• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Sus til opskrift Print opskrift

Kender du det her?

Ny opskrift. Det kunne være en lækker glutenfri kage med marcipan og chokolade ;-)

Du hiver ingredienserne ned i indkøbskurven – fysisk eller virtuel.

Swuuush, hjem.

På med brillen, frem med skålen og fuld speed på håndmixeren.

Step 1, tjek.

Step 2, tjek.

..

Step 7, tjek.

(Tjoo, det tegner da egentlig meget godt.)

Ind i ovnen og..

(Hmm, den burde nok også snart gøres ren – det bliver næste gang.)

Du venter.

Lurer.

Venter.

Åbner lågen.

(Får et blæs damp i hovedet og duften af den der laks, du bagte forleden.)

Stikker en stiv pegefinger i kagen.

Rå!

Bagetiden passer bare slet ikke.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang

Når vi er ude i bagning er der en bunke sager, som kan drille; overpiskning, kolde ingredienser – og ovnen. Den, som oftest spænder ben for det ræ’tig gode resultat.

Hvorfor?

Fordi de fleste ovne overhovedet ikke passer i temperatur eller bare bager jævnt.

Det betyder, at stiller du din ovn på 200 grader, så er chancen for den drøner op på 225 grader ret stor. Det kunne også snildt være den anden vej, så frem for 200 grader er vi nede og fedte på 160-170 grader.

Min ovn?

Sjovt, du spørger ;-)

Den her lækre nøddekage med marcipan  skal bages ved 175 grader.

På min ovn hedder den 150 grader, fordi den kosekvent bager 25 grader for varmt.

Temperaturer gør en massiv forskel i bageprocessen. Så hvis, du oplever bagetiden afviger en hel del. Eller dine kager gerne vil branke på toppen, så hiv termometeret frem. Tjek lige din ovn. Er det den, som driller? 

Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Måske skal skrue lidt op eller ned på temperaturen når du kaster dig ud i den her kammerat af en nøddekage.

Helt uden mel, men med kæmpe tjek ved de 3 S’er.  Saftig, svampet og syndig.

Jojo, man kunne kalde det en konfektkage. Men hey, så er det jo der, du behersker dig med stykkerne. Så skal vi ikke bare sige nøddekage og så gå med de velvoksne kagestykker :-)

Glutenfri nøddekage 101

  • Du er ikke vild med hasselnødder? Hiv mandler ind i stedet. De er ekstra gode, hvis de bliver ristede, men i en snæver vending kan du sagtens bruge mandelmel.
  • Du er mere til en mælkechokolade? Well, det bliver en andelse sødt – men har du munden fuld af søde tænder, så skift den mørke chokolade ud med en lysere udgave.
  • Du har kun en større springform end 20 cm? Intet problem, så forkorter du blot bagetiden lidt og holder et skarpt øje med ovnen.
  • Du gad godt bage den dagen før gæsterne kommer? Det kan du sagtens. Den her glutenfri kage holder sig svampet i mange dage og bliver faktisk bedre af lige at trække natten over på køkkenbordet.
  • Du kan ikke klemme et stykke mere ned? Wuut! Nøddekagen kan fint fryses. Skær den gerne ud i stykker, du nemt kan hive et par op af fryseren når lysten melder sig.

 

Flere kager uden mel

  • Rawfood Brownie med dadler og nødder
  • Mandelkage med flødeskum og røde bær
  • Brownies uden mel
  • Black Beans Cupcakes

 

Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

Nem og super svampet glutenfri kage, som holder sig saftig i mange dage.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder, (eller hasselnøddemel)
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mørk chokolade, (+30-50 g til top)
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
  • Kom de varme hasselnødder over i et viskestykke og gnid skallen af med viskestykket.
  • Tag 50 g hasselnødder fra til pynt på top. Kom de resterende hasselnødder i en blender eller minihakker og blend til en grov mel. Jo grovere, jo mere bid vil kagen få.
  • Revet marcipanen groft på et rivejern og kom det i en stor skål.
  • Tilsæt sukker og smør til skålen og pisk det hele sammen til det er luftigt.
  • Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Hak chokoladen groft.
  • Vend de blendede hasselnødder i dejen, sammen med salt og den hakkede chokolade.
  • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag ved 175 grader alm. ovn i ca. 50 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt i formen.
  • Pynt kagen med smeltet chokolade og de ristede hasselnødder.

VIDEO

https://www.louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2021/03/Automatic.mp4

Noter

Kagen holder sig svampet i flere dage. 
Kan fryses.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Grønne bønner med bacon og hvidløg
Next Post: Tærte med skinke og porrer »

Reader Interactions

Comments

  1. Gitte

    Den er virkelig god :-)
    Jeg skal helt sikkert bage den igen

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Dejligt at høre 😊🙏

      Hav en skøn dag!

  2. S. Hansen

    Ingen bagepulver?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Nej, det er æggene, som bærer kagen :-)

      God bagelyst!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework