• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Gå til opskrift Udskriv

 

Man kunne kaste sig ud i at lave en omgang gnocchi selv.

Det gjorde jeg ikke.

For sådan en tirsdag aften kl. 17.04.

– Well, der gemmer de fleste af os nok det projekt til weekenden (aka. hyggelig ide .. i tankerne).

Så.

Hiv de pre-made gnocchi ned fra hylden.

Jojo, de hjemmelavede er bedre, men saucet ind i tomat, krydderier og smeltet ost, så dur de hurtige gnocchi’er.

Lad os lige gentage:

Gnocchi saucet ind i krydret oksekød og tomatsauce, toppet med ost. Kastet i ovnen og bagt, så der både er bløde gnocchi og dem i toppen med bid, boblende sauce og smeltet ost i stride strømme.

Hiv det helt store flute frem.

Overvej en omgang grøn salat.

Dyk ned.

Det er ren efterårskræs, det her. Og det bedste; lynhurtig aftensmad, som klarer sig selv.

Næsten da.

  • Du skal lige have fat i løgget, med den umulige hinde, som gemmer sig drilsk under første lag løg og nægter at komme af. 
  • Glasset med tomatsauce, som bare ikke kan åbnes. Heller ikke selvom du både har bøjet en ske og skåret dig selv i fingren med køkkenkniven  i forsøget.
  • Krydderi-dåser med hermetisk plast-lukninger, der kræver en knækket negl af få af. 
  • Og en mozzarellaost, du får åbnet lidt for ivrigt, så ostevandet skvupler ud over køkkenbordet.

Men altså.

Ellers er det nemt ;-)

 

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

 

Hvad er gnocchi?

Gnocchi er en italiensk sag, en pasta lavet på kartoffelmos. Eller det er lidt lyv, for den kan laves på et utal af måder; hvedemel, majsmel, brød og fyldes med krydderurter, grønt og det, som gemmer sig i de italienske køkkener.

Men sådan helt klassisk så er vi oftest ude i en kartoffelbase, som spædes op med hvedemel og en anelse æg.

Og yes, selvom de er luftige, så mætter de heftigt! Det er ren italiensk comfort-food, når det er bedst.

Læs også: Gnocchi med alfredosauce, bacon og ærter

 

Gnocchi 101

  • Kan jeg bruge almindelig hakkede tomater på dåse? Jep, men giv dem gerne en kort tur med blenderen, så du undgår de største tomatstykker. Og har du fået fingre i en lidt syrlig dåse, så tilsæt 1 spsk sukker til saucen.
  • Frisk mozzarella kan vel udskiftes med revet ost? Ja da. Men vent med at drysse den på til de sidste 5-7 minutter i ovnen.
  • Jeg gider ikke de gnocchier? Frem med pastaen, tilsæt 1-2 dl vand til tomatsaucen og kom pastaen i. Ind i ovnen i 25 minutter og der er bagt pasta-pande med fuld smæk på smagen.
  • Wauw, der er mange krydderier i? Yes, de gør hele forskellen, så tøm krydderihylden. Et fif: Har dit supermarked “italiensk krydderi-mix”, så dur den ret godt, som erstatning. Brug 1-2 spsk af den.

 

Vegetarisk gnocchi opskrift

  • Tilsæt plantefars i stedet for oksekød og følg samme fremgangsmåde
  • Eller kom svampe i, de er også ret gode til at sauce til sig af smagene.
  • Krudt op for grøntsagerne. Gulerødder og squash i små tern, samt spinat.

 

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

Bagt gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozzarella

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Antal: 6 pers.

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk paprika
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1 tsk fennikelfrø, valgfri
  • Salt/peber
  • 600 g tomatpassata, eller tomatsauce
  • 1 tsk sukker
  • 750 g gnocchi
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Skær løg i tern og hak hvidløg fint.
  • Kom olie på en stor pande og svits løg og hvidløg i 1 minut.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun kødet af, 2-3 minutter.
  • Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Svits det hele i 1 minut.
  • Tilsæt tomatsauce, sukker og gnocchi og vend det hele godt sammen.
  • Skær mozzarella osten i skiver og fordel den på toppen.
  • Kom panden i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter - til tomatsaucen bobler og gnocchierne er møre.
  • OBS! Hold øje første gang du laver retten her - det kan være meget forskelligt, hvor meget væske forskellige gnocchier suger, så tilsæt 1 dl vand eller 1 dl tomatsauce mere, hvis det ser ud til at dine gnocchier suger en del til sig undervejs.
  • Drys med frisk basilikum og server med brød og en grøn salat.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Gnocchi opskrift - gnocchi med oksekød, tomatsauce og mozarella

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

Billede gnocchi: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 200 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.3
    • Lys: Naturligt lys i vestvendt vindue kl. 13.00, diffuser foran det vindue og grå plade på venstre side.

 

Previous Post: « Derfor er din dej faldet sammen og klistret
Next Post: Bagte kartofler, porrer og kikærter »

Reader Interactions

Comments

  1. Katrine

    Det ser virkelig godt ud! Må man spørge, hvor du har købt gnocchierne? Synes kun jeg er blevet skuffet, når jeg har købt dem.
    Vh. Katrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine

      Jeg har købt dem her på Nemlig. Hvad mærke det var, kan jeg simpelthen ikke huske, men det var ikke dem i en “fast pakke”, men i stedet en løs pose. Og så har jeg lavet en test-portion med en pakke De Cecco fra Coop.

      Prøv dig frem og bon appetit 😀

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework