færdigt glas sovs – men indholdsfortegnelsen fristede ikke! Så googlede og fandt din opskrift i supermarkedet og gik hjem og lavede marinade.
    Det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg bruger den opskrift.
    Tror også min datter vil kunne lide den – den er smooth og ikke for kras. Yum!!!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne Mette,

      Tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften ☺️

      Og ja, den hjemmelavede udgave smager altså noget bedre end den på glas 😉

      Hav en skøn dag!

  2. Steffi

    Den her ret smagte slet ikke som butter chicken. Meget skuffende.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Steffi,

      Mange læsere er rigtig glade for opskriften, og synes den smager dejlig.

      Vi er dog alle forskellige, og det er selvfølgelig helt fint, hvis den ikke smager dig :-)

      Hav en fortsat dejlig dag.

  3. Ninna

    Hvor ser det lækkert ud! Hvad sker der hvis man bruger en almindelig,mager yoghurt?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ninna,

      Det duer ikke – resultatet bliver simpelthen bare ikke det samme…trust me on this one 😉

      Så i med græsk/tyrkisk yoghurt med høj fedtprocent – det er det hele værd 😊

      God fornøjelse!

  4. Helle

    Har lige lavet retten og WOW det er virkelig lækkert. Jeg var egentlig indstillet på at det ville skille, for jeg brugte græsk yoghurt, og jeg er sol regel ikke så skrap i køkkenet – men nej det lykkedes bare så godt og smagte eventyrligt. Eneste forskel er at jeg brugte lime istedet for citron ellers er opskriften fulgt fuldstændig. Tak for en god ret ☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Så dejligt at høre Helle at resulatet blev godt, og at du kunne bruge opskriften :-)

      Lime er også lækkert og kan sagtens bruges i retten.

      Hav en dejlig dag!

  5. Julie Dybdahl

    Skal marinaden og kyllingen stå i 3 timer, hvis nu man presses på tid ved det?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Julie,

      Ja, det skal den helst, så du får alle smagsnuancerne med.

      Du kan evt. lave retten dagen i forvejen, hvis du er presset på tid, og lade den trække natten over – det gør den kun endnu bedre :-)

      Lad os endelig høre om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  6. Kathrine

    Hej,
    Jeg syndes citronen dumminere liiidt for meget hvad kan jeg gøre til næste gang :)?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kathrine,

      Tak for din kommentar.

      Hvis du synes, at den smager for meget af citron, så putter du bare mindre citron i næste gang – prøv fx. med 1 spsk i stedet for 2. Du kan også helt undlade citronen, hvis du stadig synes, at den smager for meget af citron.

      Prøv det ad :-)

  7. Tania

    Hejsa
    Nu har jeg lavet denne dejlige ret nogle gange, og det er endnu ikke lykkedes mig IKKE at skille sovsen. Men jeg synes også jeg har alt for meget marinade til, at jeg lige kan brune kyllingen uden at koge marinaden? Smider du det hele i gryden samtidig, eller tager du kyllingen fra, bruner den, og så resten af marinaden på bagefter?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tania

      Jeg kommer alt kylling og marinade i med det samme i en stor gryde :)
      Men du kan sagtens holde noget af marinaden tilbage, hvis du føler det vil være nemmere – det vil også virke rigtig fint.

      Mange hilsner
      Louise

  8. Diana

    Tusind tak for denne opskrift. Det er den nemmeste og lækreste omgang Butter chicken jeg nogensiden har lavet!! Retten er virkelig min ynglings og troede ikke at jeg selv kunne lave en som blev så god! Den bragte mig tilbage til Sydney – Australien hvor jeg første gang smagte det for 10 år siden.

    Jeg fik simpelhen en mund orgasme 😍

    Tak for mad

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Diana,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – så glad for at du kunne bruge opskriften og ligefrem blev transporteret tilbage i tiden :-)

      Hav en forrygende dag!

  9. Marc

    Hej Loui

    Hvilken type ris har du brugt her i opskriften ?

    Og evt. fremgangsmåde ? Synes de sidste gange jeg har lavet ris, at det er blevet grødet :(

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marc,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Jeg brugte faktisk bare en helt almindelig pose ris – tror det var basmati.

      Jeg er bestemt ikke mester i kogning af ris, så en god fremgangsmåde der må jeg desværre blive dig svar skyldig :-)

      Lad os endelig høre om resultatet, hvis du kaster dig ud i at lave Butter Chicken.

      Hav en super dag!

    • Peter Bastrup

      Når jeg laver ris bruger jeg Jasmin ris, skyller 3 dl ris grundigt i et dørslag, putter risen og 4 dl. vand i kasserollen tilsætter lidt salt og en lille sjat olie, dækker kasserollen med et stykke køkkenrulle og et låg, fuldt blus på under kasserollen indtil det begynder at koge, så skruer jeg helt ned til 1 i 10 min. og lader den stå på en bordskåner i yderlige 10 min. så er den god

    • Louiogbearnaisen

      Tak for input Peter 👍

      Ris bliver altid bedre, hvis de skylles først :-)

      Hav en fortsat god dag!

  10. Kirsten

    Prøvede opskriften i weekenden, lavede også Nan til – det var super lækkert!!
    Afgjort ikke sidste gang!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kirsten,

      Tusinde tak for din kommentar – hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften på Butter Chicken – og med naan brød til bliver den absolut ikke dårligere :-)

      Hav en dejlig dag.

  11. Kasper V

    Hej. Det ser enormt lækkert ud.
    Du skriver evt en hønsebouillonterning. Skal den blot i sammen med passata’en? Eller bliver den lige så god uden?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kasper,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Jep, hønsebouillonterningen skal i sammen med passataen – men du kan sagtens lave retten uden, det bare for at krudte ekstra op for smagen 🙂

      Skriv endelig igen hvis du laver retten og fortæl os om resultatet :-)

      Hav en fortsat god dag.

  12. Nick

    Ser virkelig lækkert ud – Minder lidt om det jeg fik i en måltidskasse på et tidspunkt – Vil dog tilkendegive denne her ser mere lækker ud :) Den må prøves

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nick,

      Tak for din kommentar.

      Det eneste jeg har at sige er: prøv den! Det er comfort food af ypperste klasse 😋

      Fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en forrygende dag!

  13. Marie

    Hej jeg skal her til sommer lave den til 25 Pers. Skal jeg bare gange den op? Og er der noget jeg skal.være særlig opmærksom på i den sammenhæng 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Du ganger bare op – steg evt. kyllingstykkerne lidt af gangen, så du er sikker på at de alle får farve :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Håber opskriften bliver en succes :-)

      Hav en dejlig dag.

  14. Kamilla

    Hej Louise.

    Jeg har prøvet din lækre ret her sidste dag. Jeg var dog ikke i stand til at stege kyllingen uden at den blev så varm at den skilte. Er det mere bare at den lige skal varmes der i starten (de der 2-3 minutter). og ikke sådan rigtigt stege? Når tomaten er tilsat (Jeg tilsatte også en skefuld honning for jeg havde ikke passata) kan man så koge uden at det skiller?

    mvh Kamilla

    Svar
    • Loui

      Hej Kamilla,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Ja, kyllingen skal bare brunes i starten og derefter så steges den færdig med resten af retten.

      Min har aldrig skilt, men jeg ved, at der er mange som har oplevet det. Grunden til dette er at græsk yoghurt meget hurtig kan skille ved opvarmning. Lad marianden stå ved stuetemperatur inden den kommer i gryden, så den ikke får et chok :-)

      Desuden er det vigtigt at huske at der er forskel på græsk yoghurt og græsk inspireret yoghurt (fx. karolines køkken). Græsk yoghurt er drænet for valle for at opnå den tykke konsistens, men den græskinspireret yoghurt er tilsat modificeret majsstivelse, pektin eller gelatone samt stivelse for at opnå den tykke konsistens. Det kan have indflydelse på, hvordan yoghurten påvirkes af varme. Prøv evt. med en tyrkisk yoghurt 10% fremfor en græsk yoghurt. Den er mere fast og jeg oplever, at den nemmere holder til opvarmning.

      Hav en fortsat god dag!

  15. Emilie

    Hvad er det orange i risene?!
    Jeg har lige lavet en dobbeltportion til min søster & co.’s invasion imorgen, samt til fryseren til vores kommende barselsperiode 😋

    Svar
    • Loui

      Hej Emilie,

      Tak for dit spørgsmål. Det orange i risene er gurkemeje – det er mere for farvens skyld og gør ingen forskel for smagen :-)

      Hav en dejlig dag.

  16. PeterLarsen

    Det ser troværdigt ud, men når du så går ud i, at smør kan erstattes med olie, så begynder det at smuldre. Retten hedder BUTTER chicken, og hvis det skal være rigtigt, skal den laves med ghee (klaret smør.) Aldrig olie.

    Svar
  17. Peter

    Lækkert!!!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak, Peter :)

  18. Gitte

    Hej Louise

    Det ser fantastisk ud :)
    Tænkte på hvornår dit Foodstyling Masterclass åbner igen? Jeg vil SÅ gerne med.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Gitte

      Tak :)
      Det åbner igen til Marts – du kan tilmelde dig ventelisten her: http://www.foodstylingkursus.dk/

  19. Anna

    Bliver nødt til at sige det nu efter, at have fulgt dig nogle måneder. Du er altså en af Danmarks bedste madfotografer efter min mening. Dine billeder er helt specielle og slet ikke som nogen andres :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Tusinde tak, hvor er du sød :)
      Det var da en helt fantastisk kommentar at få :)

  20. Ulla

    Hvornår tilsætter du smøret? Er det mig der har overset noget, eller står det der ikke?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ulla

      Nej, jeg fik skrevet olie i stedet for smør i fremgangsmåden – det er rettet nu :)

  21. Anna Emilie

    “Taboo” er for vild.
    Elsker Hardy!
    Serier generelt er jo genialt…
    Hvis I ikke har set “Peaky Blinders” med Cillian Murphy, så se den da lige og hils fra mig!
    Tak for mad! ;)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna Emilie

      Yeah – er også blevet godt lun på den og Hardy ;)
      Uh, den skriver jeg lige bag øret – vi er altid på jagt efter nyt.

      God søndag :)

  22. Birgitte

    Hvad gør du med smørret til saucen? Skal kyllingen måske steges i smør i stedet for olie? GLÆDER mig til at prøve din opskrift 😉

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Birgitte

      Haha, ja da, det skal den og tak :) Det var ren skrivevane med det olie, der sneg sig ind.

  23. Cecilie Lykke

    Elsker elsker elsker butter chicken. Og er selv vild med Taboo, der kommer en ny episode idag jo! :-)
    Tak for lækker opskrift, og sjov skrivning. Ud med stødt ingefær og hvidløgspulver.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cecilie

      Hah, vi kunne godt lave en virtuel søndagsdate ;)
      Jeps, vi sidder også lige snart klar til en søndag med Hardy!

      God søndag og afsnit :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework