• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Græskarbrød med græskar og krydderier

Bag flotte brød med græskar fyldt med græskarpure og krydderier, som smager skønt som madbrød til supper eller simreretter.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Brød med græskar - opskrift med græskar

De ryger lige ind fra højre, de her.

Vi kan lige nå det.

Græskar på menuen. 

Inden december overtager med rødkål og appelsiner i stride strømme.

Åhh, jeg magter ikke mere græskar i år, Louise

Arrh mon dog…

Lur mig om de her basser ikke kan snige sig ind på dig på en råkold novemberdag som i dag.

Yes.

Glem alt om bagte græskar, græskarsuppe, gryderetter med græskar og pumpkin pie – de her græskarbrød slår hele molevitten med flere længder!

Ikke bare på udseende – come on, alt brød i figurform er bare sjovere :)

Næ – men også på smag.

Et hint af krydderier, den søde smag fra græskarret og den mørke farin – det er ren hyldest til efteråret.

Brød med græskar - opskrift med græskar

Er du ved at være lummer på græskarbrød-tanken?

Du vælger helt selv, om du vil køre den dovne udgave, eller om du napper den bøvlede:

1. Et styk dåseåbner og en ske:

Skrab græskarpuren ud af dåsen

Eller:

2. Få hul på et græskar:

4 timer (mindst) på skadestuen fordi der røg en finger i kampen.

Hjem igen.

Nu med stiv, indpakket langefinger.

Bakse videre med græskar og gratværket i midten af det.

Ind i ovnen.

Bage.

(eller koge)

I laaaang tid.

Tjekke.

Ud.

Afkøle.

Finde blender bagerst i skabet.

Samle blender.

Op i blender med græskar.

Blender virker ikke.

Hmm..

37 minutter senere…

10 sekunders blenderi.

Blender kan ikke skilles ad igen.

10 minutters skraberi for at få græskarpuren ud igen.

Over i en skål.

Afkøle.

Og så er din græskarpure klar. Og der er nok til hele byen. Plus opvask.

…

Just sayin’.

Sådan et græskar kan hurtigt afholde en fra at kaste sig over efterårets lækreste brød.

Det er ærgerligt.

Men du bestemmer helt selv.

Dåsen fås i størrer supermarkeder.

Græskarret får du smidt i nakken überalles.

Brødene med græskar smager forrygende uanset hvad og gør sig godt med både tandsmør eller som madbrød til en lækker gryderet, steg eller suppe.

2 dage.

Du kan lige nå dem inden du skal sovse brød ind i kanel og julestemning.

De er nu også meget gode, de kanelbrød der…

Nu vi snakker december, så sker der noget for dig som bakser lidt med fotografering og dit kamera.

Mere om det snart.

Indtil da kan du snuppe tjeklisten til det udstyr du har brug for som nybegynder i fotografering her:

Bonus: Den ultimative guide til det bedste fotoudstyr for nybegyndere

 

 

Græskarbrød med græskar og krydderier

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 0,75 dl lunken vand
  • 2 dl mælk
  • 75 g smeltet smør
  • 275 g græskarpure
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1,5 tsk salt
  • 700-750 g hvedemel

Top

  • 50 g smeltet smør
  • 16 hele nelliker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Lun mælk og smør sammen til smørret er smeltet.
  • Afkøl det til det er lunkent.
  • Kom mælk, smør, græskarpure, sukker, kanel, koriander, cayennepeber og salt i en skål.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den slipper skålens sider og er smidig - det tager ca. 7 minutter ved mediumhastighed på en røremaskine (ca. 12 minutters æltning i hånden).
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 1,5 time - til dobbelt størrelse.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker.
  • Rul stykkerne til boller og tryk dem let flade.
  • Klip med en saks 8 snit - ca. 1,5 cm ind i bollen hele vejen rundt. Midten skal stadigvæk være hel.
  • Læg brødene på 2 bageplader med bagepapir.
  • Dæk bagepladerne til med to viskestykker og lad brødene efterhæve ca. 30 minutter.
  • Stik med en træpind eller anden rund genstand et hul i midten af hvert brød, så der bliver plads til en stilk.
  • Pensl brødene med smeltet smør.
  • Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader (over-/undervarme) i ca. 15-20 minutter - til brødene er gennembagte og gyldne.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  • Stik en nellike ned i hvert hul, så græskarbrødene får en stilk.

Noter

Brødene kan fryses
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

 

Previous Post: « Agurkeruller med laks
Next Post: Tag bedre gruppebilleder til julekort »

Reader Interactions

Comments

  1. Patricia

    Hej kan man bage begge bageplade på en gang eller skal man bage en af gangen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Patricia,

      Det er bedst hvis du bager dem en af gangen – så får du det bedste resultat 🙂

      Prøv det ad!

      Hav en fortsat forrygende dag!

  2. Freja

    Sikke en dejlig opskrift! Men jeg kan slet ikke finde græskar på dåse nogen steder, hvor plejer du at købe det?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Freja,

      Tak for din kommentar.

      Jeg har bl.a. købt købt græskar på dåse i Bilka :-)

      Håber du kan bruge opskriften – skriv endelig en kommentar om resultatet, hvis du bager græskarbrødet :-)

      Hav en dejlig weekend!

    • Sonja

      Hejsa. Græskar på dåse kan købes på nettet bla via dette link.

      https://www.koro-shop.dk/graeskarpure-425-g

    • Louiogbearnaisen

      Hej Sonja,

      Tak for tippet :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework