• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Æblekage med kardemomme, kanel og karamelglasur

Nem og lækker kage med æble, kardemomme, kanel og karamelglasur – perfekt til eftermiddagskaffen.

Sus til opskrift Print opskrift

Kardemommekage med æble - opskrift kage med æble og kardemomme

Til de sidste æbler, som hænger og dingler ude på træet.

1, 2, 10 minutter, så er det bikset sammen.

Og så det bare at vente, mens du..

…bobler under slumretæppet.

…hænger ved bacheloropgaven.

…har overtaget børnenes græskarhovedprojekt i ren begjestring om, hvem som kan lave det bedste. Og nåhr ja, lige brugte 2 timer på Pinterest inden, overvejede en bestilling af pro-græskarudstyr fra Amazon og nu kæmper med at lave den der fede fade – med en tyndskræller. 

Men altså, mest af alt venter du på:

På æblekage med kardemomme, kanel og…karamelglasur! 

Intet efterår herinde uden en æblekage.

Og i år er den ekstra nem: Pisk, bland og bag.

Yup.

Ingen tærtebund, ingen 2 steps bagning, intet pænt lagt 45 minutters mønster af skiver af æble (der tager modet fra de fleste!).

Lidt ligesom den der pæne fade på et græskarhoved.

Det ser fedt ud.

Og kunne være så meget pral på både Facebook, Instagram og gæsterne med..

“Så, Louise – har du været i gang med det græskarhoved eller hvad?” 

Jep.

“Og en lækker fade?”

Tjoo – og den gider vi ikke snakke mere om.

I stedet så stryger vi tilbage til æblekagen.

Kardemommekage med æble - opskrift kage med æble og kardemomme

Den er stadig nem :-)

Du får den her.

Sammen med en hurtig 101.

Æblekage med kardemomme og kanel 101

  • Smør, æg og mælk skal have stuetemperatur for det allerbedste resultat. Så hiv det ud 30 minutter før, du kaster dig over kagen
  • På mælketypen er der frit valg – skummet, mini eller let fungerer super.
  • Jeps, du kan sagtens bruge en springform i stedet for en randform – en 22 cm springform burde passe.
  • Du er ikke vild med kardemomme? Brug mindre eller hiv det ud af kagen.
  • Niks, du behøver ikke karamelsauce i glasuren (og du kan også fint bruge en købt karamelsauce, hvis du ikke har den hjemmelavede på lager – ingen løftede øjenbryn herfra).

 

Flere kager med æble

  • Æblecrumble
  • Æblekage med marcipan
  • Apple Hand Pies | Små æbletærter med karamel

 

Kardemommekage med æble - opskrift kage med æble og kardemomme

Æblekage med kardemomme og kanel

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Antal: 10 pers.

Ingredienser

Kage

  • 250 g smør, blødt (+2 spsk til form)
  • 375 g sukker (+2 spsk til form)
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 2,25 dl mælk
  • 2-3 æbler

Karamelglasur

  • 150 g flormelis
  • 2 spsk meget varmt vand
  • 3 spsk karamelsauce
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Kage

  • Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter. Oplever du, det skiller, kan du tilsætte 1-2 spsk mel.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt sammen i en anden skål.
  • Sigt det i kagen og tilsæt mælk. Pisk det hele sammen til kagedejen er jævn - ca. 30 sekunder.
  • Riv et af æblerne groft og skær det andet/de andre i små tern.
  • Bland revet æble og æbletern i dejen.
  • Smør en randform grundigt og drys med sukker.
  • Fordel dejen i formen (22 cm x 11 cm) og bank formen nogle gange ned i bordet, så der ikke kommer luftlommer i kagen.
  • Bag ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 45-55 minutter. Kom evt. stanniol over de sidste 10 minutter, hvis kagen begynder at blive meget mørk.
  • Tag æblekagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen. Vip den ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Karamelglasur

  • Kom flormelis i en skål og rør vandet i lidt af gangen til du har en tyk glasur.
  • Tilsæt karamel og rør til glasuren er jævn.
  • Fordel glasuren på den afkølede kage.

Noter

Kagen kan fryses uden glasur. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Og så er de begge taget med en ekstern flash.

Det bedste værktøj til at tage billeder i vinterhalvåret.

Læs mere om min nye workshop her. 

 

Previous Post: « Online kursus: Kunstigt lys
Next Post: De 5 bedste apps til billedredigering »

Reader Interactions

Comments

  1. Nanna

    Mums, den ligger så lækker!
    Hurtigt spørgsmål; Skal æblerne skrælles eller er det en smagssag? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nanna,

      Ja, jeg ville nok skrælle dem først, men det er nok en smagssag, som du også nævner :-)

      God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!

    • Nanna

      Mange tak 😊

      Som Allan også skriver mangler der en angivelse af hvor mange æg der skal bruges.
      Vil du opdatere det, så er weekend-kagen reddet 🙏🏼

    • Louiogbearnaisen

      Hej Nanna,

      Jeps, det er nu rettet – der skal 4 æg i :-)

      God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!

  2. Allan Vinje

    Du har glemt at opgive antal æg i opskriften.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Allan,

      Det har du da fuldstændig ret i – det beklager jeg.

      Der skal 4 æg i – det får jeg lige rettet til i opskriften.

      Rigtig god weekend og tak for at gøre mig opmærksom på fejlen.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework