• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Citronkage

Svampet citronkage med glasur, som smager fantastisk og er nem at bage. Få opskriften herunder:

Gå til opskrift Udskriv

Citronkage med glasur - opskrift på svampet citronkage

For nogle uger siden stod jeg ved bageren.

Fredag, sådan 5 minutter i kaffetid. Der hvor alle andre også lige har en råbende sød tand og køens længde får dig til at fortryde din uldhue.

Nå. Men.

Der var god tid. Til at studere kageudvalget, overveje og lige med en skævt øje følge med i, hvad andre fyldte i bagerposen.

Og der blev øjet hængende.

“Nr. 74.” 

Den ældre, nydelige kvinde i pels trisser op til skranken.

Og så begynder det: 

Jeg skal bare bede om.. 

4 kardemommesnurrer 

4 hindbærsnitter

5 havregrynskager

2 fastelavnsboller med flødeskum

2 rundstykker med birkes. 

Og så lige en romkugle. 

Jep, der opstår så mange spørgsmål! Hvem kommer til kaffe? Hvem skal ikke have en fastelavnsbolle, hvis der er 4 mennesker? Skal rundstykkerne også spises i dag? Og den der romkugle .. er det en handle-romkugle?

Du ved den, du lige skal have på vej hjem, glemmer du ikke har vand med i bilen (fordi den altid sætter sig fast i halsen) og selvfølgelig møder du naboen på vej ind med tænderne spækket af romkugle.

Så skal hun spise den på hjem? Og det er da lidt noget bøvl med den pels også..

Citronkage med glasur - opskrift på svampet citronkage

Til dig, der ikke vil lures på i køen hos bageren af en nysgerrig-type med uldhue og øjne på stilke – hop på den her:

Svampet, saftig og nem citronkage med glasur. 

En citronmåne?

Nope.

En citronkage, som du kommer til at hive frem igen og igen. Frisk, syrlig, sød og svuppende svampet.

Og det allerbedste?

Du behøver ikke fedte med en rulle dyr marcipan for den her citronkage er bagt helt uden.

Citronkage med glasur - opskrift på svampet citronkage

Lad os suse over highlights på opskriften, så du kan få smidt dig i et lunt hjørne på terrassen med den her citronsag og en kop kaffe.

Citronkage 101

  • Hvordan får jeg det allerbedste resultat? Du hiver alle ingredienser ud af køleskabet 30 minutter før bagning, så de har samme temperatur. Og så husk at piske sukker og æg rigeligt – det skal være helt luftigt og lyst.
  • Du har ikke en randform? Så bruger du blot en springform og holder godt øje med bagetiden.
  • Kan jeg undlade citronsirup på kagen? Det kan du godt, men den bliver super svampet med citronsiruppen, som tager 2 minutter at lave.
  • Hvilken yoghurt skal jeg bruge? Blot en neutral yoghurt med 0,5-3% fedt. Jeg har brugt en A38 0,5% i den her kage.
  • Ekstra frisk og cremet glasur? Kom 1 spsk cremefraiche i glasuren, det gør den både frisk og cremet.
  • Kan citronkagen fryses? Jeps, den kan den sagtens – ingen problem.

 

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Flere kager med citron:

Ja, jeg er vild med citronkage og du finder et utal af varianter herinde. Lige fra den helt friske og sprøde marengs roulade (den skal du prøve!) til den italienske med ricotta. Så er du også på citronholdet, så tjek også de her kager ud.

  • Citron marengs roulade
  • Citronkage med mandler
  • Citronkage med ricotta og mandler
  • Citronkage med birkes

 

Citronkage med glasur - opskrift på svampet citronkage

Citronkage med glasur

Svampet og saftig citronkage, som er nem at bage og smager helt fantastisk.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Antal: 10 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 randform 3 liter

Ingredienser

Citronsirup

  • 0,75 dl vand
  • 0,5 dl citronsaft, ca. 1 citron
  • 40 g sukker

Citronkage

  • 140 g smør (+2 spsk til formen)
  • 350 g sukker
  • 6 æg
  • 325 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 150 g neutral yoghurt, Vælg 0,5%-3% fedt
  • 3 spsk citronskal, ca. 2 citroner

Citronglasur

  • 200 g flormelis
  • citronsaft, eller varmt vand, hvis din kage ikke skal være for syrlig.
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Citronsirup

  • Kom vand, citronsaft og sukker i en lille gryde.
  • Kog det op og lad det simre i 2 minutter.
  • Tag siruppen af varmen og lad den afkøle helt.

Citronkage

  • Smelt smørret og lad det afkøle, mens du blander kagen.
  • Kom sukker og æg i en skål og pisk det sammen til det er lyst og meget luftigt. Det tager cirka 5-6 minutter med en håndmixer.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
  • Tilsæt det til æggemassen sammen med yoghurt og citronskal.
  • Vend forsigtigt dejen sammen.
  • Tilsæt det smeltede smør og vend det forsigtigt i.
  • Smør en randform (22 cm x 11 cm) grundigt og fordel dejen heri. Bank formen let mod bordet, så dejen er helt fordelt og du ikke får lufthuller i toppen.
  • Bag kagen på nederste rille ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 35-45 min. til kagen er gylden og bagt. Afhængig af din ovn kan bagetiden variere en del, så hold øje - kagen må ikke få for meget.
  • Tag citronkagen ud og lad den afkøle 20 minutter i formen.
  • Vip den forsigtigt ud på en bagerist og pensl den med citronsirup. Det tager lidt tid at få den til at suge al siruppen, så du med fordel prikke små huller i kagen med en tynd nål, så kagen suger hurtigere.
  • Lad kagen afkøle helt.

Servering

  • Bland flormelis med citronsaft til en meget tyk glasur og fordel på kagen. Spis løs.

Noter

Citronkagen kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV  på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Citronkage

Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8L | ISO: 125 | Lukketid: 1/25 sec. | Blænde: f/5.0

Lys: Fra venstre i vestvendt vindue kl. 13.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue. Grå reflektor på modsatte side.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

 

Previous Post: « Salat med fennikel, æble og valnødder
Next Post: Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat »

Reader Interactions

Comments

  1. Jen

    Jeg synes damen med pels er sej, specielt hvis det var en handle romkugle, såer hun en kvinde på plus noget, der ikke skammer sig.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hahaha…helt enig 😂😜

  2. Anne

    Hvilken størrelse springform skal man bruge?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      En til 3 liter, så tænker det er en 26 eller 28 cm form.

      God bagelyst :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework