• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Havregrynsbarer med chokolade

Kage med havregryn og chokolade

Kaffepause.

Jeg bor derude, hvor der er marker til den ene side, øko-landsby til anden og letbanen endnu ikke er nået frem.

Smarte kaffebarer?

Det bliver vist mere en lunken cola på det lokale pizzaria – 4 kilometer væk.

Så illusionen om at dandere den med en kaffe til overpris og sødt til ganen, den må man selv skabe.

…

Værs´go.

Et styk hjemme-kaffebar.

Det gode.

Du behøver ikke træde ud af din muntre joggingbuks eller pjaske vand i håret. Du kommer bare, som du er.

No dress code required.

Det er meget rart.

Men det kan jo også være du hænger ud på en arbejdsplads og synes, der er gået lidt for meget fælles frugtskål med overmodne bananer og stride appelsiner i den.

Tænker du også tit over det?

En frugtordning med appelsiner.

Saftige appelsiner som skal pilles. Skilles. Og spises.

I selskab med tastaturer, papirer og telefoner!

Der er 2 kilometer til håndvasken.

Og de tynde, knitrende servietter fra kantinen hiver ikke meget fedteri til sig.

Jojo, der er måske et lille underliggende traume fra en tidligere arbejdsplads der, det har du ret i ;)

 

Kage med havregryn og chokolade

Nuvel.

Sidespor.

Vi var ved at sludre om kaffe og kage. Den kage, som du skal diske op med.

Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.

Havregrynsbarer med chokolade.

Den kage til kaffen, som du har ledt efter.

Jeg ve’ det.

Noget let og lækkert, som næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar.

Det er de ikke.

Den her kage med havregryn og chokolade er ikke bare bedre. Den rydder bordet!

Glemt er:

Appelsiner. Bastogne kiks. Rittersport. Pia fra regnskabsafdelingens 32. fondantkage.

Arh, okay.

Jeg så en ret sej en på Facebook forleden. Sådan en modelleringskage, hvor du er nødt til, at tænke højt; “Den smager jo slet ikke godt med al det fondant”, samtidig med din kæbe har ramt bordet og du allerede har klikket dig ind og lure på fondantudstyr.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Jeg valgte, at dyppe havregrynsbaren dybt i kaffen og suse væk igen.

Selverkendelse; jeg holder mig til at skære rektangler ud i kage og overvejer i stedet at steppe bariastagamet op med skum-motiv.

Det hører sig til på en kaffebar.

I midtbyen.

Og herude, hvor kaffen kommer i kapsel til 2,5 kr.

Inklusiv all-you-can-eat havregrynsbarer med chokolade.

Kage med havregryn og chokolade

Havregrynsbarer med chokolade

Forrygende kage til kaffen
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid22 minutter
Samlet tid22 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 120 g smør, smeltet
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • 25 g hvedemel
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland smeltet smør og havregryn i en skål.
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt i en anden skål - det tager ca. 3 minutter.
  • Sigt mel i æggemassen og vend det sammen.
  • Rør havregrynsmassen og hakket chokolade i.
  • Beklæd en form (20 x 20 cm) med bagepapir.
  • Fordel dejen her i.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-22 minutter.
  • Tag formen ud og lad kagen afkøle helt i formen.
  • Kom formen med kagen i køleskabet i min. 1 time.
  • Skær kagen ud i barer a 2 cm tykkelse.
  • Spis løs.

Noter

Opbevares bedst i køleskabet i op til 7 dage.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Husk at piske sukker og æg godt, så du undgår ultra kompakte barer.

Altså med fed streg under lyst og skummende.

Pisk løs.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Kage med havregryn og chokolade

Forresten:

  • Der er kommet video på Facebook. Så skal du med 5-8 sekunder bag kulisserne på en opskrift, så hæng ved på Facebook.
  • Jeg tjekker ind i din indbakke ugentlig med heads up om ny opskrift.
  • Til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne i nye blogindlæg, så er der ny sektion i bunden af hvert blogindlæg med hele baduljen.
  • Sidst, men ikke mindst, så sker der noget nyt her på louiogbearnaisen i den sidste uge, hver måned.

Madfotografering og foodstyling

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


Billede 1: Havregrynsbar op af glas

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.5

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.30, hvor solen var ved at gå ned og lyset var gyldent.  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv.

 

Billede 2: Kaffe og havregrynsbar på plade

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/3.5

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.45, hvor det gyldne lys var næsten væk og erstattet af skumring. Motiv er ca. 25 centimeter fra lyskilde.

Bonus: Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

Blogpost indeholder affiliate links
Previous Post: « Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter
Next Post: Rosenkålsspyd med bacon bagt i ovn »

Reader Interactions

Comments

  1. Nicla

    Kan man bruge grove havregryn og evt bruge mindre fedtstof så de bliver lidt sunder?
    Tak for gode opskrifter :)
    Mvh Nicla

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nicla,

      Tak for dit spørgsmål :-)

      Jeg har ikke testet opskriften med grove havregryn og brug af mindre fedtstof, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag!

  2. Helle Jessen Jensen

    Hej Loui.
    Jeg kunne godt bruge en nærmere beskrivelse af opbevaring – og endnu bedre et af dine fede billeder af det. Pose/beholder/frit i køleskabet? Selvom det godt kan være, de er spist før opbevaring behøves?!
    Og … har du ikke chokolade ovenpå dine? Eller bliver de for meget müslibar så? ☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helle,

      Tak for din kommentar.

      Du kan opbevare dine havregrynsbarer i køleskabet i op til 7 dage i en lufttæt beholder.

      Ang. chokolade så har jeg kun prøvet at putte hakket chokolade i selve havregrynsbarerne og ikke ovenpå. Men prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag

  3. Linda

    Hej Louise

    Jeg er vild med det nye med fotografering i blogindlæg. Dit fotokursus var helt fantastisk og jeg lærte så meget. Ingen andre kurser jeg har været på har været så gode som dit og fået mig til at forstå fotografering. Glæder mig til dit foodstylingkursus åbner igen så jeg kan komme med.
    Tak for alt du laver til os.

    Linda

    Svar
    • Loui

      Hej Linda,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Hvor er det bare dejligt at høre, at du har fået så meget ud af fotokurset og mine blogindlæg.

      Vi ses til foodstylingkurset :-)

      Hav en skøn dag.

  4. Helle

    Tak for endnu en god opskrift, de blev lækre.

    Svar
    • Loui

      Hej Helle,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)

      Hav en dejlig dag.

  5. Marie

    Tak for lækker og nem opskrift :)Mine blev helt perfekte og er næsten forsvundet i weekenden. Og tak for dit gode nyhedsbrev jeg er tilmeldt. Dejligt med nye opskrifter direkte på mail og selvfølgelig louiogbearnaisen-tekst, som altid er en fornøjelse at læse. Du skriver SÅ godt :)

    Svar
  6. Frida

    Hej Louise
    Jeg lavede barerne her, og tilsatte nogle hasselnødder + peanutbutter – det blev virkelig godt :D
    Tak for opskrift, mine kaffepauser er blevet lige lidt bedre!
    Mvh Frida

    Svar
    • Loui

      Hej Frida,

      Tak for din kommentar og input.

      Det lyder som en rigtig god ide med hasselnødder + peanutbutter – uhm :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend.

  7. Maria

    Har forsøgt mig med dine havregrynsstænger og efter 24 min i ovnen og 2 timer i køleren virker de nærmest ubagte.
    Har lige smidt dem i ovnen igen…

    Svar
    • Loui

      Hej Maria,

      Tak for din kommentar.

      Mine opskrifter bliver testet 2-3 gange før de kommer på bloggen, og jeg har endnu ikke oplevet, at havregrynsstængerne virker ubagte.

      Det kan være svært at vide hvorfor, men der kan være forskellige grunde:

      Hvilken form brugte du til, at bage dem i? F.eks. så fordeler keramik og porcelænsforme ikke varmen optimalt ved bagning, så det kan evt. være en årsag til at de virker ubagte. Eller må jeg blive dig svar skyldig.

      Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en dejlig dag.

    • Sanna

      Hej, mine blev heller ikke helt bagte på de 22 min… brugte glasfad, havde desuden ikke finvalsede havregryn hjemme så smed grovvalsede i istedet.. kan det være det? Må prøve igen med anden form og med fine havregryn – virker som en meget god barselssnack :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework