• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kartoffelsuppe

Lækker og nem kartoffelsuppe med porrer og bacon, som du kan lave på under 30 minutter.

Sus til opskrift Print opskrift

 

kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe

 

Jeg har været til fest.

Sådan en af dem, der varer hele natten, du skal trække dig gennem dagen efter, men hverken har de fysiske eller moralske tømmermænd.

Yup.

Der var fest i nabolaget.

Kl. 22.03: 

På aftentur med hundesnuden.

Hyggeligt, der er ellers godt gang i den fest.

Kl. 23.57:

Under dynen.

De stopper nok her til midnat.

Kl. 00.18:

Og under hovedpuden.

Aarh, det er også oppe over, venner.

Kl. 01.03

“Hiphuura, det Marcus fødselsdag, den dag dag, han kom frem og sagde, han kommer langvejs fra.. “

Kl. 01.31

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah) Concrete jungle (yeah) where dreams are made of”

Kl. 01.33

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)”

Kl. 01.35

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)”

Kl. 01.37

“In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah)”

Kan vi please høre en anden sang ..eller så bare høre den færdig.

Kl. 01.58

“Kan Jeppe, kan Jeppe, kan Jeppe drikke ud..”

Ja, kan Jeppe egentligt det?

Kl. 02.17.

Man burde også trække i morgenkåben og klipklappen..

Kl. 02.30

“Laura, jeg elsker dig jo…”, “Kasper, godnat” “Meeen, Laura..”

Godnat, Kasper.

Kl. 02.38

“Lålålålå …lålålå.”

Come on, Bois – den er 5 minutter i at gå kold i hækken.

Kl. 03.02.

“This is my life..”

Giv nu op..

Kl. 03.25

“Vi går aldrig hjem, vi går aldrig hjem”

Kl. 9.03

Liiidt hård nat. Dobbelt op på kaffe, lur på sofaen og den helt nemme aftensmad.

Fra fryseren.

Kartoffelsuppen ligger der fast.

Lige ved siden af tærten og tomatsuppen.

 

kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe -1

For en klassisk kartoffelsuppe er altid et hit. Nem, hurtig og genial til at få tømt køleskabet.

Lad os suse over opskriften. Eller fremgangsmåden, for ingredienser og mængder er ikke med løftede pegefingre her.

Suppen sluger det meste :-)

 

Kartoffelsuppe

  • Er det bagekartofler eller almindelige kartofler? Det styrer du – men vælg vinterkartofler, som nemmere koger ud.
  • Skal der porrer i? Nej, du kan også udskifte porre med løg, men din suppe får en lidt anden smag med løg.
  • De der mængder? Yes, de er vejledende – har du lige en ekstra kartoffel, så kom den i. Det samme med den sidste sjat fløde.
  • Hvad med rester fra grøntsagsskuffen? Persillerødder, pastinakker, knoldselleri og jordskokker – kom dem i!
  • Min suppe er liiiidt tyk? Så hiver du bare mere vand i suppen.
  • Kan piskefløde udelades? Jep, du kan sagtens helt udelade fløde eller erstatte med mælk eller madlavningsfløde. Cremefraiche er slet heller ikke dumt – det giver et frisk spark til suppen.
  • Jeg har ikke citronsaft? Udelad det eller brug 2 tsk æbleeddike, for at give suppen noget syre.
  • Du kan ikke lige spise en hel grydefuld? Intet problem – suppen kan sagtens fryses.

 

Og det meste dur til fyld og topping.

Helt klassisk er vi selvfølgelig på bacon viffet ud over toppen, men der er så mange muligheder.

Se bare her:

Topping og fyld i kartoffelsuppe

Rugbrød eller surdejsbrød:

  • Skær dagsgammelt rugbrød eller surdejsbrød i tern og fordel det på en bradepande. Dryp olie, drys med salt og bag det ved 175 grader varmluft til det er sprødt.
  • Eller du kan stege rugbrødsternene sprøde i smør på en pande. Haps – de er væk inden, de lander på suppen.

Chorizo, kødboller eller skinke: 

  • Skær chorizo eller krydret pølse i skiver og steg dem sprøde på en pande. Kom dem på fedtsugende papir og top herefter suppen med dem for masser af smag.
  • Eller rist almindelige kød- eller kyllingeboller, som du bruger i suppe, sprøde på panden – og krydr dem gerne med chili, paprika og hvad krydderiskabet gemmer.
  • Ristet serranoskinke og parmaskinke er også toplækkert.

Kartoffel, kikærter eller nødder:

  • Endnu mere bid i suppen? Skær 1-2 ekstra kartofler i små tern, tør dem godt med et stykke køkkenrulle og rist på panden.
  • Ristede, krydrede kikærter er også et hit
  • Det samme er et drys ristede pecannødder. Uh, så godt.

 

 

Flere opskrifter på nem suppe

  • Tomatsuppe
  • Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
  • Cremet rodfrugtsuppe med serranoskine og porrer, serveret i brødskåle

 

kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe

Kartoffelsuppe

Nem og lækker kartoffelsuppe med porre og bacon, som altid er et hit til aftensmad.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid8 minutter
Tilb. tid22 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 250 g porrer, ca. 2-3 stk
  • 1 fed hvidløg, kan udelades
  • 2 spsk olie
  • 1 liter hønsebouillon, eller 1 liter vand + 2 bouillonterninger
  • 1 dl piskefløde, eller madlavningsfløde
  • Salt/peber
  • 1 spsk citronsaft

Topping

  • 150 g sprødstegt bacon
  • 4 spsk friskhakket persille
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
  • Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde ringe.
  • Pil og hak hvidløget fint.
  • Varm olie i en gryde og kom kartofler, porre og hvidløg i.
  • Svits kartofler, porre og hvidløg i olien under omrøring 1-2 minutter - det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hønsebouillon og kog det hele op. Skru ned til svag varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter - til kartoflerne er møre.
  • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender eller i en alminelig blender.
  • Kom suppen tilbage på komfuret, tilsæt fløde og kog den igennem.
  • Smag til med peber, salt og gerne citronsaft. (Jeg hiver også altid et nip chili i, for lidt ekstra kant.)
  • Server med sprød bacon og friskhakket persille

Noter

Suppen kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

Billede:

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 100 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/7.1
    • Lys: Speedlight med 120 cm softboks
Previous Post: « 10 nemme opskrifter med kylling
Next Post: Online kursus: Kunstigt lys »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework