• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Amerikanske pandekager – tykke og luftige brunch pandekager

Det er dem, som du går efter på brunch-buffeten.

Blandt hip skyr med sur bærkompot, tørt røræg og den hårde melon.

Tykke, bløde, luftige.

Amerikanske pandekager – ja tak!

Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

 

Sammen med en kande skoldhed kaffe, så behøver du ikke meget andet sådan en søndag formiddag.

Okay, friskpresset appelsin juice kan altid skylles ned, men så er vi der også.

Det bliver ikke meget bedre ;-)

..

For en månedstid siden var Bette bror forbi.

Med godt selskab og en kommentering – der manglede tykke pandekager i appen.

Mig: “Whaat! Arrh…de er jo lige her:”

  • Pandekager med yoghurt og æble
  • Tykke ricotta pandekager

 

Bette bror: “Nope, helt klassiske amerikanske pandekager. Jeg måtte forbi en konkurrent.”

Mig: “Hmf..”

Mig: “Pheff, nemt – sådan nogle kan jeg hurtig klare.

Så.

Det burde være lige til med sådan en stak tykke pandekager.

Indtil de her bøvlede tanker sneg sig ind:

Er sådan nogle pandekager nu bedst med mælk, kærnemælk eller yoghurt?

Hele æg eller delte æg, hvor hviderne kunne gøre dem endnu mere luftige?

Og hvad med mængden af bagepulver? Kunne man også tilsætte natron for ekstra heftig luftighed og konsistens? Og hvor meget, før de begynder at smage grimt?

Yes.

Det endte i en massiv pandekage-udviklings-test.

9 batche skulle der til!

Men nu er de her så også – de gennemtestede, allerbedste amerikanske pandekager.

Og ikke bare det, du får også både fif, udskiftningsmuligeder af ingredienser og ideer til fyld.

Præcis, vi er hele vejen omkring  ;-)

Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

Stak dine pandekager op..

 

Pandekagerne er holdt helt klassiske uden dikkedarer, så du kan køre en topping på dine friskbagte pandekager. Du ved, frisk frugt, kompot, sirup, chokoladesauce.

Men det betyder også, at du kan fylde dine pandekager med præcis det fyld, som du lyster. Vend forsigtigt fyldet i til allersidst og tag dine pandekager til det næste niveau.

De her varianter dur ret godt i.

Spice dine amerikanske pandekager op med fyld: 

  • 2 tsk revet citronskal + 2 spsk birkes:
  • 100 g blåbær
  • 100 g hakket chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 1 banan i skiver
  • 3 spsk kokos + revet limeskal
  • 1 tsk kanel + lille æble i tern
  • 50 g sprøde baconstykker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

 

Okay, du er den lidt vanskelige type, som gerne vil have specialtilpasset opskriften.

Måske fordi, det er torsdag aften, lækkersulten har meldt sig og du har ikke kærnemælk på lager.

Got ya!

Kan jeg … i opskriften?

  • Undgå sukker? Jep, udskift sukker ud med 1 moset banan (100 g) og få lækre bananpandekager.
  • Bruge et andet mælkeprodukt? Tjoo, men det kræver, du udelader natron. Så udskift kærnemælk med almindelig mælk eller en laktosefri mælk og brug kun bagepulver.
  • Reducere melmængden? Yes. Udskift halvdelen af hvedemelet med finvalsede havregryn (1,25 dl hvedemel, 1 dl havregryn).
  • Kun bruge bagepulver? Ja, sagtens – men dine pandekager mister lige de ekstra 10% luftighed.
  • Droppe æg? Nope.
  • Glemme smør? Niks.
Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

Pøs sirup på..

Jeg garanterer dig, at de her tykke pandekager er ultra nemme.

Bland, vent og krudt op for panden – det er lige ud af landevejen.

Meeen måske har du allerede prøvet det. Du smækker en omgang tykke, amerikanske pandekager sammen og… de er overhovedet ikke tykke. De er bare flade og bastante!

Hvad gør du galt?

 

Undgå flade brunch pandekager:

Overmix ikke din dej: De tørre og våde ingredienser skal bare lige røres/piskes forsigtigt sammen. Vi taler max. 5 sekunder. Kommer du til at mikse for meget, blive arig på eventuelle klumper i dejen, så forlader luftboblerne din dej og gluten i dit mel, begynder at udvikle sig.

Tjek dit bagepulver: Jeps, bagepulver kan blive for gammelt og så mister det saft og kraft. Har du haft det på lager i mere end 10 måneder, så er det tid til en ny dåse.

Lad dejen hvile: Vi er ikke ude i timevis. Bare lige 10 minutter på køkkenbordet, så dejen får lov at udvikle sig og kan holde lidt bedre på luften.

Køkkenforhold: Yes, det betyder noget. Er dit køkken for lummert eller for fugtigt, så suser det direkte i din dej – gør den sjasket og svær at få luftige pandekager ud af.

Pas på for varm en pande: Det kniber med tålmodigheden? I get it ;-) Det går måske med de klassiske pandekager, men de tykke her, de skal have lov at vokse. Det sker bedst ved jævn varme.

Flip it: Vend dine pandekager forsigtigt, så luftboblerne bliver der. Det er ret nemt at få mast luften ud med et hurtigt og heftigt “flip”.

 

Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

Amerikanske pandekager - opskrift på tykke og luftige brunch pandekager

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 20 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 2,25 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 25 g smør, smeltet
  • smør til bagning
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, sukker, salt, bagepulver og natron sammen i en skål. 
  • Bland mælk og æg sammen i en anden skål. 
  • Tilsæt mælk/æg til de tørre ingredienser og pisk det sammen til en jævn masse. Pas på med ikke at overpiske, det skal blot røres sammen.
  • Tilsæt smeltet smør og rør det i. 
  • Vil du tilsætte fyld til dine pandekager, vender du det i nu.
  • Lad dejen hvile 10 minutter på køkkenbordet. 
  • Varm en pande op til jævn varme.
  •  Smelt 1 spsk smør på panden.
  • Kom 2 spsk dej (1/2 dl) på panden. Der kan være ca. 3 pandekager på en alm. størrelse pande.
  • Bag pandekagerne ved jævn/middel varme. Vend dem, når de begynder at boble og blive lidt faste i kanterne - ca. 2-3 minutter. Bag videre til de er gennembagte - ca. 2-3 minutter. 
  • Server pandekagerne straks. 

Noter

Pandekagerne kan fryses, men de vil miste noget af luftigheden. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Bonus: Hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 
BILLEDE 1: Amerikanske pandekager

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 640 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.5

Lys: Sidelys. Motiv ca. 1 meter fra vindue.

Teknik: En hurtig lukketid, så den løbende sirup står skarpt.

 

 

Previous Post: « Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling – i parmesansauce
Next Post: Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter + fladbrød »

Reader Interactions

Comments

  1. Tine Glarborg Larsen

    Fik super resultat med A38 i stedet for kærnemælk, en banan i stedet for sukker og 1 dl grovvalsede havregryn kørt i minihakker og 1,25 del hvid fuldkornshvedemel. Børnene er meget begejstrede!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Fantastisk, lyder godt nok lækkert – tak for tippet 😀👍

  2. Jeanette

    Hej
    Fulgte din opskrift til punkt og prikke, og endte med en kedeligt fladt resultat…

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jeanette,

      Øv altså – det er bare så træls, når det sker :-(

      Har du kigget under afsnittet “Undgå flade brunch pandekager” i opskriften for at se, om årsagen evt. findes der?

      Håber du har mod på at lave dem igen og at resultatet bliver bedre næste gang.

      Sig endelig til hvis du har spørgsmål.

      Hav en fortsat skøn dag!

  3. Naf

    De er SÅ gode. Bedste opskrift på tykke pandekager, jeg har prøvet. Jeg havde ikke kærnemælk, så jeg blandede creme fraiche og minimælk og kunne stadig bruge natron og få det luftige resultat. Jeg erstattede 1/3 af hvedemelet med rugmel – stadig dejlig luftig resultat.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Naf,

      Tusinde tak for din kommentar og tippet til opskriften :-)

      Så skønt at høre, at du kunne bruge den…

      Hav en fantastisk dag :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework