• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kanelsnegle i fad

Kanelsnegle i fad eller bradepande bliver lækre og snaskede fordi formen holder på fyldet. Opskrift på nemme kanelsnegle med masser af fyld lige her

Sus til opskrift Print opskrift

Kanelsnegle i fad opskrift på kanelsnegle

2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.

Om 2 sekunder suser foråret ind med smart hverdagsmad og hippe hapere til både påske og konfirmation.

Yup, jeg er står der – med ranglede asparges, violer til overpris og røget laks op til begge ører.

Forårets kunde-madbilleder er klappet og klar til at overmande dig med forår – sommersæsonen venter bag kameraet i næste uge.

Så.

Vi trænger til en klassiker.

Eller okay, jeg gjorde ;-)

Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil.

Ingen dikkedarer.

Kanelsnegle – den ultimative klassiker.

 

Læs også: Lækre, snaskede kanelsnegle

Kanelsnegle i fad opskrift på kanelsnegle

I dag hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld.

Godt brændt fast. Og bagepladen har været skæv. Bunden af ovnen sopper derfor også. I klæbende karamel. Men kanelsnegle skal jo spises varme! Du napper ovnen senere.

Og glemmer det.

Lige indtil de koldhævede boller bare skal have fuld blæs. Swussh, over på 250 grader opvarmning. 10 minutter og det stikker i næsen. Begynder at svie i øjnene.

Rask gang ud i køkkenet. Et hiv i lågen og …puuuf, hytten er nu indsmurt i røg af brændt karamel. Det samme med den bunke nyvasket tøj, du lige har lagt sammen på spisebordet.

Og dit hår, som du har vasket og fønnet i 17 minutter i dagens anledning fordi, du har et møde om 1 time.

Så.

Det er her, du napper kanelsnegle i fad.

Kanelsnegle i fad opskrift på kanelsnegle

Kanelsnegle i fad 101

  • Skal der æg i? Jep, det gør kanelsneglene ekstra bløde.
  • Hvilken slags mælk? Skummet, mini, let eller sød – de dur allesammen.
  • Kan de koldhæves? Nej, ikke den her opskrift.
  • Maizena? Er dit hemmelige våben, som holder på fyldet. Har du ikke majsstivelse, så brug lidt mel.
  • Mine kanelsnegle hæver opad i en spiral i stedet for udad? De har ikke nok plads til at hæve. Det sker ofte, hvis du bager kanelsnegle i muffinsforme eller pakker dem for tæt i en bradepande.
  • De hæver ikke? Din mælk kan have været for varm, så din gær er blevet slået omkuld. Eller din dej er blevet æltet for meget eller for lidt.
  • Dejen er ret klistret? Jep, det gør sneglene bløde og saftige – pas på, med at drysse for meget mel på bordet når du ruller dejen ud!
  • Kan jeg bruge varmluftsovn? Yup! Skru ned til 180 grader og hold øje – nogle ovnens varmluft kan udtørre brød og brænde fyldet.

 

Kanelsnegle i fad

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hævetid3 timer
Samlet tid3 timer 45 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk, lunken
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g sukker
  • 500-550 g hvedemel
  • 60 g smør, stuetempereret

Fyld

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 15 g kanel
  • 1 tsk maizena
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i mælken.
  • Tilsæt æg, æggeblomme, kardemomme, salt og sukker og bland det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen sammen. Skær smørret i tern og ælt det med ind i dejen. Dejen skal være smidig og glat, men må ikke blive tør.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i cirka 1,5 time.

Fyld

  • Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen til en jævn masse.
  • Rul dejen ud til en rektangel på 30 x 50 cm.
  • Fordel fyldet i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen stramt sammen til en pølse og skær ud i 12 ( eller 15) stykker.
  • Kom kanelsneglene i en lille bradepande (her 20 x 30 cm) med bagepapir. Der skal være ca. 1 cm mellem sneglene, så de kan hæve.
  • Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1,5 time.
  • Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  • Bag dem i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 25 minutter til de er gennembagte.
  • Tag dem ud og server lune med glasur.

Noter

Kan fint fryses.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede med kanelsnegle og hånd

  • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/11
  • Lys: Speedlight + 120 cm softbox + grid

Billede med kanelsnegle

  • Objektiv: Canon EF 35 mm f/2 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/8.0
  • Lys: Speedlight + 120 cm softbox
Previous Post: « Stegt broccoli med nødder og ost
Next Post: Quinoasalat med kikærter og granatæble »

Reader Interactions

Comments

  1. Susan

    Hej Louise.Jeg vil sige dig tak for dine fantastiske opskrifter,hver og en fungere perfekt🌸

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susan

      Tusinde tak for din søde kommentar – det er bare dejligt at høre og betyder rigtig meget :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Nat

    Hej Stinna

    Jeg skal lave din lækre opskrift til en fødselsdag. Er det muligt at lave dejen dagen før så man blot skal samle dem og bage i ovnen på dagen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stinna,

      Ja, det vil du godt kunne, hvis du kommer dejen i køleskabet.

      Jeg har faktisk også prøvet for nogle månederne siden at samle sneglene og komme dem på køl til dagen efter. Så lige lade dem hæve 1-1,5 time time på køkkenbordet og så bage dem. Det fungerede også super godt 🙂

  3. Mette

    Maizena? Det har jeg aldrig hørt før, hvad gør det?
    Mvh Mette

    Svar
    • Mette

      Nu så jeg, at du allerede har svaret på det, sorry

    • Louiogbearnaisen

      No problem – bare helt i orden :-)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Det er et lille hemmeligt trick, som jeg har hevet ud af ærmet :-)

      Det holder på fyldet, så det ikke flyder ud af sneglene. Har du ikke majsstivelse, så brug lidt mel.

      God fornøjelse!

  4. Maria

    Når du skriver æg og æggeblomme.
    Så mener du et helt æg, både hvider og blomme + ekstra blomme ik? :-)

    Glæder mig til at prøve din opskrift!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Jo, det gør jeg :-)

      God bagelyst!

    • Anne Sofie

      Det lyder lækkert, hvis jeg bager dem nu, i et fad, og de først skal bruges i morgen efter hvordan vil du så anbefale at opbevare dem? :)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne Sofie,

      Køl dem af og pak dem ind i evt. en stor frysepose eller madfilm. Så skulle de gerne kunne holde sig lækre uden at blive tørre :-)

      God bagelyst!

  5. Tina

    Hej
    Vil gerne vide hvad du gør med kanelsnege når de har været frosset.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Jeg lader dem tø 80% op på køkkenbordet og så får de en tur i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter :)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework