• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner

Nemme og lækre kartofler bagt i ovnen? Prøv knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner, som er lækkert tilbehør til aftensmaden. Nap opskriften her.

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Culottestegen er parat til dyp i sous-viden. Mørbraden er marineret både 1, 2 og 3 gange, Eller den hele lakseside ligger næsten klar på grillen.

Grøn salat.

Tjek. 

Surdejsbrød.

Tjek. 

Men hvad med den der kartoffel?

De nye af slagsen er landet i butikkerne og det er jo egentlig meget lækkert bare med sådan en kogt fætter.

Eller er det?

Hvis du nu skal være heeeelt ærlig?

“Det er det da, Louise?”

Jojo..

Meeeen lad os lige tage dem nøkket op. For med både smør, krydderurter og ost – og lige bagt i ovnen, så de er både sprøde og bløde, så siger jeg dig at både culottestegten, mørbraden og laksen får kamp til stregen. 

Det samme med den klassiske ‘delle.

For de her knuste kartofler er gode til det meste, som du kan finde på til både aftensmad og gæstemad.

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Jeg gik med gæstemaden.

De her krabater hittede nemlig i påskeferien nordpå.

Du ved, der oppe hvor kragerne er vendt, der altid er en grad er 5 koldere og flødeskum på brunsvigeren er et must.

Frederikshavn.

Jeg var faktisk lige et sving forbi bageren deroppe. Og yup, der er stadig flødeskum på. Men slikket, det manglede!

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Anyway.

Sammen med den grillede lakseside, en hurtig tomatsalat med både avocado og mozzarella og riglige mængder hvidløgssmør til den grove brød, så var der de her knuste kartofler. 

Nemme.

Hurtige.

Eller det er lyv, de tager lidt tid. Men det er her, du lige hiver hvidvinen frem, parkerer den i køkkenet og får – helt uden bagtanker – gelinde guidet gæsterne ud og hakke tomater. Og blande en hurtig cremefraiche-dip med krydderurter og hvidløg, som er perfekt til kartoflerne.

Bare en ide ;-)

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Så.

Klar til at gå sommersæsonen i møde på kartoffel-fronten?

Lad os få spiffet dine ovnbagte kartofler op!

Men inden, så lad os lige drøne igennem 101’eren til opskriften og et par gode ideer til fyld, så du kan hive den ene plade knuste kartofler ud af ovnen efter den anden.

 

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner 101

  • Hvilke kartofler? Vælg små eller medium kartofler.
  • Er 1 kg kartofler nok? Der påregnes i alm. opskriftberegning 250 g kartofler pr. person, men jeps, de har kartofler går som varmt brød! Så afhængig af, hvad du serverer til og sultne maver omkring bordet, så overvej at øge mængden til 1,5 kg – så du sikker.
  • Jeg er bare ikke vild med parmesan? Hiv den ud eller udskift med lige din favorit ost. Både faste oste og de mere bløde, som revet mozzarella er lækkert på kartoflerne.
  • Kan jeg bruge tørret persille og rosmarin? Rosmarin kan sagtens være tørret, men persillen er bedst helt frisk.
  • Det der rosmarin? Er du mere til timian, oregano eller den rene persille, så hopper du bare på den.

 

Ideer til fyld på de knuste kartofler i ovn

  • Hvidløgssmør + krydderurter
  • Chiliflager + revet cheddar
  • Pesto + revet ost
  • Oregano + citron ( + smuldret feta over, de er kommet ud af ovnen!)
  • Smuldret bacon + cheddarost (og friske forårsløg på toppen ved servering)

 

Flere opskrifter med kartofler

  • Lun kartoffelsalat med sennepsdressing
  • Hjemmelavede chips af sød kartoffel + Ranch dip
  • Grøn marineret kartoffelsalat med ærter
  • Pommes Anna med bacon, æble og kartofler

 

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner er nemme at lave og er super lækkert tilbehør til aftensmaden.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid8 minutter
Tilb. tid25 minutter
Kogetid20 minutter
Samlet tid53 minutter
Antal: 4 pers.

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 gryde
  • 1 bageplade

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, små/medium
  • 50 g smør
  • 6 spsk friskhakket persille (+ 4 spsk til servering)
  • 2 spsk friskhakket rosmarin, eller 2 tsk tørret
  • Salt/peber
  • 50 g revet parmesan
  • 40 g pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, men stadig har en anelse bid (ca. 20 minutter afhængig af størrelse).
  • Dræn dem for vand og lad dem tørre 5 minutter i gryden.
  • Smelt imens smørret og bland det med friskhakket persille og rosmarin.
  • Fordel dem på en bageplade - der skal være lidt mellemrum mellem dem.
  • Tryk dem let flade med bunden af et glas.
  • Fordel 1-2 tsk af det smeltet smør på hver knuste kartoffel og krydr med salt og peber.
  • Drys herefter med revet parmesan, pinjekerner og dryp med lidt olivenolie.
  • Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til, de begynder at blive sprøde.
  • Tag de bagte kartofler ud af ovnen, drys med friskhakket persille og server straks.

Noter

  • Afhængig af tilbehør til kartoflerne og sultne maver om bordet, så øg mængden af kartofler. 
  • Bruger du meget store kartofler, som skal have længere tid i ovnen, så vent med at drysse pinjekerner på indtil 5-10 minutter før, de er færdige i ovnen. Så undgår du pinjekerner bliver meget mørke og bitre. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Knuste kartofler

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/4.0

Lys: Fra top i vestvendt vindue kl. 14.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

 

 

 

 

Previous Post: « Cheesecake med citron

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework