• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cheesecake med jordbær

Cheesecake med jordbær og bund af digestive kiks er en nem og lækker klassisker, som er en favorit dessert herhjemme. Den bedste cheesecake bliver bagt uden husblas og serveres med friske jordbær og jordbærsauce. Pas på, cheesecake er vanedannende og alt for nemt selv at lave.

 

Cheesecake med jordbær - opskrift på nem cheesecake med bær

Det er ikke fordi du glubsk trykker næsen mod bagervinduet. Sukker efter flødekager og træstammer.

Eller det ved jeg selvfølgelig ikke.

Jeg lurer bare mest ned i køledisken de her dage. Og der er rippet!

Ej, okay, lyv! En jordbærtærte kan man altid køre. Især nu, hvor jordbærene har sat turbo på og indtaget supermarkedet.

Ork, der var vild kamp i SuperBrugsen forleden:

12 damer omkring en stand med bakker af friske jordbær. De blev vendt og drejet. Altså jordbærrene. Lange, fedtede fingre ned i bakken. Hmm…var de nu også de allerbedste?

Og så.

Haps, haps, haps – lige lidt flere jordbær over i bakken. Du ved, på den helt åbenlyse “den kan godt klare at blive fyldt til kanten og lidt over”-måde. Så meget, at plastposen, som bliver viklet omkring bakken, også er halvt fyldt.

Jeg er vild med det.

Nå. Men. Kage. I varmen.

Jeg gider ikke døje med en jordbærtærte – den laver bageren bedst.

Men cheesecake derimod. Sådan en hjemmelavet sag, det er noget, som rykker.

Også selvom, Iphonen siger 34 grader.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Lad os se på projektet:

Cheesecake 101

  • Digestivekiks! Jeg har testet en del mærker og jep, der er forskel. Markant forskel. Favoritten her, er digestivekiks fra LU. Både til bagning og selvfølgelig, som en snack bare med smør.
  • Yes, cheesecake er en heftig omgang, men lad alligevel være med at køre Light-udgaven af flødeost. Det bliver ikke rigtig godt. Kør den klassiske Phili. Og jep, der står 900 g i opskriften. Det er ikke en fejl – du rydder bare kølehylden.
  • Kan du bruge vaniljesukker i stedet for rockerdyre vaniljestænger? Selvfølgelig. Ikke helt samme smag, men det ved du.
  • Er du ikke vild med jordbær, så er der frit valg på alle bær-hylder til, hvad du kaster på din cheesecake. Friske blåbær, hindbær, brombær, solbær, stikkelsbær eller en symfoni af dem alle. Du styrer showet.
  • Og husk så, at stoppe hænderne dybt ned i lommen under bagning. Du rør ikke ved den ovnlåge! Og lige så vigtig – lad være med at begynde, at pille ved din cheesecake til den er helt kold. Du ender op med sprækker. En god cheesecake tager tid.

Cheesecake med jordbær - opskrift på nem cheesecake med bær

 

Hey, er du mere til no-bake cheesecake, så tjek de her to ud. 

  • No-bake cheesecake med brombær
  • Rabarber cheesecake med ingefærkiks

Men giv også lige den klassiske cheesecake en chance. Den er nemmere end du tror :-)

Cheesecake med jordbær

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid2 timer 10 minutter

Ingredienser

Bund

  • 200 g digestivekiks
  • 30 g sukker
  • 100 g smør, smeltet

Fyld

  • 900 g flødeost
  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 30 g hvedemel
  • 250 g cremefraiche 18%
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme

Top

  • 300 g friske jordbær

Jordbærsauce

  • 300 g jordbær
  • 60 g sukker
  • 2-3 spsk limesaft eller citronsaft
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Knus kiksene helt fint i en foodprocessor.
  • Bland de knuste kiks med sukker og smeltet smør.
  • Fordel kikseblandingen i et jævnt lag i bunden af en springformen (22 cm).
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.
  • Lad bunden afkøle helt.

Fyld

  • Kom flødeost, sukker og korn fra vaniljestangen i en stor skål.
  • Pisk det luftigt - ca. 2 minutter.
  • Sigt melet i og pisk det hele sammen - ca. 3 minutter.
  • Tilsæt cremefraiche og vend det i blandingen.
  • Slå æggene + æggeblomme ud i en anden skål og pisk det sammen.
  • Vend æggene i flødeostblandingen og bland til massen er jævn.
  • Fordel massen på den forbagte, afkølede bund.
  • Bag kagen ved 200 grader (alm. ovn) i 10 minutter.
  • Skru ned til 110 grader og bag 50-55 minutter - åbn ikke ovndøren undervejs.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå i ovnen på eftervarme i 50 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen på en bagerist.
  • Kom kagen i køleskabet min. 8 timer - gerne natten over.

Jordbærsauce

  • Skær jordbærerne i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med sukker og limesaft.
  • Kog op under omrøring til bærrerne bliver bløde og begynder at afgive saft.
  • Brug en stavblender til at blende det helt jævnt.
  • Lad jordbærsaucen afkøle helt.

Servering.

  • Befri forsigtigt cheesecaken fra springformen.
  • Fordel friske jordbær på toppen.
  • Server med jordbærsauce.

Noter

**Opbevar cheesecaken i køleskabet.
**Jordbær kan udskiftes med hindbær, brombær, blåbær eller andre bær.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Cheesecake med jordbær - opskrift på nem cheesecake med bær

Flere har efterspurgt de her “bag madbilledet”, som jeg delte i tidligere blogindlæg.

Så til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne, så er der igen en sektion i bunden af hvert blogindlæg med hele baduljen.

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE: Cheesecake med tre jordbær i venstre side

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/3.5

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.30, hvor solen var lige ved at nå vinduet.  Motiv ca. 2 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid reflektor 1 meter fra motiv på højre side.

Note: Alle billeder er fotograferet i raw, så den røde farve kan bliver mest mulig naturlig. Rigtig mange kameraer kan have svært ved at fotografere rød.

Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

Previous Post: « Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce
Next Post: Salat med perlespelt, bagte tomater og feta »

Reader Interactions

Comments

  1. Marie

    Hejsa, jeg har lige sat den her i køleskabet med en kæmpe sprække i midten. Da den havde stået i ovnen ved 110 i 50 minutter åbnede jeg for at tjekke om den stadig var meget flydende, det var den så den fik lidt mere tid. Kunne det være årsagen?

    Svar
  2. Cathrine Andersen

    Jeg har fulgt opskriften, men min kage bliver langt fra bagt færdig. Jeg ved ikke hvad jeg har gjort forkert, den er helt flydende🙈😅

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cathrine

      Først kæmpe øv!
      Hmm, det lyder mærkeligt at den er helt flydende. Umiddelbart tænker jeg enten dine ingredienser har været for kolde, de skal gerne have stuetemp. Eller at du måske er kommet til at mikse dem for meget, det kan godt give en meget blød cheesecake.
      Ellers så bare den helt klassiske at bagetider kan variere rigtig meget ift. til ovn og også hvor kolde ingredienserne har været, samt materiale af form. Så næste gang vil jeg tænke du skal prøve at bage den noget længere og gå efter at tjekke konsistens på cheesecaken :)

      Lad mig høre, hvordan det går.

      Mange hilsner
      Louise

  3. Ulla Boysen

    Nam den skal laves til min fødselsdag …

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det lyder som en rigtig god ide Ulla 😋

      Hav en rigtig god fødselsdag 🎂🇩🇰

  4. Tanja

    Hej
    Hvilken springform har du brugt, 22 cm og er det den med høj eller “normal” kant? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tanja,

      Ja, du skal bruge en springform der er 22 cm. og du kan bruge både en med alm. og høj kant.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

      Hav en forrrygende dag!

  5. Mia

    Jeg bruger altid Dr Oetkers Vaniljepasta i de opskrifter hvor der indgår vaniljestænger. Det smager skønt og er super nemt – 1 tsk svarer til en vaniljestang. Har fundet den i min lokale Super Brugsen men også Føtex og Bilka fører den 😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mia,

      Tak for din kommentar og input.

      Bestemt et godt og nemt tip :-)

      Hav en skøn dag.

  6. Allan Vinje

    Går ud fra at det er smørret der skal smeltes og ikke sukkeret, selvom du skriver det modsatte.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Allan,

      Tak for din kommentar.

      Det er selvfølgelig smørret der skal smeltes og ikke sukkeret som du også skriver – tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen. Det har jeg nu rettet i opskriften :-)

      Fortsat god dag.

  7. Barbara Dinesen

    See dødlækker ud!
    Men er det rigtigt, at det er sukkerert som skal smeltes? I listen over ingredienser står der smeltet sukker,
    længere nede i opskriften er det smørret, det passer vist også bedre :-)

    Er det overhovedet nødvendigt med mere sukker i bunden? Digestivekiks er rimeligt søde i forvejen … men måske alligevel ikke søde nok? Hænger dejen bedre sammen, når der er sukker i?

    Glæder mig til at prøve den. Efter min mening er det iøvrigt helt ok at kager er søde og fulde af fedt, det er jo det, der gør dem til noget særligt, så kan man spise sundt til for- og hovedret!!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Barbara,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Du har selvfølgelig ret i, at det er smørret der skal smeltes og ikke sukkeret – tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen. Det har jeg nu rettet i opskriften :-)

      Ang. sukker i bunden af kagen så ja, det er nødvendig for at dejen hænger bedre sammen.

      Prøv den ad og lad os endelig høre om resultatet (kan kun blive godt er jeg sikker på :-)

      Hav en super dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework