• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cheesecake med citron

Skøn cheesecake med citron, som er super nem og hurtig at lave. Opskriften er med knasende bund af digestive-kiks og cheesecake-fyldet er philadelphia flødeost spiffet op med frisk citronsmag.

Perfekt påskekage eller forårskage pyntet med spiselige blomster eller bær.

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake

Vi kunne godt kalde den her, ikke?

Bare sætte kaffen over og suse direkte til opskriften.

Ingen bagning.

Ingen baks.

Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.

Men altså..

Næsten ingen baks.

Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op og kaste dem på toppen.

Okay, lad os bare være ærlige, den er nok åben.. Man skal jo teste om, de er gode nok.

Så køb lige en ekstra pose.

For det er faktisk noget baks når, du står der ude i køkkenet, gæsterne venter og du skal have de sidste 7 .. 4 påskeæg i posen til at strække til hele din cheesecake..

Små påskeæg med farver

Men den ville næsten gå, for jeg garanterer dig, den er god den her cheesecake.

Bare i sig selv.

Så er du ikke til pynt (eller er kommet til at spise hele posen med chokoladeæg), så server den, som den er. Og gem resterne i køleskabet. Den holder sig nemlig god i flere dage! 

Så..

Hvad siger du?

Skal vi lige løbe over spørgsmålene og få hevet de digestivekiks frem fra skuffen.

De er nu også meget gode – især med (et heftigt lag) smør, sådan en sen aften. Eller lige der, hvor man venter på pastaen koger og der er 9 stive minutter til aftensmaden er klar.

Måske du også lige skal købe en ekstra pakke kiks.

Just sayin’

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake -1

Nå. De spørgsmål, skal vi få set på dem?

Cheesecake med citron 101

Hvilken ost er bedst til cheesecaken? 

  • En fuldfed philadelphia flødeost. Her skal du ikke nappe light-udgaven.

Kan mandlerne udelades? 

  • Yes, du bruger bare 2-3 kiks mere i bunden så.

Jeg har ikke kageplast?

  • Frem med en plastlomme fra ringbindet og klip den op, så den passer til formen. Det er noget nær umuligt at få din cheesecake pænt ud af springformen uden en form for plast på siderne.

Kan jeg lave den her cheesecake uden husblas ? 

  • I get it! Det husblas kan være noget bøvl, men følg opskriften og husk at alle de øvrige ingredienser skal være stuetempereret. Så hiv flødeost, cremefraiche og fløde ud af køleskabet 20-30 minutter før brug.  Får din husblas et temperaturchok, så er det her den ofte krediterer med trevler og klumper.

Hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet?

  • Den holder sig fint 3-4 dage (og jep, det blev testet, for jeg var løbende lige ud og nappe 😅)

Kan cheesecake fryses? 

  • Ja! Du kan fryse den i op til en måned.

Hvad kan den ellers pyntes med når, det ikke lige er påske? 

  • Friske bær, spiselige blomster eller smør med et tyndt lag lemoncurd.

 

Og den her skal du ikke falde i med din cheesecake:

Kom påskeæggene på lige inden servering og tag dem af igen, hvis du gemmer resterne af din cheesecake i køleskabet til næste dag.

Kommer du den i køleskabet med påskeæg på, så smelter sukkeret på æggene og det bliver lidt en rodet omgang.

Been there. 

 

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake

Flere opskrifter på cheesecakes?

Nap en af de her 4 labre kager.

  • Cheesecake med jordbær
  • Rabarber cheesecake med ingefærkiks
  • No-bake Cheesecake med brombær
  • Chessecake/brownie snitter med hvid chokolade

 

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake

Cheesecake med citron

Skøn cheesecake med citron, som er super nem og hurtig at lave. Opskriften er med knasende bund af digestive-kiks og cheesecake-fyldet er philadelphia flødeost med frisk citronsmag. Perfekt påskekage eller forårskage pyntet med spiselige blomster eller bær.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter
Hviletid6 timer
Antal: 8 pers

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 springform 20 cm i diameter

Ingredienser

Bund

  • 125 g smør
  • 50 g mandler
  • 200 g digestive kiks
  • 10 g sukker

Top

  • 3 blade husblas
  • 250 g flødeost
  • 200 g cremefraiche 18%
  • 100 g sukker
  • 1 citron, saft og skal
  • 2,5 dl piskefløde

Pynt

  • Små chokolade påskeæg
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
  • Rist mandler på en tør pande. Tag dem af varmen og lad dem afkøle.
  • Kom digestivekiks og mandler i en foodprocessor og blend dem. Jeg synes det er lækkert der er lidt bid, så mine er ikke blendet 100%, men det er en smagssag.
  • Kom digestivekiks, mandler og sukker i en skål. Tilsæt smeltet smør og bland det hele sammen til, det ligner groft sand.
  • Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen i springformen og tryk den godt sammen med bunden af et glas eller en ske, så bunden er helt fast.
  • Sæt springformen i køleskabet i min. 1 time til bunden har sat sig. Har du travlt (eller er bare den utålmodige type, så kan du komme den 10 minutter i fryseren).

Top

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  • Kom flødeost, cremefraiche, sukker og fintrevet citronskal i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer.
  • Kom citronsaft i en lille gryde. Tag husblassen op af vandet, vrid fri for vand og kom den ned til citronsaften i gryden.
  • Varm op og smelt husblassen ved svag varme. Tag den af varmen og mærk efter, den skal være lillefinger-varm når du blander den i flødeosten.
  • Hæld den lune citronsaft og smeltede husblas i en tynd stråle i flødeost-blandingen, mens der piskes.
  • Pisk i en anden skål fløden til en let skum.
  • Kom ⅓ del af flødeskummet i flødeost-blandingen og rør den i. Vend herefter forsigtigt resten af flødeskummet i.
  • Fordel flødeost-massen i springformen på kiksebunden og bank let springformen mod bordet, så du får alle luftbobler ud.
  • Sæt cheesecaken i køleskabet i min. 4-6 timer - gerne natten over.
  • Tag cheesecaken ud og lad den stå 10 minutter på køkkenbordet. Fjern forsigtigt kageplasten og pynt med små påskeæg (eller bær).

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV  på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Cheesecake med citron

Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8L | ISO: 125 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.3

Lys: Fra venstre i vestvendt vindue kl. 15.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser. Grå reflektor på modsatte side.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

 

 

Previous Post: « Chokoladekage med banan
Next Post: Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework