• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat

Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat. Perfekte til både brunch og på madpakken.

Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat

Ja, det er lidt lyv.

Måske har du luret det?

Niks.

Det er ikke bare æggemuffins med skinke.

Eller det er det.

Men bare ikke allesammen.

For der blev spædet til med gravad laks i 4 af de her æggemuffins. Både fordi det er min absolutte favorit-udgave .. meeen mest fordi, at der ikke lige var nok skinke.

Det var en snyde-pakke.

Du ved, en af dem, der ser ud af en del i køledisken, du ikke lige får dobbelttjekket mængden bagpå og ja, ender op med 3 gange så meget plast, som skinke når du først få pakket ud..

Anyway.

Lad os holde humøret.

Nemme og lækre små æggemuffins fyldt med laks, kartofler og spinat. Perfekte til både brunch og på madpakken. 

For om du bruger skinke, laks ..uh, eller bacon, så får du geniale æggemuffins.

Og lige på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack til madpakken.

Jeg siger dig, du bliver vild med dem.

Så hav det skarpe øje med ude i køledisken.

Tjek op på skinkemængden.

Bag løs.

Både af dem eller en af de mange varianter, som du finder herunder.

Nemme og lækre små æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat. Perfekte til både brunch og på madpakken. 

Æggemufffins 101

Måske har du allerede scrollet ned og kastet et skævt øje på opskriften. Den er nem, ikke? Næsten bare en omelet i en muffinform. Eller mini frittatas. Men lad os alligevel lige suse over et par spørgsmål til opskriften på æggemuffins .. omelet muffins, mini frittatas:

Kan æggemuffins fryses?

Det helt store spørgsmål; er de fryseegnet? For jep, det vil jo være nemt lige at have sådan en omgang muffins liggende i fryseren.

Det blev testet. Og ja, det kan de, men de vil blive lidt mere bløde i konsistensen efter en tur i fryseren.

Ideer til fyld i æggemuffins?

Ja da! Sådan en omgang æggemuffins kan varieres i det uendelige:

  • Bacon + ost (din favorit)
  • Skinke + tomater
  • Broccoli (kogt og afkølet) + bacon
  • Laks + spinat
  • Spinat + parmesanost
  • Kylling + peberfrugt
  • Kylling + asparges

Tip: For at sikre dine muffins ikke bliver for sjaskede, så kan det være en god ide at blanchere dine grøntsager inden eller svitse dem på panden, så de smider noget af væsken.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Kan cremefraiche udskiftes med andet produkt?

Jeps, er du på den lidt lettere udgave, så brug mælk. Eller vil du have dem mere cremede og har du lidt flødeost på lager i køleskabet, så er de også gode med det. Særligt også med en flødeost med smag.

Kan de laves uden mælk?

Ja, det kan de også, men du får muffins, som er lidt mere kompakte. Er du på den rene ægge-muffins, så brug 3 æg mere i opskriften.

Kan jeg bruge frossen spinat?

Yes. Bare pres det godt fri for væde, når du har optøet det og bland det gerne i æggemassen, hvis du bruger hakket spinat.

Kan kartoflerne udelades?

Selvfølgelig. Men de giver noget lækkert bid og mæthed til de bløde muffins med æg.

Hvordan opbevarer jeg æggemuffins?

I en lufttæt beholder eller frysepose i køleskabet. Der holder de sig gode i 3 dage, hvis du da ikke har nappet dem allesammen inden da.

 

Flere opskrifter til brunch:

  • Brunchbrød med æg og bacon 
  • Amerikanske pandekager
  • Peanutbutter Granola 
  • Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær

 

Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat

Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat

Lækre og nemme æggemuffins, som er geniale til brunch eller på madpakken - og så kan du variere fyldet i det uendelige.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid25 minutter
Antal: 12 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 muffinplade (12 stk)

Ingredienser

  • 250 g kogte, afkølede kartofler
  • 150 g skinke, her parmaskinke
  • 25 g frisk babyspinat
  • 6 æg
  • 150 g cremefraiche 9%
  • 50 g revet mozzarella
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i grove tern.
  • Klip eller skær skinken i strimler/mindre stykker.
  • Fordel kartoffeltern, skinke, spinat og revet ost i en muffinsplade (12 stk) foret med papirmuffinsforme eller smurt/sprayet grundigt med smør.
  • Kom æg, cremefraiche, salt og peber i en skål.
  • Pisk det godt sammen med et piskeris.
  • Hæld æggemassen over fyldet i muffinsformene. Bank pladen let mod bordet, så æggemassen bliver helt fordel.
  • Kom pladen midt i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i 25 minutter til de er faste og gyldne.
  • Vip æggemuffins ud af muffinpladen og afkøl dem på en bagerist. Her vil de falde sammen og det er helt, som det skal være.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Nemme og lækre små æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat. Perfekte til både brunch og på madpakken. 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

BILLEDE 1: Æggemuffins i muffinplade

Objektiv: Canon 50 mm f/1.8 | ISO: 125 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/4.0

Lys: Naturligt fra venstre i vestvendt vindue kl. 14.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue.

 

 

Previous Post: « Citronkage
Next Post: Chokoladekage med banan »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework