• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Havregrynsbarer med chokolade

Kage med havregryn og chokolade

Kaffepause.

Jeg bor derude, hvor der er marker til den ene side, øko-landsby til anden og letbanen endnu ikke er nået frem.

Smarte kaffebarer?

Det bliver vist mere en lunken cola på det lokale pizzaria – 4 kilometer væk.

Så illusionen om at dandere den med en kaffe til overpris og sødt til ganen, den må man selv skabe.

…

Værs´go.

Et styk hjemme-kaffebar.

Det gode.

Du behøver ikke træde ud af din muntre joggingbuks eller pjaske vand i håret. Du kommer bare, som du er.

No dress code required.

Det er meget rart.

Men det kan jo også være du hænger ud på en arbejdsplads og synes, der er gået lidt for meget fælles frugtskål med overmodne bananer og stride appelsiner i den.

Tænker du også tit over det?

En frugtordning med appelsiner.

Saftige appelsiner som skal pilles. Skilles. Og spises.

I selskab med tastaturer, papirer og telefoner!

Der er 2 kilometer til håndvasken.

Og de tynde, knitrende servietter fra kantinen hiver ikke meget fedteri til sig.

Jojo, der er måske et lille underliggende traume fra en tidligere arbejdsplads der, det har du ret i ;)

 

Kage med havregryn og chokolade

Nuvel.

Sidespor.

Vi var ved at sludre om kaffe og kage. Den kage, som du skal diske op med.

Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.

Havregrynsbarer med chokolade.

Den kage til kaffen, som du har ledt efter.

Jeg ve’ det.

Noget let og lækkert, som næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar.

Det er de ikke.

Den her kage med havregryn og chokolade er ikke bare bedre. Den rydder bordet!

Glemt er:

Appelsiner. Bastogne kiks. Rittersport. Pia fra regnskabsafdelingens 32. fondantkage.

Arh, okay.

Jeg så en ret sej en på Facebook forleden. Sådan en modelleringskage, hvor du er nødt til, at tænke højt; “Den smager jo slet ikke godt med al det fondant”, samtidig med din kæbe har ramt bordet og du allerede har klikket dig ind og lure på fondantudstyr.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Jeg valgte, at dyppe havregrynsbaren dybt i kaffen og suse væk igen.

Selverkendelse; jeg holder mig til at skære rektangler ud i kage og overvejer i stedet at steppe bariastagamet op med skum-motiv.

Det hører sig til på en kaffebar.

I midtbyen.

Og herude, hvor kaffen kommer i kapsel til 2,5 kr.

Inklusiv all-you-can-eat havregrynsbarer med chokolade.

Kage med havregryn og chokolade

Havregrynsbarer med chokolade

Forrygende kage til kaffen
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid22 minutter
Samlet tid22 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 120 g smør, smeltet
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • 25 g hvedemel
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland smeltet smør og havregryn i en skål.
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt i en anden skål - det tager ca. 3 minutter.
  • Sigt mel i æggemassen og vend det sammen.
  • Rør havregrynsmassen og hakket chokolade i.
  • Beklæd en form (20 x 20 cm) med bagepapir.
  • Fordel dejen her i.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-22 minutter.
  • Tag formen ud og lad kagen afkøle helt i formen.
  • Kom formen med kagen i køleskabet i min. 1 time.
  • Skær kagen ud i barer a 2 cm tykkelse.
  • Spis løs.

Noter

Opbevares bedst i køleskabet i op til 7 dage.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Husk at piske sukker og æg godt, så du undgår ultra kompakte barer.

Altså med fed streg under lyst og skummende.

Pisk løs.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Kage med havregryn og chokolade

Forresten:

  • Der er kommet video på Facebook. Så skal du med 5-8 sekunder bag kulisserne på en opskrift, så hæng ved på Facebook.
  • Jeg tjekker ind i din indbakke ugentlig med heads up om ny opskrift.
  • Til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne i nye blogindlæg, så er der ny sektion i bunden af hvert blogindlæg med hele baduljen.
  • Sidst, men ikke mindst, så sker der noget nyt her på louiogbearnaisen i den sidste uge, hver måned.

Madfotografering og foodstyling

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


Billede 1: Havregrynsbar op af glas

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.5

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.30, hvor solen var ved at gå ned og lyset var gyldent.  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv.

 

Billede 2: Kaffe og havregrynsbar på plade

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/3.5

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.45, hvor det gyldne lys var næsten væk og erstattet af skumring. Motiv er ca. 25 centimeter fra lyskilde.

Bonus: Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

Blogpost indeholder affiliate links
Previous Post: « Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter
Next Post: Rosenkålsspyd med bacon bagt i ovn »

Reader Interactions

Comments

  1. Sandra

    Hej :-) Jeg har lidt svært ved at få proportioner til at passe. Opskriften er til 10 barer i en 20×20 form, hver bar skæres 2 cm. i bredde. Men så bør hver bar måle 2×20 cm, og det ser slet ikke sådan ud (og lyder også temmelig uhåndterligt…). Er opskriften i virkeligheden til at skære i 2×10 barer, eller hvad regner jeg forkert?

    God weekend herfra

    Svar
  2. Nicla

    Kan man bruge grove havregryn og evt bruge mindre fedtstof så de bliver lidt sunder?
    Tak for gode opskrifter :)
    Mvh Nicla

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nicla,

      Tak for dit spørgsmål :-)

      Jeg har ikke testet opskriften med grove havregryn og brug af mindre fedtstof, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag!

  3. Helle Jessen Jensen

    Hej Loui.
    Jeg kunne godt bruge en nærmere beskrivelse af opbevaring – og endnu bedre et af dine fede billeder af det. Pose/beholder/frit i køleskabet? Selvom det godt kan være, de er spist før opbevaring behøves?!
    Og … har du ikke chokolade ovenpå dine? Eller bliver de for meget müslibar så? ☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helle,

      Tak for din kommentar.

      Du kan opbevare dine havregrynsbarer i køleskabet i op til 7 dage i en lufttæt beholder.

      Ang. chokolade så har jeg kun prøvet at putte hakket chokolade i selve havregrynsbarerne og ikke ovenpå. Men prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag

  4. Linda

    Hej Louise

    Jeg er vild med det nye med fotografering i blogindlæg. Dit fotokursus var helt fantastisk og jeg lærte så meget. Ingen andre kurser jeg har været på har været så gode som dit og fået mig til at forstå fotografering. Glæder mig til dit foodstylingkursus åbner igen så jeg kan komme med.
    Tak for alt du laver til os.

    Linda

    Svar
    • Loui

      Hej Linda,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Hvor er det bare dejligt at høre, at du har fået så meget ud af fotokurset og mine blogindlæg.

      Vi ses til foodstylingkurset :-)

      Hav en skøn dag.

  5. Helle

    Tak for endnu en god opskrift, de blev lækre.

    Svar
    • Loui

      Hej Helle,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)

      Hav en dejlig dag.

  6. Marie

    Tak for lækker og nem opskrift :)Mine blev helt perfekte og er næsten forsvundet i weekenden. Og tak for dit gode nyhedsbrev jeg er tilmeldt. Dejligt med nye opskrifter direkte på mail og selvfølgelig louiogbearnaisen-tekst, som altid er en fornøjelse at læse. Du skriver SÅ godt :)

    Svar
  7. Frida

    Hej Louise
    Jeg lavede barerne her, og tilsatte nogle hasselnødder + peanutbutter – det blev virkelig godt :D
    Tak for opskrift, mine kaffepauser er blevet lige lidt bedre!
    Mvh Frida

    Svar
    • Loui

      Hej Frida,

      Tak for din kommentar og input.

      Det lyder som en rigtig god ide med hasselnødder + peanutbutter – uhm :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend.

  8. Maria

    Har forsøgt mig med dine havregrynsstænger og efter 24 min i ovnen og 2 timer i køleren virker de nærmest ubagte.
    Har lige smidt dem i ovnen igen…

    Svar
    • Loui

      Hej Maria,

      Tak for din kommentar.

      Mine opskrifter bliver testet 2-3 gange før de kommer på bloggen, og jeg har endnu ikke oplevet, at havregrynsstængerne virker ubagte.

      Det kan være svært at vide hvorfor, men der kan være forskellige grunde:

      Hvilken form brugte du til, at bage dem i? F.eks. så fordeler keramik og porcelænsforme ikke varmen optimalt ved bagning, så det kan evt. være en årsag til at de virker ubagte. Eller må jeg blive dig svar skyldig.

      Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en dejlig dag.

    • Sanna

      Hej, mine blev heller ikke helt bagte på de 22 min… brugte glasfad, havde desuden ikke finvalsede havregryn hjemme så smed grovvalsede i istedet.. kan det være det? Må prøve igen med anden form og med fine havregryn – virker som en meget god barselssnack :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er vild med - de dur nemlig med det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg gik med laks og spinat. Og nåhr ja, squash, cheddarost og bacon 🥓☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pisk, bland, bag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og så er der nemme, saftige madmuffins til madpakken, frokosten eller den der brunch, hvor du lige mangler det ekstra hit på sidelinjen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio og story) + 7 ekstra ideer til fyld, som du måske allerede har på lager, som rest i køleskabet eller fryseren 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakkeinspiration #madinspiration #brunchideas #nemmad #madtilbørn #sundmad
Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework