• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Marmorkage

Marmorkage - opskrift på nem marmorkage

Sus til opskrift Print opskrift

Er du klar på en test?

Jaa?

Okay, når de her bemærkninger suser forbi: 

“Jeg har bagt kage”

“Der er kage i kantinen i dag”

“Uhh, det er fredag, så et der fredagskage”

…hvilken kage håber du så i al hemmelighed, at der er på plakaten?

Indsæt selv svar _________

Well.

Lad mig gætte, det var ikke kammeraten herover.

For det er ret få gange, at marmorkagen springer frem, hopper og danser i tankerne. Den er bare – lad os bare være ærlige her, en af de kedelige kager i bogen.

Marmorkage - opskrift på nem marmorkage

Man kunne prøve at spiffe den op med en ny konsistens, så den kan konkurrere med bradepandekagerne.

Du ved; svampet, fugtig, moist- alle de buzzwords, som bradepandekagerne hiver til sig og sælger sig selv på.

Men det er snyd.

Og synd.

For en marmorkage skal ikke være våd eller sådan svampet, som en bradepandekage.

Den skal være lige tilpas tæt i krummen, men stadig en anelse luftig. Saftig, men lidt den til tørre side. Du ved, på den gode måde. 

Ork, jeg er vild med marmorkage!

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang

Den perfekte kage til en god kop te, kaffe eller gløgg, når vi lige om lidt er på den sag.

Marmorkage er den gode erstatning for en kedelig småkage.

Og den holder sig fint på køkkenbordet et par dage. Lige til at gå og nappe af ved hver kop kaffe. Jep, det kan blive farligt. Lige pludselig skyller du kaffe ned i stride strømme ;-)

Marmorkage - opskrift på nem marmorkage

Okay, et par fif til marmorkagen.

Marmorkage 101

  • Kan den bages i sandkageform? Jep, men hold øje med bagetiden, da den kan ændre sig afhængig af form.
  • Kan kagen fryses? Yup, det kan den sagtens.
  • Vil man kunne lave den, som klassisk sandkage? Yes, du udelader bare kakaodelen. Og skal det være ekstra godt, så skift de 3 spsk mælk ud med citronsaft.
  • Vil det være lækkert med appelsin i kakaodelen? Så lækkert! Hiv mælken ud og ind med friskpresset appelsinsaft.
  • Kunne man tilsætte nutella til kakaodelen? Ja, i den moderne marmorkage dur nutella ret godt.
  • Hvad med smeltet chokolade? Heller ikke dumt, men du kan ende op med en midte, som bliver lidt kompakt. Lav eventuelt en chokoladeganache til toppen i stedet.

 

Flere gode kager til kaffen:

  • Citronkage
  • Appelsinkage
  • Irish Coffee Cake
  • Krydderkage

Marmorkage - opskrift på nem marmorkage

 

Marmorkage

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Antal: 10 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • Randform, ø 22 x 11 cm.

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 30 g kakaopulver
  • 3 spsk mælk

Glasur

  • 130 g flormelis
  • 20 g kakaopulver
  • Vand eller mælk
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom smør og sukker i en skål.
  • Pisk det sammen til en lys og luftig masse.
  • Tilsæt et æg af gangen + 2 spsk mel (for at dejen ikke skiller).
  • Pisk godt mellem hvert æg.
  • Kom det resterende hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og mælk i dejen.
  • Pisk det sammen - ca. 10 sekunder.
  • Tag 1/3 af dejen over i en anden skål.
  • Tilsæt kakaopulver og 3 spsk mælk - pisk det sammen til en jævn dej.
  • Smør en randform (22 cm x 11 cm) og kom halvdelen af den lyse dej i.
  • Fordel den mørke dej ovenpå og slut af med den lyse dej.
  • Bland eventuelt dejene lidt ved at "røre" gennem den med skaftet på en grydeske.
  • Bank randformen et par gange mod køkkenbordet for at slå luftbobler ud og samle dejene sammen.
  • Bag marmorkagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter - til den er gennembagt, men ikke knastør. Tag den hellere ud 2 minutter før, du lige tænker, da den bager en smule videre i formen.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen på en bagerist.
  • Bland glasuren sammen og fordel over din marmorkage.

Noter

  • Marmorkagen kan fryses.
  • Tilsæt evt. appelsinsaft i stedet for mælk til kakaodejen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang

Marmorkage - opskrift på nem marmorkage

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

Billede 1: 

    • Objektiv: Canon 100mm EF f2.8L Macro IS USM
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/5.6
    • Lys: Speedlight med 120 cm softboks, sidelys

Billede 3: 

    • Objektiv: Canon 100mm EF f2.8L Macro IS USM
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/7.1
    • Lys: Speedlight med 120 cm softboks med 200 x 150 cm diffuser, modlys
Previous Post: « Æblecrumble
Next Post: 5 kager til jul »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte Krag

    Hej Louise, har netop lavet sandkageudgaven af denne marmorkage med citronsaft som du foreslog og den er et klart hit herhjemme.
    Jeg har ofte oplevet at dejen skiller når man pisker æg i det sammenpiskede smør og sukker så det var fedt at du skrev tippet om at man, for at undgå dette, kunne putte 2 spsk mel i. Trods dette skilte den alligevel men da alle tør-ingredienserne kom i så dejen fin ud igen.
    Så mit spørgsmål er; gør det noget at dejen skiller og giver det i sidste ende et andet resultat. Har også opleve det når jeg bagte andre kager..

    Tak for en fantastisk lækker hjemmeside, du gør det godt, humoristisk – og personligt

    Mvh. Charlotte

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Nej, hvis din dej samler sig, når du kommer de andre ingredienser i, så oplever jeg ikke, at det gør noget for det færdige resultat.

      Men næste gang så prøv at sikre dig, at dine ingredienser har samme temperatur. Jeg oplever det særligt ske, hvis æggene er kolde. Og så oplever jeg det også ske, hvis man pisker ved for høj en hastighed – så er det som om, at emulasionen ikke kan nå at ske. Så prøv at skrue ned på medium hastighed og se, om det ikke hjælper :-)

      God bagelyst!

  2. Louise Hygum Terkelsen

    I trin 1 er det da ikke smør og sukker, der skal piskes luftigt? Ellers står der ikke, hvornår smørret skal i, og det giver ikke rigtigt nogen mening, at der skal æg i både i trin 1 og senere…

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Jo, det er selvfølgelig smør og sukker, der skal piskes luftigt i trin 1.

      Jeg beklager skrivefejlen og får det rettet med det samme.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework