• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nøddebar med chokolade

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Pling!

15.00.

Swussh.

Eller okay..

Vi er mere ud i en række af knæk.

Udfoldelse af mit korpus efter at være plantet bag en skærm, kamera eller mikrofon.

Højlydte stræk, møveri og knirken.

Enhver fys’ drøm.

Christine, min kiropraktor, er bare top tilfreds med mig..

Nå.

Men sådan 15.14, når jeg endelig får bakset mig ud i køkkenet, så har det her i september været efter den her.

Nøddebar spækket med mandler, chokolade og et strejf af salt.

Knasende, saftig, sød, sprød, salt og helt igennem det perfekte match til eftermiddagskaffen. 

Den snackbar, slår altså den vanlige Wasa knækker med pålle’.

Og den klassiske myslibar.

Relateret: Myslibar

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

De kan egentlig heller ikke sammenlignes, de her nøddebarer og myslibarer.

Niks.

Skal vi være ærlige her, så er vi nok mere på nippet til en konfektbar.

Så er du ude efter det sunde alternativ, så sus videre.

Eller du kunne også overbevise dig selv ind, at nødder jo er mere end sundt. Ligeledes chokolade. Og der jo, hverken er gluten eller sådan “rigtig” fedt i snackbarerne her.

Lukke øjnene for den velvoksne mængde sirup, klappe dig selv på skulderen over det jo er “rene” ingredienser, at det hele opvejer hinanden og du sagtens kan nappe 1, 2, 3 barer.

Den overbevisning praktiserer jeg i stor stil – du hopper bare med ;-)

De er nemlig ret gode, de her nøddebarer.

Og en enkelt (eller to, tre..) til eftermiddagskaffen er lige, hvad efteråret klares bedst med.

Nøddebar med chokolade 101

  • Noo, Brugsen har ikke mandelmel! Hiv blenderen ud af hjørneskabet, i med mandlerne og blend løs. De behøver ikke være smuttede først – bare kast dem i og kør derudad.
  • Arrh, mandelsmør, behøver du virkelig det? Jep. Men hey, kan du kun finde klassisk nøddesmør, så bruger du det. Ellers, så du laver jo bare selv en omgang mandelsmør (tjek opskriften på mandelsmør herunder).
  • Niks, det behøver ikke være mandler, som fyld. Du kan bruge præcis den nød, som du er pjattet med. Eller blande op, så du både kører mandel, valnød, hassel og måske et par pistaciekammerater. Det er også ret lækkert.
  • Du er ikke vild med mørk chokolade? Nå nå. Hvid chokolade kan også sagtens bruges, men hold igen og brug kun 50 g. Det kan blive noget så sødt og karamelliseret.
  • Yes, du kan fint spice dine barer op! Tilsæt tørret frugt – du ved; rosiner, tranebær, abrikoser, blåbær, gojibær eller måske tørrede æbletern.
  • Men det stopper ikke her. Krudt barerne op med krydderier; kanel, vanilje, kardemomme, lakrids eller et strejf at chili.
  • Mere endnu? Kokosflager er slet heller ikke dumt. Det samme med ristede, grovvalsede havregryn. Eller hey, de der puffede ris. Så mange muligheder!

 

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Mandelsmør

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 nip salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Fordel mandler på en bageplade med bagepapir.
  • Rist dem ved 180 grader i ca. 8-10 minutter - hold øje, de skal ikke blive brændte eller for brune indeni.
  • Tag mandler ud og kom dem i en blender eller foodprocessor med lidt salt.
  • Blend løs! Det tager cirka 5-8 minutter at få mandlerne til at gå fra mandelmel, til at afgive olie og blive til creme. Hold eventuelt nogle pauser undervejs, så din maskine ikke brænder sammen.
  • Kom mandelsmørret i en tætsluttende glas og opbevar i køleskabet.

Noter

Vælg mandler, som ser "saftige" ud - nogle mandler kan være ret tørre og svære at få blendet til smør. Er du endt med en lidt tør pose kan du evt. lægge i den blød i koldt vand og hive lidt liv ind i dem igen. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Nøddebar med chokolade

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 100 g lys sirup, eller honning
  • 1 nip salt
  • 25 g mandelsmør
  • 75 g mandelmel
  • 225 g mandler, grofthakkede
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 25 g mælkechokolade, grofthakket
  • 1 tsk havsalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom sirup, salt, mandelsmør, mandelmel, mandler og chokolade i en skål.
  • Rør det hele godt sammen til en jævn masse.
  • Beklæd en lille metalform (20x20 cm) med bagepapir. Fordel massen heri og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske eller spartel. Jo mere du får trykket massen sammen, jo bedre.
  • Drys med havsalt.
  • Bag barerne ved 160 grader i ca. 18-20 minutter.
  • Tag formen ud af ovnen og lad barerne afkøle helt i formen. Når den er kold, så sæt den i køleskabet i min. 2 timer.
  • Tag de gennem kolde barer ud af køleskabet og skær dem i passende stykker med en stor kniv.
  • Opbevar dine barer i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 10 dage eller frys nogle af dem ned - de er farlige at have i køleskabet!

Noter

Tilsæt evt. tørret frugt som rosiner, tranebær, blåbær, abrikoser eller kirsebær til barerne.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Salat med spidskål – frisk, syrlig og spicy
Next Post: Fajitas med kylling og peberfrugt »

Reader Interactions

Comments

  1. Jolanda

    Hej. Dine barer kunne godt laves med almindeligt smør. Jeg kom bare lidt mindre havsalt i. Smagte fantastisk alligevel.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Godt at høre og tak for tippet 👍

      Hav en super dag!

  2. Christina

    Hej,

    Skal mandlerne være smuttede før man blander med sirup og de andre ingredienser ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Nej, det er slet ikke nødvendigt :-)

      Hav en dejlig dag og god bagelyst!

  3. Charlotte

    Skal man bruge mandelsmør til nøddebarene eller kan alm. smør bruges?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg har kun lavet dem med nøddesmør og mandel, så hvordan de bliver med alm. smør ved jeg desværre ikke.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework