• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kanelsnegle i fad

Kanelsnegle i fad opskrift på kanelsnegle

2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.

Om 2 sekunder suser foråret ind med smart hverdagsmad og hippe hapere til både påske og konfirmation.

Yup, jeg er står der – med ranglede asparges, violer til overpris og røget laks op til begge ører.

Forårets kunde-madbilleder er klappet og klar til at overmande dig med forår – sommersæsonen venter bag kameraet i næste uge.

Så.

Vi trænger til en klassiker.

Eller okay, jeg gjorde ;-)

Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil.

Ingen dikkedarer.

Kanelsnegle – den ultimative klassiker.

 

Læs også: Lækre, snaskede kanelsnegle

Kanelsnegle i fad opskrift på kanelsnegle

I dag hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld.

Godt brændt fast. Og bagepladen har været skæv. Bunden af ovnen sopper derfor også. I klæbende karamel. Men kanelsnegle skal jo spises varme! Du napper ovnen senere.

Og glemmer det.

Lige indtil de koldhævede boller bare skal have fuld blæs. Swussh, over på 250 grader opvarmning. 10 minutter og det stikker i næsen. Begynder at svie i øjnene.

Rask gang ud i køkkenet. Et hiv i lågen og …puuuf, hytten er nu indsmurt i røg af brændt karamel. Det samme med den bunke nyvasket tøj, du lige har lagt sammen på spisebordet.

Og dit hår, som du har vasket og fønnet i 17 minutter i dagens anledning fordi, du har et møde om 1 time.

Så.

Det er her, du napper kanelsnegle i fad.

Kanelsnegle i fad opskrift på kanelsnegle

Kanelsnegle i fad 101

  • Skal der æg i? Jep, det gør kanelsneglene ekstra bløde.
  • Hvilken slags mælk? Skummet, mini, let eller sød – de dur allesammen.
  • Kan de koldhæves? Nej, ikke den her opskrift.
  • Maizena? Er dit hemmelige våben, som holder på fyldet. Har du ikke majsstivelse, så brug lidt mel.
  • Mine kanelsnegle hæver opad i en spiral i stedet for udad? De har ikke nok plads til at hæve. Det sker ofte, hvis du bager kanelsnegle i muffinsforme eller pakker dem for tæt i en bradepande.
  • De hæver ikke? Din mælk kan have været for varm, så din gær er blevet slået omkuld. Eller din dej er blevet æltet for meget eller for lidt.
  • Dejen er ret klistret? Jep, det gør sneglene bløde og saftige – pas på, med at drysse for meget mel på bordet når du ruller dejen ud!
  • Kan jeg bruge varmluftsovn? Yup! Skru ned til 180 grader og hold øje – nogle ovnens varmluft kan udtørre brød og brænde fyldet.

 

Kanelsnegle i fad

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hævetid3 timer
Samlet tid3 timer 45 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk, lunken
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g sukker
  • 500-550 g hvedemel
  • 60 g smør, stuetempereret

Fyld

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 15 g kanel
  • 1 tsk maizena
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i mælken.
  • Tilsæt æg, æggeblomme, kardemomme, salt og sukker og bland det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen sammen. Skær smørret i tern og ælt det med ind i dejen. Dejen skal være smidig og glat, men må ikke blive tør.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i cirka 1,5 time.

Fyld

  • Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen til en jævn masse.
  • Rul dejen ud til en rektangel på 30 x 50 cm.
  • Fordel fyldet i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen stramt sammen til en pølse og skær ud i 12 ( eller 15) stykker.
  • Kom kanelsneglene i en lille bradepande (her 20 x 30 cm) med bagepapir. Der skal være ca. 1 cm mellem sneglene, så de kan hæve.
  • Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1,5 time.
  • Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  • Bag dem i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 25 minutter til de er gennembagte.
  • Tag dem ud og server lune med glasur.

Noter

Kan fint fryses.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede med kanelsnegle og hånd

  • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/11
  • Lys: Speedlight + 120 cm softbox + grid

Billede med kanelsnegle

  • Objektiv: Canon EF 35 mm f/2 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/8.0
  • Lys: Speedlight + 120 cm softbox

 

Previous Post: « Stegt broccoli med nødder og ost
Next Post: Quinoasalat med kikærter og granatæble »

Reader Interactions

Comments

  1. Nat

    Hej Stinna

    Jeg skal lave din lækre opskrift til en fødselsdag. Er det muligt at lave dejen dagen før så man blot skal samle dem og bage i ovnen på dagen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stinna,

      Ja, det vil du godt kunne, hvis du kommer dejen i køleskabet.

      Jeg har faktisk også prøvet for nogle månederne siden at samle sneglene og komme dem på køl til dagen efter. Så lige lade dem hæve 1-1,5 time time på køkkenbordet og så bage dem. Det fungerede også super godt 🙂

  2. Mette

    Maizena? Det har jeg aldrig hørt før, hvad gør det?
    Mvh Mette

    Svar
    • Mette

      Nu så jeg, at du allerede har svaret på det, sorry

    • Louiogbearnaisen

      No problem – bare helt i orden :-)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Det er et lille hemmeligt trick, som jeg har hevet ud af ærmet :-)

      Det holder på fyldet, så det ikke flyder ud af sneglene. Har du ikke majsstivelse, så brug lidt mel.

      God fornøjelse!

  3. Maria

    Når du skriver æg og æggeblomme.
    Så mener du et helt æg, både hvider og blomme + ekstra blomme ik? :-)

    Glæder mig til at prøve din opskrift!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Jo, det gør jeg :-)

      God bagelyst!

    • Anne Sofie

      Det lyder lækkert, hvis jeg bager dem nu, i et fad, og de først skal bruges i morgen efter hvordan vil du så anbefale at opbevare dem? :)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne Sofie,

      Køl dem af og pak dem ind i evt. en stor frysepose eller madfilm. Så skulle de gerne kunne holde sig lækre uden at blive tørre :-)

      God bagelyst!

  4. Tina

    Hej
    Vil gerne vide hvad du gør med kanelsnege når de har været frosset.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Jeg lader dem tø 80% op på køkkenbordet og så får de en tur i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter :)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework