• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cheesecake med citron

Skøn cheesecake med citron, som er super nem og hurtig at lave. Opskriften er med knasende bund af digestive-kiks og cheesecake-fyldet er philadelphia flødeost spiffet op med frisk citronsmag.

Perfekt påskekage eller forårskage pyntet med spiselige blomster eller bær.

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake

Vi kunne godt kalde den her, ikke?

Bare sætte kaffen over og suse direkte til opskriften.

Ingen bagning.

Ingen baks.

Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.

Men altså..

Næsten ingen baks.

Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op og kaste dem på toppen.

Okay, lad os bare være ærlige, den er nok åben.. Man skal jo teste om, de er gode nok.

Så køb lige en ekstra pose.

For det er faktisk noget baks når, du står der ude i køkkenet, gæsterne venter og du skal have de sidste 7 .. 4 påskeæg i posen til at strække til hele din cheesecake..

Små påskeæg med farver

Men den ville næsten gå, for jeg garanterer dig, den er god den her cheesecake.

Bare i sig selv.

Så er du ikke til pynt (eller er kommet til at spise hele posen med chokoladeæg), så server den, som den er. Og gem resterne i køleskabet. Den holder sig nemlig god i flere dage! 

Så..

Hvad siger du?

Skal vi lige løbe over spørgsmålene og få hevet de digestivekiks frem fra skuffen.

De er nu også meget gode – især med (et heftigt lag) smør, sådan en sen aften. Eller lige der, hvor man venter på pastaen koger og der er 9 stive minutter til aftensmaden er klar.

Måske du også lige skal købe en ekstra pakke kiks.

Just sayin’

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake -1

Nå. De spørgsmål, skal vi få set på dem?

Cheesecake med citron 101

Hvilken ost er bedst til cheesecaken? 

  • En fuldfed philadelphia flødeost. Her skal du ikke nappe light-udgaven.

Kan mandlerne udelades? 

  • Yes, du bruger bare 2-3 kiks mere i bunden så.

Jeg har ikke kageplast?

  • Frem med en plastlomme fra ringbindet og klip den op, så den passer til formen. Det er noget nær umuligt at få din cheesecake pænt ud af springformen uden en form for plast på siderne.

Kan jeg lave den her cheesecake uden husblas ? 

  • I get it! Det husblas kan være noget bøvl, men følg opskriften og husk at alle de øvrige ingredienser skal være stuetempereret. Så hiv flødeost, cremefraiche og fløde ud af køleskabet 20-30 minutter før brug.  Får din husblas et temperaturchok, så er det her den ofte krediterer med trevler og klumper.

Hvor lang tid kan den holde sig i køleskabet?

  • Den holder sig fint 3-4 dage (og jep, det blev testet, for jeg var løbende lige ud og nappe 😅)

Kan cheesecake fryses? 

  • Ja! Du kan fryse den i op til en måned.

Hvad kan den ellers pyntes med når, det ikke lige er påske? 

  • Friske bær, spiselige blomster eller smør med et tyndt lag lemoncurd.

 

Og den her skal du ikke falde i med din cheesecake:

Kom påskeæggene på lige inden servering og tag dem af igen, hvis du gemmer resterne af din cheesecake i køleskabet til næste dag.

Kommer du den i køleskabet med påskeæg på, så smelter sukkeret på æggene og det bliver lidt en rodet omgang.

Been there. 

 

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake

Flere opskrifter på cheesecakes?

Nap en af de her 4 labre kager.

  • Cheesecake med jordbær
  • Rabarber cheesecake med ingefærkiks
  • No-bake Cheesecake med brombær
  • Chessecake/brownie snitter med hvid chokolade

 

Cheesecake med citron - opskrift på nem cheesecake

Cheesecake med citron

Skøn cheesecake med citron, som er super nem og hurtig at lave. Opskriften er med knasende bund af digestive-kiks og cheesecake-fyldet er philadelphia flødeost med frisk citronsmag. Perfekt påskekage eller forårskage pyntet med spiselige blomster eller bær.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter
Hviletid6 timer
Antal: 8 pers

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 springform 20 cm i diameter

Ingredienser

Bund

  • 125 g smør
  • 50 g mandler
  • 200 g digestive kiks
  • 10 g sukker

Top

  • 3 blade husblas
  • 250 g flødeost
  • 200 g cremefraiche 18%
  • 100 g sukker
  • 1 citron, saft og skal
  • 2,5 dl piskefløde

Pynt

  • Små chokolade påskeæg
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
  • Rist mandler på en tør pande. Tag dem af varmen og lad dem afkøle.
  • Kom digestivekiks og mandler i en foodprocessor og blend dem. Jeg synes det er lækkert der er lidt bid, så mine er ikke blendet 100%, men det er en smagssag.
  • Kom digestivekiks, mandler og sukker i en skål. Tilsæt smeltet smør og bland det hele sammen til, det ligner groft sand.
  • Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og kageplast på siderne. Fordel kiksemassen i springformen og tryk den godt sammen med bunden af et glas eller en ske, så bunden er helt fast.
  • Sæt springformen i køleskabet i min. 1 time til bunden har sat sig. Har du travlt (eller er bare den utålmodige type, så kan du komme den 10 minutter i fryseren).

Top

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  • Kom flødeost, cremefraiche, sukker og fintrevet citronskal i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer.
  • Kom citronsaft i en lille gryde. Tag husblassen op af vandet, vrid fri for vand og kom den ned til citronsaften i gryden.
  • Varm op og smelt husblassen ved svag varme. Tag den af varmen og mærk efter, den skal være lillefinger-varm når du blander den i flødeosten.
  • Hæld den lune citronsaft og smeltede husblas i en tynd stråle i flødeost-blandingen, mens der piskes.
  • Pisk i en anden skål fløden til en let skum.
  • Kom ⅓ del af flødeskummet i flødeost-blandingen og rør den i. Vend herefter forsigtigt resten af flødeskummet i.
  • Fordel flødeost-massen i springformen på kiksebunden og bank let springformen mod bordet, så du får alle luftbobler ud.
  • Sæt cheesecaken i køleskabet i min. 4-6 timer - gerne natten over.
  • Tag cheesecaken ud og lad den stå 10 minutter på køkkenbordet. Fjern forsigtigt kageplasten og pynt med små påskeæg (eller bær).

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV  på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Cheesecake med citron

Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8L | ISO: 125 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.3

Lys: Fra venstre i vestvendt vindue kl. 15.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser. Grå reflektor på modsatte side.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

 

 

Previous Post: « Chokoladekage med banan
Next Post: Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework