• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nøddebar med chokolade

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Pling!

15.00.

Swussh.

Eller okay..

Vi er mere ud i en række af knæk.

Udfoldelse af mit korpus efter at være plantet bag en skærm, kamera eller mikrofon.

Højlydte stræk, møveri og knirken.

Enhver fys’ drøm.

Christine, min kiropraktor, er bare top tilfreds med mig..

Nå.

Men sådan 15.14, når jeg endelig får bakset mig ud i køkkenet, så har det her i september været efter den her.

Nøddebar spækket med mandler, chokolade og et strejf af salt.

Knasende, saftig, sød, sprød, salt og helt igennem det perfekte match til eftermiddagskaffen. 

Den snackbar, slår altså den vanlige Wasa knækker med pålle’.

Og den klassiske myslibar.

Relateret: Myslibar

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

De kan egentlig heller ikke sammenlignes, de her nøddebarer og myslibarer.

Niks.

Skal vi være ærlige her, så er vi nok mere på nippet til en konfektbar.

Så er du ude efter det sunde alternativ, så sus videre.

Eller du kunne også overbevise dig selv ind, at nødder jo er mere end sundt. Ligeledes chokolade. Og der jo, hverken er gluten eller sådan “rigtig” fedt i snackbarerne her.

Lukke øjnene for den velvoksne mængde sirup, klappe dig selv på skulderen over det jo er “rene” ingredienser, at det hele opvejer hinanden og du sagtens kan nappe 1, 2, 3 barer.

Den overbevisning praktiserer jeg i stor stil – du hopper bare med ;-)

De er nemlig ret gode, de her nøddebarer.

Og en enkelt (eller to, tre..) til eftermiddagskaffen er lige, hvad efteråret klares bedst med.

Nøddebar med chokolade 101

  • Noo, Brugsen har ikke mandelmel! Hiv blenderen ud af hjørneskabet, i med mandlerne og blend løs. De behøver ikke være smuttede først – bare kast dem i og kør derudad.
  • Arrh, mandelsmør, behøver du virkelig det? Jep. Men hey, kan du kun finde klassisk nøddesmør, så bruger du det. Ellers, så du laver jo bare selv en omgang mandelsmør (tjek opskriften på mandelsmør herunder).
  • Niks, det behøver ikke være mandler, som fyld. Du kan bruge præcis den nød, som du er pjattet med. Eller blande op, så du både kører mandel, valnød, hassel og måske et par pistaciekammerater. Det er også ret lækkert.
  • Du er ikke vild med mørk chokolade? Nå nå. Hvid chokolade kan også sagtens bruges, men hold igen og brug kun 50 g. Det kan blive noget så sødt og karamelliseret.
  • Yes, du kan fint spice dine barer op! Tilsæt tørret frugt – du ved; rosiner, tranebær, abrikoser, blåbær, gojibær eller måske tørrede æbletern.
  • Men det stopper ikke her. Krudt barerne op med krydderier; kanel, vanilje, kardemomme, lakrids eller et strejf at chili.
  • Mere endnu? Kokosflager er slet heller ikke dumt. Det samme med ristede, grovvalsede havregryn. Eller hey, de der puffede ris. Så mange muligheder!

 

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Mandelsmør

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 minutter

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 nip salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Fordel mandler på en bageplade med bagepapir.
  • Rist dem ved 180 grader i ca. 8-10 minutter - hold øje, de skal ikke blive brændte eller for brune indeni.
  • Tag mandler ud og kom dem i en blender eller foodprocessor med lidt salt.
  • Blend løs! Det tager cirka 5-8 minutter at få mandlerne til at gå fra mandelmel, til at afgive olie og blive til creme. Hold eventuelt nogle pauser undervejs, så din maskine ikke brænder sammen.
  • Kom mandelsmørret i en tætsluttende glas og opbevar i køleskabet.

Noter

Vælg mandler, som ser "saftige" ud - nogle mandler kan være ret tørre og svære at få blendet til smør. Er du endt med en lidt tør pose kan du evt. lægge i den blød i koldt vand og hive lidt liv ind i dem igen. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade

Nøddebar med chokolade

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 100 g lys sirup, eller honning
  • 1 nip salt
  • 25 g mandelsmør
  • 75 g mandelmel
  • 225 g mandler, grofthakkede
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 25 g mælkechokolade, grofthakket
  • 1 tsk havsalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom sirup, salt, mandelsmør, mandelmel, mandler og chokolade i en skål.
  • Rør det hele godt sammen til en jævn masse.
  • Beklæd en lille metalform (20x20 cm) med bagepapir. Fordel massen heri og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske eller spartel. Jo mere du får trykket massen sammen, jo bedre.
  • Drys med havsalt.
  • Bag barerne ved 160 grader i ca. 18-20 minutter.
  • Tag formen ud af ovnen og lad barerne afkøle helt i formen. Når den er kold, så sæt den i køleskabet i min. 2 timer.
  • Tag de gennem kolde barer ud af køleskabet og skær dem i passende stykker med en stor kniv.
  • Opbevar dine barer i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 10 dage eller frys nogle af dem ned - de er farlige at have i køleskabet!

Noter

Tilsæt evt. tørret frugt som rosiner, tranebær, blåbær, abrikoser eller kirsebær til barerne.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Salat med spidskål – frisk, syrlig og spicy
Next Post: Fajitas med kylling og peberfrugt »

Reader Interactions

Comments

  1. Jolanda

    Hej. Dine barer kunne godt laves med almindeligt smør. Jeg kom bare lidt mindre havsalt i. Smagte fantastisk alligevel.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Godt at høre og tak for tippet 👍

      Hav en super dag!

  2. Christina

    Hej,

    Skal mandlerne være smuttede før man blander med sirup og de andre ingredienser ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Nej, det er slet ikke nødvendigt :-)

      Hav en dejlig dag og god bagelyst!

  3. Charlotte

    Skal man bruge mandelsmør til nøddebarene eller kan alm. smør bruges?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg har kun lavet dem med nøddesmør og mandel, så hvordan de bliver med alm. smør ved jeg desværre ikke.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework