• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Pavlova kage med citron og mandler

Pavlova er en nem og lækker kage til dessert, som ligner en million og smager fantastisk. Nap opskriften herunder + tips til marengsbunden.

Sus til opskrift Print opskrift

Pavlova - marengsbund med flødeskum

Kender du den her?

Citron marengs roulade

Den er god.

Og hitter kage-hitlisten herinde år efter år. Okay, intet vælter banankagen af pinden. Eller Chocolate Chip Cookies. Men lige herefter, så kommer den susende. Ind på en sprød tredjeplads.

Her kunne man bare lade den ligge.

Men jeg har haft pavlova på dessert-planen i månedsvis. Ventet på sommerfriske jordbær, hindbær, ribs at kaste oven på marengsbunden og flødeskummet.

For så at hive i land igen.

Stikkelsbærrene kom. Søde, syrlige og geniale ovenpå sådan en marengssag. Både friske eller i kompot-form.

Kæmpe plan.

Lige indtil jeg halvvejs inde i sæsonen forstuvede foden..

Så intet kratluskeri, intet rov, ingen lange fingre i de bedste stikkelsbærbuske i kvarteret.

Bum bum. What to do? 

Frem med noget lige så syrligt; lemon curd’en.

For den dur.

Både i Citron marengs rouladen.

Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager.

Yup, det er en copy paste af rouladen.

Der nu er den nemmeste pavlova.

Som ligner en halv million.

Og smager som en hel :-)

Både om du går med lemon curd. Stikkelsbærkompot. Eller hiver de friske frugter på toppen.

Pavlova - marengsbund med flødeskum

Okay, pavlova.

Vi er ude i en marengsbund. 5 ingredienser. Pisk, bland. Bag. Den er simpel, men marengs kan bare være drilsk, så lad os lige suse over sagen.

Pavlova opskrift 101

  • Skal æggene vejes? Jep, for du får det bedste resultat, så vej æggehviderne, da de kan variere en hel del. Og lad dem også gerne lige stå 30 minutter, hvis de er direkte hevet ud af køleskabet. Marengs bliver bedst med stuetemperede æg.
  • Kan flormelis udskiftes med almindeligt sukker? Yes, men det kræver endnu længere piskning, da sukkerkornene må ikke kunne ses eller mærkes i din marengs. Så det vigtigt, at du pisker marengsen længe, til den bliver sej og blank.
  • Min pavlova bliver brun og ikke hvid? Din ovn er banditten her! Den bager for varmt, så skru 10-30 grader ned næste gang, du bager din pavlova og bag den lidt længere tid.
  • Min marengsmasse er sjasket? Om igen, det bliver aldrig til en god marengsbund. Næste gang, så skru op for den gode lydbog og tilsæt flormelis lidt af gangen. Sådan en omgang tynd, flydende marengs skyldes ofte utålmodighed – altså for hurtig tilsat sukker.
  • Skal marengsbunden virkelig blive i ovnen? Ja, lad bunden stå i ovnen, til ovnen er kølet af, så sikrer du, at marengsen ikke falder sammen.
  • Kan den laves portionsanrettet, altså som små marengsbunde? Sagtens, du kan bruge opskriften herunder eller nappe den her opskrift Marengskager med creme og bær
  • Kan pavlovaen bages i en bradepande i stedet? Det vil du godt kunne – brug samme fremgangsmåde, men smør marengs ud i et lag på en bradepande og bag den i kortere tid.

Opbevaring af pavlova

Jeps,  du kan godt lave marengsbunden en dag eller to, inden den skal serveres. Sørg for den er helt afkølet og pak den så ind i husholdningsfilm eller plastik og opbevar den et tørt sted.

Så er det bare at hive den frem, når gæsterne råber på pavlova til dessert og toppe den med lemon curd og flødecreme eller lige det fyld, du er vild med.

Og det kunne være en af dem her:

Ideer til fyld på pavlova til sommer og vinter

  • Sommer pavlova: Friske bær (jordbær, hindbær, solbær, ribs, stikkelsbær) eller skift fløden ud med is
  • Efterårs pavlova: Brombær, passionsfrugt
  • Vinter pavlova: Pocherede pærer, kiwi, citrusfrugter, chokoladecreme og nødder (fx. krokant)
  • Forårs pavlova: Rabarberkompot eller syltede rabarber

 

Flere lækre tips?

Tjaa.

Skal din pavlova lige tages et nøk op og være ekstra lækker?

Riv 100 g marcipan og vend det i marengsen.

Det er slet ikke dumt ;-)

 

Pavlova - marengsbund med flødeskum

Pavlovakage med lemon curd, fløde og mandler

Nem og lækker pavlova. Marengsbund toppet med lemon curd, flødeskum rørt med mascarpone og ristede mandler på toppen.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Hviletid2 timer
Samlet tid4 timer
Antal: 8 pers.

Ingredienser

Marengsbund

  • 130 g æggehvider (ca. 4 æg)
  • 180 g flormelis
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk eddike
  • 2 tsk majsstivelse

Servering

  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 300 g hjemmelavet lemon curd (eller købt)
  • 25 g mandelflager
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Marengsbund

  • Kom æggehvider og salt i en skål og pisk ca. 30 sekunder til æggene begynder at få bløde toppe.
  • Tag 1 spsk flormelis og tilsæt til æggehviderne, mens du pisker.
  • Fortsæt med at tilsætte 1 spsk flormelis til æggernehviderne og pisk godt mellem hver skefuld indtil, alt flormelis er tilsat.
  • Pisk herefter marengsen 1 minut til du har stive toppe.
  • Tilsæt eddike og sigt majsstivelse til marengsen og vend det i.
  • Tegn en cirkel med en diameter på ca. 20 cm på bagsiden af et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og fordel marengsen i cirklen. (Pas på med ikke at lave marengsen alt for høj, så risikerer du, den falder sammen.)
  • Bag marengsen 1,5 time ved 120 grader.
  • Sluk ovnen og lad marengsbunden køle af i ovnen i 2-3 timer eller natten over.

Servering

  • Kom piskefløde, mascarpone og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til en luftig skum.
  • Rist mandelflagerne på en tør pande til de er gyldne.
  • Fordel lemon curd på toppen af den helt afkølede marengsbund
  • Top dernæst med flødecreme og drys med de ristede mandelflager.
  • Server straks.

Noter

  • Tilsæt evt. 1-2 spsk citronsaft til en købt lemon curd, hvis den er for sød. Den skal helst kradse lidt, som modspil til den søde marengs. 
  • Er du til det helt friske, så tilsæt også 1-2 spsk citronsaft til flødecremen
  • Marengsbunden kan laves 1-2 dage i forvejen. Pak bunden ind i husholdningsfilm eller plastik og opbevare den et tørt sted.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Previous Post: « Jordbærkage
Next Post: Tzatziki »

Reader Interactions

Comments

  1. Dorrit Andersen

    Hej,

    Spændende opskrift! Jeg overvejer at lave den hvor jeg laver mini pavlovaer istedet for en stor. Det er det vil intet i vejen for. Jeg kan se at opskriften ikke er præcis den samme som ved mini pavlovaerne. I denne er det majsstivelse i. Ved du om jeg bare skal tage den ovenstående og lave små reder af eller det bedst jeg bruger den særlige opskrift til mini pavlovaer uden majsstivelse med flere æggehvider (begge opskrifter er til 8 Pers). På forhånd tak – Mvh Dorrit

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dorrit,

      Jeg har ikke testet at lave den store pavlova som små, men du burde fint kunne gøre det. Ift. til majsstivelse kan du bage med og uden. Jeg bruger bruger oftest majsstivelse og eddike sammen i store marengs for at holde formen og få den der bløde midten, samt undgå at den væsker. Ved små marengs oplever jeg ikke, det er nødvendigt.

      Lad mig høre hvordan det går 😊

  2. Joan Andreassen

    Hej🤩🤩
    Nu har du skrevet en laaang historie om pavlova med lemoncurd. Hvorfor i alverden, er der ikke en opskrift på den🤔🤔
    Ellers tak for gode opskrifter, og god inspiration.

    Venlig hilsen
    Joan

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Joan,

      Det er der også 😀

      Hvis du scroller ned til bunden, vil du se opskriften.

      Hav en dejlig dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework