• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Rosenkålsspyd med bacon bagt i ovn

Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

Jeg hører tit folk sige det her:

“Rosenkål skal bare tilberedes ordentlig, så smager de lækkert.”

Svar:

Noo! :-)

..

Rosenkål er i en klasse for sig.

Og de er ikke for alle.

De har en karakteristisk smag uanset, hvordan de tilberedes.

Er du til gengæld pjattet med rosenkål, så hæng ved.

Jeg er all-in på de kogte kammerater. Også dem fra frost.

Især dem.

Hvilken leder til endnu en:

..

Jeg læser ofte det her:

“Rosenkål må ikke koge for længe.”

“Rosenkål skal have bid.”

“Den korrekte kogetid er 7 minutter og 36 sekunder.”

“Friske rosenkål er bedst.”

Svar:

Nææ! :-)

..

Min personlige favorit er rosenkål, som liiige har fået de ekstra minutter. Yes, så de falder lidt fra hinanden og dufter af kål.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Hov, forresten – et tip, jeg fik for år tilbage, af en kok, som jeg bruger når jeg koger rosenkål.

Kom de klargjorte rosenkål i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk æbleeddike, 1 tsk sukker og 1 tsk salt i gryden. Kog rosenkålene i ca. 7-9 minutter, hæld vandet fra og server.

Magiske rosenkål, som smager af … en anden grøntsag?

Næ. Bare rosenkål et niveau bedre.

You get the picture? 

Stop med at spise rosenkål, hvis du ikke kan lide dem.

Stop med at jagte den perfekte tilberedning, hvis du ikke kan lide rosenkål.

 

Okay.

Over til dig på rosenkålsholdet:

Lad os snakke om dig, som trænger til noget forandring her sidst i januar.

4-5 måneder med ren kål og rodfrugter, det kan tage modet fra enhver.

Så.

Spiff dine rosenkål op. 

Med bacon.

 

Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

Skal de på pinde?

Yes.

Det er ligesom et rotisseri. Baconfedtet smelter ind i rosenkålene, det overskydende vælter af og du undgår sjask.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Prøv rosenkål med bacon af, det er guf for ganen.

Hvis du altså frivilligt kaster rosenkål i indkøbskurven.

Ellers så er lige den her opskrift nok ikke for dig.

Sådan har jeg det selv med grønkål – i alle afskygninger ;-)

 

Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

 

Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

Rosenkål med bacon

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 8 grillpinde
  • 32 rosenkål
  • 8 baconskiver, medium tykkelse
  • Salt
  • Peber
  • 2 tsk chiliflager
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær stokken af rosenkålene og tag de yderste 2-3 blade af.
  • Kom vand i en gryde og kog det op.
  • Kom rosenkålene i og kog dem ca. 5 minutter til de er næsten møre.
  • Dræn dem for vand og skyl med iskoldt vand, så du stopper kogeprocessen.
  • Lad dem køle lidt, så du kan røre ved dem.
  • Find grillpinde og bacon frem.
  • Start med at sætte den yderste del af baconen forsigtigt på grillpinden, kom herefter et rosenkål på og fold dernæste bacon indover igen. Forsæt rosenkål, bacon, rosenkål, bacon, rosenkål og slut af med bacon.
  • Gør det samme ved resten af, så du får 8 grillpinde med 4 rosenkål på hver.
  • Brug en lille bradepande med rist eller læg en bagerist over en bradepande.
  • Læg dine grillspyd på risten, så din bacon bliver sprød og bradepanden opsamler overskydende fedt.
  • Krydr med salt, peber og chiliflager.
  • Bag rosenkålsspydene midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Vend spydene halvvejs.
  • Tag dine spyd ud og server.
  • Krydr evt. med mere salt og friskkværnet peber.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Mere inspiration?

Flere opskrifter med rosenkål

  • Lun salat  med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing
  • Rosenkålssalat med æble og peberrod
  • Farsbrød med rosenkål og ovnbagte kartofler
  • Nordisk taboulehsalat med cremet dressing

 

Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

 

Madfotografering og foodstyling

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


Billede 1: Rosenkål med bacon på rist

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/4 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00, hvor lyset stadig var mere mod syd.  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid, mat reflektor på modsatte side af vindue

 

Billede 3: Rosenkål med bacon + hånd

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 320 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/4.5

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.15, hvor lyset stadig var mere mod syd. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid, mat reflektor på modsatte side af vindue.

 

Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

Previous Post: « Havregrynsbarer med chokolade
Next Post: Mochakage med saltet smørcreme »

Reader Interactions

Comments

  1. Sarah

    Hey! Det er sygt lækkert! Havde tilfældigvis lige en pose rosenkål i køleskabet og kom til at tænke på din opskrift. Har lige spist 12 rosenkål med det vildeste velbehag.
    Virkelig lækker opskrift Louise! 😁

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Hej Sarah,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord.

      Hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Hav en forrygende dag.

  2. Piskeriset

    Funky måde at få rosenkål på – den er skrevet bag øret :)

    Min yndlingsudgave er fintsnittet, krammet med lidt oliedressing og derefter vendt med andre grøntager. Det plejer at omvende de fleste rosenkålshadere :)

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Hej Piskeriset,

      Tak for din kommentar.

      Åh, hvor lyder det også bare lækkert med grøntsager – det må prøves :-)

      Håber du kan lide rosenkålsspydene :-)

      Hav en dejlig dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework