• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Sus til opskrift Print opskrift

Kender du det her?

Ny opskrift. Det kunne være en lækker glutenfri kage med marcipan og chokolade ;-)

Du hiver ingredienserne ned i indkøbskurven – fysisk eller virtuel.

Swuuush, hjem.

På med brillen, frem med skålen og fuld speed på håndmixeren.

Step 1, tjek.

Step 2, tjek.

..

Step 7, tjek.

(Tjoo, det tegner da egentlig meget godt.)

Ind i ovnen og..

(Hmm, den burde nok også snart gøres ren – det bliver næste gang.)

Du venter.

Lurer.

Venter.

Åbner lågen.

(Får et blæs damp i hovedet og duften af den der laks, du bagte forleden.)

Stikker en stiv pegefinger i kagen.

Rå!

Bagetiden passer bare slet ikke.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang

Når vi er ude i bagning er der en bunke sager, som kan drille; overpiskning, kolde ingredienser – og ovnen. Den, som oftest spænder ben for det ræ’tig gode resultat.

Hvorfor?

Fordi de fleste ovne overhovedet ikke passer i temperatur eller bare bager jævnt.

Det betyder, at stiller du din ovn på 200 grader, så er chancen for den drøner op på 225 grader ret stor. Det kunne også snildt være den anden vej, så frem for 200 grader er vi nede og fedte på 160-170 grader.

Min ovn?

Sjovt, du spørger ;-)

Den her lækre nøddekage med marcipan  skal bages ved 175 grader.

På min ovn hedder den 150 grader, fordi den kosekvent bager 25 grader for varmt.

Temperaturer gør en massiv forskel i bageprocessen. Så hvis, du oplever bagetiden afviger en hel del. Eller dine kager gerne vil branke på toppen, så hiv termometeret frem. Tjek lige din ovn. Er det den, som driller? 

Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Måske skal skrue lidt op eller ned på temperaturen når du kaster dig ud i den her kammerat af en nøddekage.

Helt uden mel, men med kæmpe tjek ved de 3 S’er.  Saftig, svampet og syndig.

Jojo, man kunne kalde det en konfektkage. Men hey, så er det jo der, du behersker dig med stykkerne. Så skal vi ikke bare sige nøddekage og så gå med de velvoksne kagestykker :-)

Glutenfri nøddekage 101

  • Du er ikke vild med hasselnødder? Hiv mandler ind i stedet. De er ekstra gode, hvis de bliver ristede, men i en snæver vending kan du sagtens bruge mandelmel.
  • Du er mere til en mælkechokolade? Well, det bliver en andelse sødt – men har du munden fuld af søde tænder, så skift den mørke chokolade ud med en lysere udgave.
  • Du har kun en større springform end 20 cm? Intet problem, så forkorter du blot bagetiden lidt og holder et skarpt øje med ovnen.
  • Du gad godt bage den dagen før gæsterne kommer? Det kan du sagtens. Den her glutenfri kage holder sig svampet i mange dage og bliver faktisk bedre af lige at trække natten over på køkkenbordet.
  • Du kan ikke klemme et stykke mere ned? Wuut! Nøddekagen kan fint fryses. Skær den gerne ud i stykker, du nemt kan hive et par op af fryseren når lysten melder sig.

 

Flere kager uden mel

  • Rawfood Brownie med dadler og nødder
  • Mandelkage med flødeskum og røde bær
  • Brownies uden mel
  • Black Beans Cupcakes

 

Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

Nem og super svampet glutenfri kage, som holder sig saftig i mange dage.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter minutter
Tilb. tid50 minutter minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder, (eller hasselnøddemel)
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mørk chokolade, (+30-50 g til top)
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
  • Kom de varme hasselnødder over i et viskestykke og gnid skallen af med viskestykket.
  • Tag 50 g hasselnødder fra til pynt på top. Kom de resterende hasselnødder i en blender eller minihakker og blend til en grov mel. Jo grovere, jo mere bid vil kagen få.
  • Revet marcipanen groft på et rivejern og kom det i en stor skål.
  • Tilsæt sukker og smør til skålen og pisk det hele sammen til det er luftigt.
  • Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Hak chokoladen groft.
  • Vend de blendede hasselnødder i dejen, sammen med salt og den hakkede chokolade.
  • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag ved 175 grader alm. ovn i ca. 50 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt i formen.
  • Pynt kagen med smeltet chokolade og de ristede hasselnødder.

VIDEO

https://www.louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2021/03/Automatic.mp4

Noter

Kagen holder sig svampet i flere dage. 
Kan fryses.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Grønne bønner med bacon og hvidløg
Next Post: Tærte med skinke og porrer »

Reader Interactions

Comments

  1. Alexandra Lundbæk

    Hej Loui.
    Har du nogen erfaring med hvordan kagen bliver, hvis man skærer ned på smørret? F.eks kun 150 gr eller 125?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Alexandra

      Nej, desværre – der må jeg blive dig svar skyldig, hvordan kagen vil blive.
      Lad mig høre, hvis du prøver det af :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Gitte

    Den er virkelig god :-)
    Jeg skal helt sikkert bage den igen

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Dejligt at høre 😊🙏

      Hav en skøn dag!

  3. S. Hansen

    Ingen bagepulver?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Nej, det er æggene, som bærer kagen :-)

      God bagelyst!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.



Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Til den ekstra lange weekend ☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
:: Mini-croissants med nutella og banan ::
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt hurtige croissant-dej fra hylden eller hjemmelavede dej fx. dej fra mine æblehorn (link i profil), nutella. en skive banan og er drys mandler, som knas på toppen - bag og spis løs i solskinnet ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#croissant #brunchtime #snacks 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hasselback eller ja.. hasselbagte kartofler? 🙈 Hasselback eller ja.. hasselbagte kartofler? 🙈 Du kender dem helt sikkert og har nok spist din del. Jeg var der i hvert fald heftigt i 90’erne 😄 For enten var det bagekartofler med hvidløgssmør eller de her hasselbagte .. hasselback kartofler, som blev langet på bordet som tilbehør. Og nu hiver vi dem frem igen fra gemmerne for de er altså ret geniale 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige spiffet lidt op med grønt til både øjet og ganen, men ellers helt som sådan en omgang hasselback kartofler skal være. 
Sprøde udenpå, bløde indeni og topnemme at lave.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find hele opskriften på de ekstra gode hasselback kartofler med friske krydderurter ovre på bloggen nu eller prøv en af de andre 9 toppings, som du får ideer til derovre. Der er link i profil til hele molevitten ☺️👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #kartofler #hasselbackpotatoes #madinspiration
5 ekstra gode rabarber-favoritter til pinsen 🌸 5 ekstra gode rabarber-favoritter til pinsen 🌸
Det var egentlig meningen at weekenden skulle have været kaf’ i skyggen af æbletræet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gik faktisk godt, meeen sådan en halv kop kaf’ inde, så er der noget som forstyrrer. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Både det ret slidte look og mangel af afkrydsning på to-do listen fra sidste sommer. Men nok allermest den der selverkendelse. For fin ide, der for 7 år siden. Men sådan helt ærlig.. Naaah, jeg bliver nok ikke ræ’tig den helt vilde “grat jord ud under neglene ud, vand hver dag og evig kamp med sneglene for en halv gulerod”-type 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hellere æbletræet og en gren-saks.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det betød kaffen blev skippet og et farvel til højebedene.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men ikke bare farvel, vel. For den ekstra fine ide der for 7 år siden var 1 meter høje højbede, så man ikke skulle bøje sig…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
23 trillebører jord ..rodnet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der er tre dage siden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg kan stadig ikke bevæge mig 😅 (Og jojo, jeg nappede måske ikke alle 23 bører helt selv, men de 7 var nok)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og yrk, der mangler stadig et bed. Og en plan for rabarberne.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så har du også fået et fiks ide her henover foråret. Om højbede. Og hyggen i det. Stop op ..er du heeeelt sikker? Eller er det bedre med det æbletræ, en hindbærbusk og de rabarber henne i hjørnet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis du altså også er mest til at drikke kaffe med udsigten til alle herlighederne 😁 For hey, det er jo lækkert. Især de rabarber, som dur til det meste. Is, kage eller koldskål.. Her er 5 af de helt gode ☺️ Bare lige, hvis du mangler lidt ekstra godt til kaffen i pinsen, mens du måske overvejer. Det ene eller andet til haven 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#rabarber #kageinspiration #bageglæde
Hummus med avocado - ekstra cremet, ekstra god til Hummus med avocado - ekstra cremet, ekstra god til både snacks, sandwich, salater og dyppelse til aftensmad 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Minimum én gang om ugen. Også gerne flere, hvis jeg kan slippe af sted med det. Så bliver der hevet en omgang hummus frem. Enten den helt klassiske eller lige spiffet op. Du ved, hummus med spinat, rødbede, peberfrugt, chili eller som her…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hummus med avocado - ekstra cremet, ekstra god til de der snacks på terrassen i solskinnet. I Sandwichen til madpakken. Og til aftensmaden. Om det er den helt klassiske frikadelle, en måltidssalat eller pitabrød. Den dur til det hele 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hummus ovre på bloggen nu (og tjek lige skabet for snacks til dypning 😉) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #hummus #snack #snackideas #nemmad
Rom 🇮🇹 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Rom 🇮🇹
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der var Berlin, der var London, der var Barcelona og der var Rom. Studieturen i gymnasiet. Ingen håbede ræ’tig på Berlin. Barcelona var cool. Jeg havde et skjult håb om Rom ..og så allligevel, for den lød liiidt hård på facts, kilometer og kirker (efter sene nætter).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vi fik London og politik.

Fino.

Men siden har Rom været højt på listen. Og pasta, pizza, gelato, cannoli og tiramisu lige blandet med søljer, kirker og slentren på ujævne brosten, mens skodderne på faverige vinduer flagrer i takt med vasketøj, altankasser og …turister. 

Jaa, der er en del. Men Rom du opvejer det på mad, stemning og rustik pænhed. Og hey, med en kaffe i den ene hånd og croissant i den anden, så napper jeg gerne 70-80.000 skridt og en vabel mere - også selvom Per, min gamle old-lærer, følger med som en skygge med evindelige spørgsmål om søjler og arkitektur til hvert et monoment.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Studietur 2.0.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Minus tømmermænd. Næsten da. For de har nu også ret gode drinks. Og uh, den der pistacieis!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Rom, vi ses igen 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#roma #rejseinspiration #visititaly
Mexicansk fest! 🥳 Men skal vi ikke aftale, at d Mexicansk fest! 🥳 Men skal vi ikke aftale, at det er sådan en hverdags-mexicansk fest? Opskriften på Fajitas med kylling, peberfrugt og krydderier er i hvert fald så nem og hurtigt, at du snildt kan klare den 17.03-ish på en onsdag …og hive resterne med på madpakken både torsdag og fredag 😁 Yup, det er bare at spæde op, så det er rigeligt 🙌 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på Fajitas med kylling, peberfrugt og krydderier ovre på bloggen og nap de her fif med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Ovn, pande, grill – du vælger! Fajitas kan laves på det hele. Grillen giver en ret lækker smag.
✨Farven på peberfrugt kommer ikke så nøje – orange, gul smager nogenlunde ens. Den røde er lidt sødere og den grønne er skarp. Vælg dem, som du kan lide.
✨Kyllingestrimlerne kan sagtens marinere natten over. De bliver kun bedre.
✨Og er du ikke til kylling, så dur oksekødsstrimler, mørbrad og kalkun også perfekt.

Og hey, fra en fest til en anden. Min sprinye gratis video-masterclass er her! ☺️ For måske har du også hængt lidt fast i det valg af kamera og udstyr. Så det laver om på og sætter fuld fokus på hvordan, du vælger det rigtige fotoudstyr, som begynder - uden forvirring og fejlkøb 🙌 Se med nu via link i profil
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #aftensmad #mexicanfood 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Min favorit kartoffelsalat når den heftige klassi Min favorit kartoffelsalat når den heftige klassiker med cremefraiche skal have en kort pause i sæsonen 😄👉 Kartoffelsalat med rødløg, bacon og krydret dressing. Syrlig, sød, salt, spicy og knasende god til som tilbehør til aftensmad, grill eller på frokostbordet 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #aftensmad #kartoffelsalat #nemmad #sundmad
Fold, pisk, saml og på 30 minutter, så er der kn Fold, pisk, saml og på 30 minutter, så er der knasende, sprød butterdejstærte med forårsfriske asparges og lige toppet med bitter rucola og saltet parmaskinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du behøver ikke meget andet til brunch, frokost eller aftensmad. Okay, det skulle da lige være en mimosa til brunchen eller iskolde hvidvin senere. Men så er vi der også. Det er bare at dykke ned og spise løs, mens aspargestærten stadig er lun og sprød ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen nu (link i profil) ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asparges #nemmad #madinspiration #frokost #easyrecipes
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework