Har du også det der fad i skabet.
“Pulivutten”, måske.
Det ovnfaste fad aka. lasagnefadet, som uanset hvor meget du skrubber aldrig bliver funklende rent.
Well.
Det er der ingen bekymring og bøvl med i dag.
For nok er er det koteletter i fad, men vi gør det anderledes:
Du har nok luret den.
Alt-i-en-pande koteletter med bacon, champignoner, peberfrugt og flødesauce.
#nemt
Og jeg er vild med den omgang. En klassiker, som er et efterårsmust. For ikke at sige resten af året med. Jojo, koteletter i sig selv, kan være liiidt en.. – lad os bare være ærlige her; kedelig sag.
Men saucet ind i paprika, bacon og champignoner. Serveret med en heftig kartoffelmos eller frisk pasta. Og så lige en hurtig omgang grøn salat, bare for at sige, at den var der. Arhmen, så er det 10 ud af 10 til koteletterne.
..
Frem med panden.
Den ekstra store, helst.
Skru op for den ræ’tig gode playliste på Spotify.
Og overvej lige et hurtig viskestykke i halsudskæringen på din trøje. Altså hvis, du også er typen, som heller ikke helt magter et forklæde.
Eller ved, hvor det er..
Det er bare det, nok er koteletter i fad .. pande nemt, men de 10 minutters svitsen, stegning og røring, mens du skråler med på The Weekends “Blinding Lights” kan kræve en storvask på tøjsiden.
Just sayin’.
Koteletter i fad 101:
- Kan du bruge fuldfed piskefløde? Ja da! Du pøser bare på – og inviterer mig forbi :)
- Hvad så med en sund koteletter i fad uden fløde? Well, du går glip af en del af smagen, men hey, skru op for lidt mere timian og måske et nip chili, så der er endnu mere kraft på tomatsaucen.
- Kan der skrues op for grøntsagerne? Sagtens – retten kan snildt trække endnu mere af det sunde. Og hey, et fif – er du vild med peberfrugt, som har bid, så tilsæt dem først til panden i de sidste 5 minutter i ovnen.
- Du kæmper lidt med de champignoner? Got ya. Hiv dem bare ud – retten er også god helt basic.
- Æbleeddike? Yup, smag på saucen! Nogle hakkede tomater, tomatpure og paprika er til den søde side og sammen med fløden, så er det ret lækkert med et spark af det syrlige. Har du tværtimod fået fat i en omgang ikke topmodne tomater på dåse – du ved, syrlige, så tilsæt eventuelt 1 tsk sukker.
- Skal baconen være tern eller skiver? Det vælger du – og er du ude i en klump, som du selv skærer af, så bliver det ekstra godt!
- Kan retten fryses? Yes.
Flere nemme opskrifter på koteletter i fad, siger du?

Koteletter i fad
Ingredienser
- 150 g bacon
- 1 løg
- 250 g champignoner
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olie
- 4 svinekoteletter
- 1 spsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 spsk tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde 18%, 9% kan også bruges
- 2 spsk æbleeddike eller rødvinseddike, valgfri
- Salt/peber
Sådan gør du
- Steg bacon sprød på en stor pande (som kan gå i ovnen) og kom det herefter på et stykke køkkenrulle. Lad 3 spsk stegefedt blive i panden.
- Hak løg og skær champignoner i skiver eller kvarte. Snit peberfrugten i grove strimler
- Svits løg, champignon og peberfrugt på panden i baconfedtet i ca. 3 minutter, til champignonerne smider væsken.
- Tag grøntsagerne af panden og læg dem til side på en tallerken.
- Kom 2 spsk olie på panden og brun koteletterne godt på begge sider.
- Tilsæt paprika, timian, tomatpure, hakkede tomater og vand. Kog det hele op og tilsæt madlavningsfløde, eddike, salt og peber.
- Kom løg, champignoner, peberfrugt og bacon tilbage i panden og fordel både i saucen og ovenpå koteletterne.
- Kom panden i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter afhængig af tykkelse på koteletterne.
- Server straks med ris, kartoffelmos eller pasta.
Noter
Kan den også laves uden tomat?
Hej Helene
Ja, det kan du godt, men jeg vil mene, at det ikke bliver helt det samme.
Smagen af tomat er ikke gennemtrængende, da der er så mange andre ting i, der giver ekstra smag.
God fornøjelse!