• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kartoffelsuppe

Lækker og nem kartoffelsuppe med porrer og bacon, som du kan lave på under 30 minutter.

Sus til opskrift Print opskrift

 

kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe

 

Jeg har været til fest.

Sådan en af dem, der varer hele natten, du skal trække dig gennem dagen efter, men hverken har de fysiske eller moralske tømmermænd.

Yup.

Der var fest i nabolaget.

Kl. 22.03: 

På aftentur med hundesnuden.

Hyggeligt, der er ellers godt gang i den fest.

Kl. 23.57:

Under dynen.

De stopper nok her til midnat.

Kl. 00.18:

Og under hovedpuden.

Aarh, det er også oppe over, venner.

Kl. 01.03

“Hiphuura, det Marcus fødselsdag, den dag dag, han kom frem og sagde, han kommer langvejs fra.. “

Kl. 01.31

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah) Concrete jungle (yeah) where dreams are made of”

Kl. 01.33

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)”

Kl. 01.35

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)”

Kl. 01.37

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)”

Kan vi please høre en anden sang ..eller så bare høre den færdig.

Kl. 01.58

“Kan Jeppe, kan Jeppe, kan Jeppe drikke ud..”

Ja, kan Jeppe egentligt det?

Kl. 02.17.

Man burde også trække i morgenkåben og klipklappen..

Kl. 02.30

“Laura, jeg elsker dig jo…”, “Kasper, godnat” “Meeen, Laura..”

Godnat, Kasper.

Kl. 02.38

“Lålålålå …lålålå.”

Come on, Bois – den er 5 minutter i at gå kold i hækken.

Kl. 03.02.

“This is my life..”

Giv nu op..

Kl. 03.25

“Vi går aldrig hjem, vi går aldrig hjem”

Kl. 9.03

Liiidt hård nat. Dobbelt op på kaffe, lur på sofaen og den helt nemme aftensmad.

Fra fryseren.

Kartoffelsuppen ligger der fast.

Lige ved siden af tærten og tomatsuppen.

 

kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe -1

For en klassisk kartoffelsuppe er altid et hit. Nem, hurtig og genial til at få tømt køleskabet.

Lad os suse over opskriften. Eller fremgangsmåden, for ingredienser og mængder er ikke med løftede pegefingre her.

Suppen sluger det meste :-)

 

Kartoffelsuppe

  • Er det bagekartofler eller almindelige kartofler? Det styrer du – men vælg vinterkartofler, som nemmere koger ud.
  • Skal der porrer i? Nej, du kan også udskifte porre med løg, men din suppe får en lidt anden smag med løg.
  • De der mængder? Yes, de er vejledende – har du lige en ekstra kartoffel, så kom den i. Det samme med den sidste sjat fløde.
  • Hvad med rester fra grøntsagsskuffen? Persillerødder, pastinakker, knoldselleri og jordskokker – kom dem i!
  • Min suppe er liiiidt tyk? Så hiver du bare mere vand i suppen.
  • Kan piskefløde udelades? Jep, du kan sagtens helt udelade fløde eller erstatte med mælk eller madlavningsfløde. Cremefraiche er slet heller ikke dumt – det giver et frisk spark til suppen.
  • Jeg har ikke citronsaft? Udelad det eller brug 2 tsk æbleeddike, for at give suppen noget syre.
  • Du kan ikke lige spise en hel grydefuld? Intet problem – suppen kan sagtens fryses.

 

Og det meste dur til fyld og topping.

Helt klassisk er vi selvfølgelig på bacon viffet ud over toppen, men der er så mange muligheder.

Se bare her:

Topping og fyld i kartoffelsuppe

Rugbrød eller surdejsbrød:

  • Skær dagsgammelt rugbrød eller surdejsbrød i tern og fordel det på en bradepande. Dryp olie, drys med salt og bag det ved 175 grader varmluft til det er sprødt.
  • Eller du kan stege rugbrødsternene sprøde i smør på en pande. Haps – de er væk inden, de lander på suppen.

Chorizo, kødboller eller skinke: 

  • Skær chorizo eller krydret pølse i skiver og steg dem sprøde på en pande. Kom dem på fedtsugende papir og top herefter suppen med dem for masser af smag.
  • Eller rist almindelige kød- eller kyllingeboller, som du bruger i suppe, sprøde på panden – og krydr dem gerne med chili, paprika og hvad krydderiskabet gemmer.
  • Ristet serranoskinke og parmaskinke er også toplækkert.

Kartoffel, kikærter eller nødder:

  • Endnu mere bid i suppen? Skær 1-2 ekstra kartofler i små tern, tør dem godt med et stykke køkkenrulle og rist på panden.
  • Ristede, krydrede kikærter er også et hit
  • Det samme er et drys ristede pecannødder. Uh, så godt.

 

 

Flere opskrifter på nem suppe

  • Tomatsuppe
  • Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
  • Cremet rodfrugtsuppe med serranoskine og porrer, serveret i brødskåle

 

kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe

Kartoffelsuppe

Nem og lækker kartoffelsuppe med porre og bacon, som altid er et hit til aftensmad.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid8 minutter
Tilb. tid22 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 250 g porrer, ca. 2-3 stk
  • 1 fed hvidløg, kan udelades
  • 2 spsk olie
  • 1 liter hønsebouillon, eller 1 liter vand + 2 bouillonterninger
  • 1 dl piskefløde, eller madlavningsfløde
  • Salt/peber
  • 1 spsk citronsaft

Topping

  • 150 g sprødstegt bacon
  • 4 spsk friskhakket persille
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
  • Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde ringe.
  • Pil og hak hvidløget fint.
  • Varm olie i en gryde og kom kartofler, porre og hvidløg i.
  • Svits kartofler, porre og hvidløg i olien under omrøring 1-2 minutter - det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hønsebouillon og kog det hele op. Skru ned til svag varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter - til kartoflerne er møre.
  • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender eller i en alminelig blender.
  • Kom suppen tilbage på komfuret, tilsæt fløde og kog den igennem.
  • Smag til med peber, salt og gerne citronsaft. (Jeg hiver også altid et nip chili i, for lidt ekstra kant.)
  • Server med sprød bacon og friskhakket persille

Noter

Suppen kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

Billede:

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 100 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/7.1
    • Lys: Speedlight med 120 cm softboks
Previous Post: « 10 nemme opskrifter med kylling
Next Post: Online kursus: Kunstigt lys »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework