Ikke en.
Ikke to.
Men 7 dåser med fiskeolie hev manden, foran mig i Brugsen, op på båndet!
Jojo, jeg er da typen med et skævt, langt øje – et øje der altid lige skal lure, hvad andre hiver op af kurven. Du kender det.
Anyway.
Den klassiske: “Jeg burde nok også få fikset vinterens lager..” sprang frem.
Swussh..
Hjem, ind på det store internet og hap, hap, hap i den virtuelle indkøbskurv.
Og der var god rabat.
På den rene fiskeolie.
Kæmpe hap!
For hvor galt kan det egentlig være lige at slubre 2-3 skeer af sådan en krabat. Der er jo tilsat citrus-smag.
Har du været der? Altså på fiskeolie på flaske?
Well.
Det var 7 lange .. timer inden jeg stod i brugsen og hev 7 dåser .. ikke fiskeolie, men mintpastiller op på båndet.
Og 7 dage efter. Vi er tilbage på de massive kapsler og ikke mindst fisk i rigtig form, hvilket også er der, hvor vi er i dag med en omgang ovnbagt laks:
En helt simpel lakse-sag med grøntsager, som passer sig selv i ovnen. Jep, nem, hurtig og sund aftensmad, så du snildt kan krydse ugens fiskedag af på madplanen.
Lad os suse over opskriften:
Laks i ovn 101
- Kan jeg bruge ét stort laksestykke fremfor lakseportioner? Jeps, du følger bare samme fremgangsmåde. Afhængig af tykkelse på laksestykket, så skal du måske lige give bradepanden et par minutter (5-10) mere i ovnen.
- Ehm, jeg er ikke vild med squash? Du hiver bare en anden grøntsag ind i bradepanden. Fennikel og porrer går ret godt til laksen.
- Vil det være lækkert med rodfrugter fremfor kartofler? Ja da!
- Ekstra smag? Lav dobbelt op på marinaden og bland både kartofler og grøntsager med den.
- Har du et pro-tip? Sjovt, du spørger ;-) Smuldr feta ud over lige inden servering – det er toplækkert.
- Hvad med sauce? Du kan tilsætte fond eller hvidvin til bradepanden og komme et stykke bagepapir over, men så vil laks og grøntsager mere blive dampet end bagt. Det er også lækkert – særligt med et skvis fløde i saucen til sidst :-)
3 lækre opskrifter med laks:

Ingredienser
- 400 g kartofler, små
- 4 spsk olivenolie
- 4 stk laks
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk citronsaft
- 1 tsk revet citronskal, (cirka 1/2 citron)
- 2 tsk paprika
- 1/2 tsk chiliflager
- 250 g asparges
- 1 squash , lille
- 1 citron
- Dild
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i kvarte og fordel dem i en bradepande.
- Kom olivenolie, salt og peber ud over kartoflerne og bland det hele godt sammen.
- Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter - afhængig af størrelse og sort. De skal have bid, da de skal bages videre med laks og grøntsager.
- Tag bradepanden med kartoflerne ud af ovnen.
- Skrab kartoflerne lidt ud til siden.
- Bræk bunden af aspargsene og læg dem i siden af bradepanden.
- Skær squashen i grove stykker og fordel dem også i siden af bradepanden.
- Læg laksestykkerne i midten af bradepanden.
- Kom olivenolie, citronsaft, revet citronskal, paprika, chiliflager, salt og peber i en lille skål. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel marinaden ud over laksestykkerne.
- Skær citronen i skiver og læg skiverne ovenpå fyldet i bradepanden.
- Kom bradepanden i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15-20 minutter - grøntsagerne skal have bid og laksen skal være tilberedt - men ikke tør.
- Top med frisk dild og server - eventuelt med en yoghurtdressing og grøn salat.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede af laks:
-
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/7.1
- Lys: Speedlight med 150 cm softbox
Skriv en kommentar: