• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner

Nemme og lækre kartofler bagt i ovnen? Prøv knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner, som er lækkert tilbehør til aftensmaden. Nap opskriften her.

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Culottestegen er parat til dyp i sous-viden. Mørbraden er marineret både 1, 2 og 3 gange, Eller den hele lakseside ligger næsten klar på grillen.

Grøn salat.

Tjek. 

Surdejsbrød.

Tjek. 

Men hvad med den der kartoffel?

De nye af slagsen er landet i butikkerne og det er jo egentlig meget lækkert bare med sådan en kogt fætter.

Eller er det?

Hvis du nu skal være heeeelt ærlig?

“Det er det da, Louise?”

Jojo..

Meeeen lad os lige tage dem nøkket op. For med både smør, krydderurter og ost – og lige bagt i ovnen, så de er både sprøde og bløde, så siger jeg dig at både culottestegten, mørbraden og laksen får kamp til stregen. 

Det samme med den klassiske ‘delle.

For de her knuste kartofler er gode til det meste, som du kan finde på til både aftensmad og gæstemad.

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Jeg gik med gæstemaden.

De her krabater hittede nemlig i påskeferien nordpå.

Du ved, der oppe hvor kragerne er vendt, der altid er en grad er 5 koldere og flødeskum på brunsvigeren er et must.

Frederikshavn.

Jeg var faktisk lige et sving forbi bageren deroppe. Og yup, der er stadig flødeskum på. Men slikket, det manglede!

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Anyway.

Sammen med den grillede lakseside, en hurtig tomatsalat med både avocado og mozzarella og riglige mængder hvidløgssmør til den grove brød, så var der de her knuste kartofler. 

Nemme.

Hurtige.

Eller det er lyv, de tager lidt tid. Men det er her, du lige hiver hvidvinen frem, parkerer den i køkkenet og får – helt uden bagtanker – gelinde guidet gæsterne ud og hakke tomater. Og blande en hurtig cremefraiche-dip med krydderurter og hvidløg, som er perfekt til kartoflerne.

Bare en ide ;-)

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Så.

Klar til at gå sommersæsonen i møde på kartoffel-fronten?

Lad os få spiffet dine ovnbagte kartofler op!

Men inden, så lad os lige drøne igennem 101’eren til opskriften og et par gode ideer til fyld, så du kan hive den ene plade knuste kartofler ud af ovnen efter den anden.

 

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner 101

  • Hvilke kartofler? Vælg små eller medium kartofler.
  • Er 1 kg kartofler nok? Der påregnes i alm. opskriftberegning 250 g kartofler pr. person, men jeps, de har kartofler går som varmt brød! Så afhængig af, hvad du serverer til og sultne maver omkring bordet, så overvej at øge mængden til 1,5 kg – så du sikker.
  • Jeg er bare ikke vild med parmesan? Hiv den ud eller udskift med lige din favorit ost. Både faste oste og de mere bløde, som revet mozzarella er lækkert på kartoflerne.
  • Kan jeg bruge tørret persille og rosmarin? Rosmarin kan sagtens være tørret, men persillen er bedst helt frisk.
  • Det der rosmarin? Er du mere til timian, oregano eller den rene persille, så hopper du bare på den.

 

Ideer til fyld på de knuste kartofler i ovn

  • Hvidløgssmør + krydderurter
  • Chiliflager + revet cheddar
  • Pesto + revet ost
  • Oregano + citron ( + smuldret feta over, de er kommet ud af ovnen!)
  • Smuldret bacon + cheddarost (og friske forårsløg på toppen ved servering)

 

Flere opskrifter med kartofler

  • Lun kartoffelsalat med sennepsdressing
  • Hjemmelavede chips af sød kartoffel + Ranch dip
  • Grøn marineret kartoffelsalat med ærter
  • Pommes Anna med bacon, æble og kartofler

 

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner

Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner er nemme at lave og er super lækkert tilbehør til aftensmaden.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid8 minutter
Tilb. tid25 minutter
Kogetid20 minutter
Samlet tid53 minutter
Antal: 4 pers.

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 gryde
  • 1 bageplade

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, små/medium
  • 50 g smør
  • 6 spsk friskhakket persille (+ 4 spsk til servering)
  • 2 spsk friskhakket rosmarin, eller 2 tsk tørret
  • Salt/peber
  • 50 g revet parmesan
  • 40 g pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, men stadig har en anelse bid (ca. 20 minutter afhængig af størrelse).
  • Dræn dem for vand og lad dem tørre 5 minutter i gryden.
  • Smelt imens smørret og bland det med friskhakket persille og rosmarin.
  • Fordel dem på en bageplade - der skal være lidt mellemrum mellem dem.
  • Tryk dem let flade med bunden af et glas.
  • Fordel 1-2 tsk af det smeltet smør på hver knuste kartoffel og krydr med salt og peber.
  • Drys herefter med revet parmesan, pinjekerner og dryp med lidt olivenolie.
  • Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til, de begynder at blive sprøde.
  • Tag de bagte kartofler ud af ovnen, drys med friskhakket persille og server straks.

VIDEO

https://www.louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2022/04/FinalVideo_1650915225.258798-1-1.mp4

Noter

  • Afhængig af tilbehør til kartoflerne og sultne maver om bordet, så øg mængden af kartofler. 
  • Bruger du meget store kartofler, som skal have længere tid i ovnen, så vent med at drysse pinjekerner på indtil 5-10 minutter før, de er færdige i ovnen. Så undgår du pinjekerner bliver meget mørke og bitre. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Knuste kartofler

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/4.0

Lys: Fra top i vestvendt vindue kl. 14.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

 

 

 

 

Previous Post: « Cheesecake med citron
Next Post: Ciabattaboller »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework