• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Sus til opskrift Print opskrift

 

Man kunne kaste sig ud i at lave en omgang gnocchi selv.

Det gjorde jeg ikke.

For sådan en tirsdag aften kl. 17.04.

– Well, der gemmer de fleste af os nok det projekt til weekenden (aka. hyggelig ide .. i tankerne).

Så.

Hiv de pre-made gnocchi ned fra hylden.

Jojo, de hjemmelavede er bedre, men saucet ind i tomat, krydderier og smeltet ost, så dur de hurtige gnocchi’er.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Lad os lige gentage:

Gnocchi saucet ind i krydret oksekød og tomatsauce, toppet med ost. Kastet i ovnen og bagt, så der både er bløde gnocchi og dem i toppen med bid, boblende sauce og smeltet ost i stride strømme.

Hiv det helt store flute frem.

Overvej en omgang grøn salat.

Dyk ned.

Det er ren efterårskræs, det her. Og det bedste; lynhurtig aftensmad, som klarer sig selv.

Næsten da.

  • Du skal lige have fat i løgget, med den umulige hinde, som gemmer sig drilsk under første lag løg og nægter at komme af. 
  • Glasset med tomatsauce, som bare ikke kan åbnes. Heller ikke selvom du både har bøjet en ske og skåret dig selv i fingren med køkkenkniven  i forsøget.
  • Krydderi-dåser med hermetisk plast-lukninger, der kræver en knækket negl af få af. 
  • Og en mozzarellaost, du får åbnet lidt for ivrigt, så ostevandet skvupler ud over køkkenbordet.

Men altså.

Ellers er det nemt ;-)

 

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Hvad er gnocchi?

Gnocchi er en italiensk sag, en pasta lavet på kartoffelmos. Eller det er lidt lyv, for den kan laves på et utal af måder; hvedemel, majsmel, brød og fyldes med krydderurter, grønt og det, som gemmer sig i de italienske køkkener.

Men sådan helt klassisk så er vi oftest ude i en kartoffelbase, som spædes op med hvedemel og en anelse æg.

Og yes, selvom de er luftige, så mætter de heftigt! Det er ren italiensk comfort-food, når det er bedst.

Læs også: Gnocchi med alfredosauce, bacon og ærter

 

Gnocchi 101

  • Kan jeg bruge almindelig hakkede tomater på dåse? Jep, men giv dem gerne en kort tur med blenderen, så du undgår de største tomatstykker. Og har du fået fingre i en lidt syrlig dåse, så tilsæt 1 spsk sukker til saucen.
  • Frisk mozzarella kan vel udskiftes med revet ost? Ja da. Men vent med at drysse den på til de sidste 5-7 minutter i ovnen.
  • Jeg gider ikke de gnocchier? Frem med pastaen, tilsæt 1-2 dl vand til tomatsaucen og kom pastaen i. Ind i ovnen i 25 minutter og der er bagt pasta-pande med fuld smæk på smagen.
  • Wauw, der er mange krydderier i? Yes, de gør hele forskellen, så tøm krydderihylden. Et fif: Har dit supermarked “italiensk krydderi-mix”, så dur den ret godt, som erstatning. Brug 1-2 spsk af den.

 

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Vegetarisk gnocchi opskrift

  • Tilsæt plantefars i stedet for oksekød og følg samme fremgangsmåde
  • Eller kom svampe i, de er også ret gode til at sauce til sig af smagene.
  • Krudt op for grøntsagerne. Gulerødder og squash i små tern, samt spinat.

 

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Antal: 6 pers.

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk paprika
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1 tsk fennikelfrø, valgfri
  • Salt/peber
  • 600 g tomatpassata, eller tomatsauce
  • 1 tsk sukker
  • 750 g gnocchi
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • Frisk basilikum
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær løg i tern og hak hvidløg fint.
  • Kom olie på en stor pande og svits løg og hvidløg i 1 minut.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun kødet af, 2-3 minutter.
  • Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Svits det hele i 1 minut.
  • Tilsæt tomatsauce, sukker og gnocchi og vend det hele godt sammen.
  • Skær mozzarella osten i skiver og fordel den på toppen.
  • Kom panden i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter - til tomatsaucen bobler og gnocchierne er møre.
  • OBS! Hold øje første gang du laver retten her - det kan være meget forskelligt, hvor meget væske forskellige gnocchier suger, så tilsæt 1 dl vand eller 1 dl tomatsauce mere, hvis det ser ud til at dine gnocchier suger en del til sig undervejs.
  • Drys med frisk basilikum og server med brød og en grøn salat.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

Billede gnocchi: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.3
    • Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue kl. 13.00, diffuser foran det vindue og grå plade på venstre side.

 

Previous Post: « Derfor er din dej faldet sammen og klistret
Next Post: Bagte kartofler, porrer og kikærter »

Reader Interactions

Comments

  1. Anja Mulberg

    Helt vildt lækkert. Ny yndlingsret 😊

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Dejligt at høre :-)

      God weekend!

  2. Mette

    Hej Louise.

    Har du prøvet at stege de friske gnocchier i halv smør og olie, sammen med friske krydderurter, til de godt brune. De bliver helt sprøde og smager fantastisk.

    Hilsen
    Mette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Nej, det har jeg ikke, men tak for tippet – det må prøves af næste gang jeg laver gnocchier :-)

      Hav en forrygende dag!

    • Elin Mogensen

      HVIS man nu laver sine gnocchi selv for at få dem glutenfrie (ikke for at spille smart!), skal de så forkoges?
      Har fået retten serveret og det smager SÅ skønt!

    • Louiogbearnaisen

      Hej Elin,

      Så dejligt at høre, at retten smager dig 🙂

      Ang. de glutenfrie gnocchi, så kommer du dem bare i retten og bager det hele sammen som beskrevet i opskriften 🙂

      Hav en dejlig dag!

  3. Signe

    Kan jeg bruge friske gnocchi til opskriften eller bliver de for udvandede?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Signe,

      Jeg har ikke selv prøvet det, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :- )

  4. Katrine

    Det ser virkelig godt ud! Må man spørge, hvor du har købt gnocchierne? Synes kun jeg er blevet skuffet, når jeg har købt dem.
    Vh. Katrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine

      Jeg har købt dem her på Nemlig. Hvad mærke det var, kan jeg simpelthen ikke huske, men det var ikke dem i en “fast pakke”, men i stedet en løs pose. Og så har jeg lavet en test-portion med en pakke De Cecco fra Coop.

      Prøv dig frem og bon appetit 😀

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework