Opskrift på de bedste pølsehorn, som er nemme og hurtige at bage til madpakken – og så holder de sig bløde og luftige. Nap opskriften på pølsehorn med blød dej her:
Det har taget godt og vel en måned.
Pølsehorns-sagen.
For det er jo ikke bare et pølsehorn.
Niks.
Skal dejen være blød eller sprød? Skal pølsen kunne ses eller ej? Og hvilken slags pølse? Skal det være en croissant-form eller det mere firkantede tankstationsform? Hvad med sesamfrø – skal de på? Og med eller uden ketchup? Der er også noget med sødhed på dejen? Og ikke mindst størrelsen af pølsehornet?
Arhmen, det har været vanvittigt med pølsehornstests.
Og fedt – særligt med alle input til sagen ovre på Instagram. For er der noget, som kan skille vandene, så er det altså pølsehorn. Næsten lige så meget, som den flødeskum på brunsvigeren – meeen også kun næsten.
Så.
Godt og vel en måned.
147 pølsehorn senere.
Og nu er de her:
Bløde, saftige pølsehorn med ketchup
Ingen dikkedarer.
Eller det kunne man. Du ved; barbecuesauce, chili-ketchup, bacon om pølsen eller lidt revet ost.
Men det styrer du.
De kan trække det hele, de her pølsehorn, så det er bare at slå dig løs.
Eller køre den helt klassisk.
Med eller uden sesamfrø på top.
Klar til at få fyldt fryseren op?
Got ya.
Men inden du suser til opskriften, så lad os lige nappe et spørgsmål eller 7 til sagen.
Læs med her:
Kan jeg bage med tørgær?
Det kan du sagtens i den her opskrift på pølsehorn. Udskift den friske gær med ca. 6 g tørgær (en halv pose) og husk at blande tørgær med mel. Læs hele min guide: Sådan bager du med tørgær, for det allerbedste resultat.
Hvad med surdej – kan pølsehorn bages med det?
Well, det kan du – men er du til en opskrift på pølsehorn uden gær eller med en kombineret surdej, så sus ud på google og nap en anden end lige den her.
Kan pølsehornsdejen laves uden mælk?
Ja, du kan erstatte mælk med kærnemælk, yoghurt, A38 eller andet surmælksprodukt. Eller brug en mandelmælk i stedet (den er testet i den her opskrift også og du får præcis samme resultat).
Kan de bages med groft mel som fx. grahamsmel?
Ja da, udskift 150 g hvedemel med groft mel. Jeg er vild med fuldkornshvedemel, rug eller hvid hvede for lidt ekstra mæthed i pølsehornene, men du kan bruge lige den grove mel, som du er fan af til grove pølsehorn.
Skal de æltes på en røremaskine?
Ikke nødvendigvis – har du friske overarme, så kan du sagtens ælte dejen i hånden. Det kræver lidt længere æltetid, men du får samme lækre og bløde pølsehorn (og sparer en tur i fitness).
Og lige et par stykker mere, for måske er du til de helt hurtige pølsehorn eller en langtidshævning.
Kan jeg bage pølsehorn med 1 hævning af dej?
Jep, jeg lavede en test på sagen og de blev gode, men de får ikke helt samme blødhed og kun 90% luftighed, som hvis du hæver dejen over to omgange, hvor der er 100% luftighed.
Men er du til turbo-versionen, så:
- Spring over første hævning i opskriften.
- Fold i stedet pølsehornene direkte efter, du har æltet dejen.
- Kom dem på en bageplade og lade dem hæve i 1.5 time på bagepladen.
- Bag dem ligesom beskrevet i opskriften.
Kan jeg koldhæve pølsehornsdejen i køleskabet natten over?
Ingen problem. Så bruger du bare 10 g gær i stedet, kommer dejen i køleskabet og lader den hæve i min. 8-10 timer. Tag den gerne ud og lad dejen stå 30 minutter til 1 time på køkkenbordet inden, du folder pølsehornene.
Kan dejen bruges til mini-pølsehorn?
Yes! Så finder du bare de helt små cocktailpølser frem, deler dejen i 4 kugler og ruller ud til ca. 15-20 cm i diameter.
Hvad med andre lækre sager, som pizzasnegle?
Der er dejen også perfekt! Følg opskriften, rul dejen ud til en rektangel og fyld med dit favorit-fyld til pizzasnegle – og fyld fryseren op.
Og hey, faktisk lavede jeg også en omgang søde remonce-horn med den her dej.
Der dur den også ret godt :-)

Pølsehorn med ketchup
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 2 spsk sukker
- 75 g smør
- 1 dl mælk, (eller yoghurt, A38, kærnemælk , mandelmælk)
- 2 tsk salt
- ca. 600 g hvedemel
- 1 dl ketchup
- 20 medium pølser, Eller del 10 almindelige pølser i halve
- 1 æg
- 3 spsk sesamfrø
Sådan gør du
Pølsehornsdej
- Smuldr gær i en skål, tilsæt vand og rør gæren ud.
- Tilsæt sukker.
- Smelt smør og tilsæt den kolde mælk (eller yoghurt) til det smeltede smør, så blandingen bliver lunken.
- Tilsæt den lunkne smør/mælk-blanding til skålen og rør det sammen.
- Kom 500 g hvedemel og salt i skålen og ælt dejen
- Tilsæt det resterende mel og evt. mere, mens dejen æltes til den er smidig og slipper skålens sider (ca. 4-5 minutter ved medium hastighed på røremaskine). Melmængde kan variere, men på med dejen ikke bliver for tør.
Fold pølsehorn
- Dæk skålen til med madfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1.5 time.
- Del dejen i to og form til to kugler. Rul dem begge ud til cirkel på ca. 30 cm i diameter (kom max. 2 spsk mel på bordet, hvis din dej er lidt klistret).
- Skær hver cirkel i 10 trekanter, som en pizza.
- Fordel 1 tsk ketchup på hver trekant.
- Læg en pølse på den brede del af hver trekant og rul dem sammen til horn.
- Læg dem på to bageplader med bagepapir.
- Dæk pølsehornene med et viskestykke og lad dem efterhæve 30 minutter.
Bag pølsehorn
- Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag pølsehornene ved 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn i ca. 9-11 minutter - til de er gyldne og gennembagte.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Noter
- Pølsehornene kan fryses
- Udskift 150 g hvedemel med groft mel for mere mæthed
- Gær kan udskiftes med tørgær (husk at blande tørgær med mel)
Skriv en kommentar: