• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Rundstykker, sprøde og luftige

rundstykker- opskrift på sprøde, luftige rundstykker

Sprøde, luftige rundstykker. Er det muligt at klare rundstykker som hjemmebag? Du ved, rundstykker som bageren klarer i en snæver vending og du gerne står i kø, sammen med 10-17 andre en søndag formiddag for.

Well.

Googler du sagen, så burde det være lige til.

Der er bare lige det, at langt de fleste rundstykker ligner mere dem fra frostpose end dem fra bagerdisken.

Yes, skuffelse.

Så.

Hvad er hemmeligheden bag rundstykker, som bageren laver dem?

Han har faktisk flere tricks i ærmet.

  1. Bageenzymer (mere luftigt, blødt brød og jep, det er det som er i stort set alt købebrød)
  2. En dampovn (giver den sprøde skorpe)

 

Nå. Men. Super duper, Louise, så er det løb jo kørt.

Næ. For jeg har skam også et trick eller to i ærmet til rigtige rundstykker, næsten som bageren laver dem.

Vi kan i hvert fald klare et rundstykke, som er noget mere autentisk end en kompakt, halvtør fødselsdagsbolle med birkes eller sesamfrø.

Frem med støbejernsgryden og birkes i lange baner.

Der er hemmeligheden. Støbejernsgryde. Den er nemlig ikke kun til det berømte “verdens bedste og nemmeste brød”, “Grydebrød” eller “no-knead bread”. Kært barn har mange navne..

Fordelen ved bagning i en støbejernsgryde er, at brødet får saftig krumme, sprød skorpe. Gryden kan udnytte dampeffekten, opnå en høj varme og fordele varmen jævnt – som gør at rundstykkerne får en ensartet sprød skorpe all-around.

Så rundstykker bagt i en støbejernsgryde. Yes, det er der vi er!

Inden vi springer ud i det, så lad mig lige advare dig. Du bliver afhængig. Og din elregninger kommer til at give dig koldsved efter en håndfuld søndage med den her plan.

Så er det sagt. De her hjemmebagte rundstykker bliver ikke en besparelse på budgettet frem for en tur til bageren.

Til gengæld bliver du den sejeste i kvarteret (og på Facebook og Instagram) når du flasher de her morgenbrød på terrassen i morgensolen.

Klip hækken ekstra ned, de skal ses!

Og find spejlreflekskameraet frem, de her rundstykker fortjener ekstra sprøde billeder.

rundstykker- opskrift på sprøde, luftige rundstykker

 

rundstykker-opskrift-på-sprøde-luftige-rundstykker-2

Rundstykker, sprøde og luftige

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid2 timer 30 minutter
Tilb. tid18 minutter
Samlet tid2 timer 48 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3,5 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 150 g ølandshvede, kan udskiftes med andet groft mel eller alm. hvedemel
  • 325-375 g hvedemel
  • 1 dl blå birkes

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål.
  • Kom vand i og opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, olie, ølandshvede og salt. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt herefter 325 g hvedemel og ælt dejen ved medium hastighed i 8 minutter.
  • Vurder undervejs om der skal tilsættes mere hvedemel. Dejen æltes til dejen slipper skålens sider og er smidig - men stadig klistret.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader med en støbejernsgryde i. Afhængig af hvor hurtig din ovn er, så tager det ca. 1 time før gryden er varmet helt igennem. Alternativ så varm ovnen op og kom gryden i når det er varm. Lad gryden stå 20 minutter i den varme ovn.
  • Drys et bord med et tyndt lag mel og hæld dejen ud på bordet. Lad være med at ælte den.
  • Del dejen i 8-10 stykker og form dem til boller ved at "pakke" dejen omkring sig selv. Det er ikke muligt, at rulle boller på bordet for dejen skal være let klistret.
  • Så skal der birkes på og du har to muligheder:
  • Pensl boller og drys birkes over, hvilket giver en del spild.
  • Eller kom birkes i en lille dyb skål. Kom vand i en anden lille, dyb skål.
  • Dyp hurtigt bollerne i skålen med vand og dernæst i birkes. Der skal være et gavmildt lag af birkes.
  • Drys mel på en bageplade med bagepapir, så bollerne slipper papiret efter hævning. Kom bollerne herover på efter de er blevet dyppet i birkes.
  • Lad rundstykker efterhæve ca. 30-40 minutter. De skal puffe op.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 2 spsk mel i bunden og kom forsigtig 4-5 boller i gryden.
  • Læg låg på og kom gryden tilbage i ovnen.
  • Bag ved 250 grader i ca. 15-18 minutter. Tjek undervejs, da der er forskel på støbejernsgryder.
  • Bollerne skal have en sprød skorpe og lyde hult, når du banker på bunden.
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
  • Kom de sidste 4-5 boller i gryden og følg samme fremgangsmåde.
  • Lad bollerne køle min. 20 minutter før du skærer dem over og spiser løs.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

rundstykker- opskrift på sprøde, luftige rundstykker

Previous Post: « Manuel Mode for begyndere | Brug dit kameras fokuspunkter
Next Post: 7 grunde til at du skal investere i et 50 mm objektiv »

Reader Interactions

Comments

  1. Tina

    Hej Loui&bearnaisen,

    Din opskrift lyder fantatisk! Min udfordring er, at jeg bor i Californien saa rigtigt gaer er desvaerre ikke til at finde. Hvis jeg nu vil lave dem dagen foer og lade dem koldhaeve, har du saa et bud paa hvor meget toergaer jeg skal erstatte med?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Tjek lige den her guide: https://www.louiogbearnaisen.dk/2020/03/toergaer-bageguide.html

      Den skulle meget gerne give dig et svar :-)

      God bagelyst og glædelig jul!

  2. Marianne

    Hej. Har lige bagt dine rundstykker i min støbejernsgryde.En lidt lang procedure, men det lønnede sig sandelig. De var super. En skam vi først klipper hæk i morgen😆

    Svar
  3. Joan

    Hejsa. Jeg har lige forsøgt at bage rundstykkerne. De blev meget sprøde i bunden, men toppen var blød. Hvad gør jeg galt ? De blev lavet i en gryde til ovn med glaslåg. Mange tak for hjælpen.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Joan,

      Det lyder til at være din gryde, som driller, når nu rundstykkerne bliver bløde i toppen. Som om den ikke bliver varm nok i toppen – måske pga. glaslåget?

  4. Linda

    Hej,
    Jeg har en stegeso fra le creuset,
    og tænkte om den er lige så
    god som en støbejerns gryde,
    det er første gang jeg skal
    prøve at bage på denne måde, prøver
    at læse de øvrige kommentarer på hvad
    andre gør, men blev lidt forvirret, når jeg
    varmer den op, skal der så vand i,
    eller bliver den varmet op uden. Jeg ved
    godt det er lidt som det skal skæres ud
    i pap, men vil gerne være lidt sikker,
    så jeg ikke ødelægger min stegeso.
    Hilsen den forvirrede 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Linda,

      Den kan du sagtens bruge 🙂 Og som jeg husker det, så er en stegso fra Le Cruset glaseret, så her behøver du ikke vand. Tjek lige, hvor mange grader den går til og sæt temperaturen efter det. De plejer ikke at have helt så høj en max. temp. som en støbejernsgryde.

      God bagelyst!

    • Linda

      Vil da lige sige, at det blev et fantastisk franskbrød, lige som bagerens, min stegeso fra le Creuset kunne sagtens klare de 250 grader. Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager på denne måde, og jo det bliver man afhængig af. Tusind tak for dit svar.
      Hilsen den ikke forvirrede 🤗

  5. Helle

    Hejsa
    Hvor ser de rundstykker bare super lækre ud. Kan man mon halvere gær og lade dejen hæve natten over.? Synes godtnok det er tidligt at stå op, hvis de skal være nybagte til morgenkaffen 🥴

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helle,

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Skær mængden af gær ned til 10 g. – så skulle de være bageklare næste morgen :-)

      God bagelyst!

  6. Marianne

    Må man godt sætte stegesoen Tom i ovnen efter den har trukket i vand.Må den godt stå så længe i ovnen uden indhold🤔

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marianne,

      Det kommer lidt an på, hvilken stegeso det er, og hvad den kan tåle.

      Men nej, som regel skal den ikke stå så længe som en gryde for at blive gennemvarm.

      God bagelyst!

  7. Elsebeth

    Rettelse til den amerikanske blog. Den hedder chefsteps.com

    Svar
  8. Elsebeth

    Rettelse til den amerikanske blog – den hedder chefsteps.com

    Svar
  9. Elsebeth

    Egentlig er der næsten inden ende på, hvad der kan lade sig gøre med held. Jeg langtidshæver altid på køl, og ofte bager jeg dejen over 2-3 dage. Dyp en stor ske i lunkent vand mellem hver bolle. Sørg for, at resten af dejen i skålen falder sammen, hvorefter den sættes på køl igen og hæver, til den skal bruges næste dag. Skal dejen først bruges på 3.-dagen, slås den ned på 2.-dagen, så den ikke overhæver.
    Et rigtig smart fif så jeg på en udenlandsk blog (chefssteps.com) forleden dag. Sæt gryden i ovnen med låget lagt omvendt på ringen til en springform, så det ikke vipper. Det er let at flytte bagværket på bagepapiret over på det flade, meget varme låg og lægge gryden ovenpå. Tegn evt. grydeåbningens omrids på bagsiden af papiret og sørg for at give plads til, at bollerne hæver yderligere under bagningen; det gør ikke noget, at papiret stritter uden for gryden under bagningen.

    Svar
  10. Kathrine

    Hej Louise,

    Tak for opskriften og mega go tips! Må jeg spørge, hvor meget bage enzymer der skal i og hvornår skal det tilsættes?

    Tak:)

    Kathrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kathrine,

      Tak for din kommentar og dine spørgsmål til opskriften.

      Der skal ikke bage enzymer i denne opskrift. Til gengæld skal du have fat på en støbejernsgryde (det er hemmeligheden til at få saftige og sprøde rundstykker 😊)

      Hav en forrygende dag og lad os endelig høre om resulatet, hvis du bager rundstykkerne 😊

  11. Majbrit

    Er de frysevenlige?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Majbrit,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, du kan sagtens fryse dem og så varme dem op i ovnen, men de vil selvfølgelig ikke være som nybagte :-)

      Hav en dejlig dag.

  12. Thomas

    Hej

    Kan man lave dejen aftenen i forvejen og lade den hæve natten over? Ellers skal man jo noget tidligt op for at servere morgenbrød :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thomas,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, du kan sagtens lade dem hæve natten over. Det kræver dog, at du skærer mængden af gær ned til 10 g.

      Jeg håber du kan lide dem :-)

      God weekend

  13. Ernst hansen

    Hej
    Jeg har en Rømer stegeso med låg kan den bruges i stedet for en jerngryde, og skal Rømer stegesoen have trukket i vand?
    På forhånd tak, glæder mig til at præve
    Mvh
    Ernst

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ernst,

      Tak for dit meget relevante spørgsmål :-)

      Ja, din Rømer stegeso kan sagtens bruges i stedet for en jerngryde og skal, som du også selv nævner, trække i vand inden den tages i brug. Fyld vand i din rømertopf og lad den trække vand i ca. 10 minutter.

      Skriv endelig tilbage om, hvordan det er gået med at lave rundstykkerne :-)

      Skulle du have flere spørgsmål, er du også meget velkommen til at skrive igen.

      Hav en fantastisk dag.

  14. Bente Hornbech

    Hej
    Tak for opskrifter
    Kan man bage rundstykkerne på forhånd og så lune dem op
    Vh Bente Hornbech

    Svar
    • loui

      Hej Bente,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, du kan sagtens bage dem på forhånd og så varme dem op i ovnen, men de vil selvfølgelig ikke være som nybagte :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend!

  15. Elsebeth

    Man kan sagtens bage brød/boller uden at have en fin dyr gryde i støbejern. Bare man har en god gryde/et ovnfast fad og et tætsluttende låg. Har man intet låg , lægger man en bageplade ovenpå. Et ovnfast fad eller en god gryde oven på bagestenen virker også, bare fadet er dybt nok, så der er plads til, at bagværket kan hæve uden at ramme låget. Det eneste, det drejer sig om, er at kunne bage i ‘et lille lukket rum’, så dampen ikke kan slippe ud.

    Svar
    • Loui

      Hej Elsebeth,

      Tak for dit input :-)

      Hav en skøn dag.

  16. Hans Ellman

    For ikke at brænde sig på kanten af gryden, når dejen skal placeres, er det nemmere
    At sætte dem på låget og sætte gryden ovenpå bagefter.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Hans

      God ide :)

  17. Arianna

    Hej, jeg skriver fra Italien. ..
    Eftersom jeg savner gode gammeldags rundstykker som min mormor stod op med til morgenkaffen, så har jeg ledt på nettet fordi min mors opskrifter tilfredser mig ikke.
    Jeg har besvær med at forstå hvad det er for en gryde, den du snakker om. Mon du kunne forklare mig det bedre? Grunden til at jeg ikke forstår det, er måske fordi jeg flyttede fra Danmark 30 år siden…
    Tak for din opmærksomhed.
    Hilsen
    Arianna

    Svar
    • Loui

      Hej Arianna,

      Tak for dit spørgsmål. En støbejernsgryde er en speciel type gryde med tyk bund som gør, at maden ikke brænder så nemt på. Ydermere kan man smide en støbejernsgryde i ovnen.

      Du siger bare til, hvis du har flere spørgsmål til opskriften.

      Ha en dejlig dag.

  18. Johnny Ole Larsen

    Hej og tak for den gode opskrift. Jeg har ikke nogen støbeferns gryde men har bagt dem i en stegeso og kan bare sige de blev super flotte ikke engan en ovn med damp gør det bedre.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Johnny

      Velbekom, dejligt du kunne bruge opskriften :)
      Og godt at høre, at det fungerer godt i stegeso også :)

  19. John Riis

    Hej Louise !
    Jeg vil gerne prøve din opskrift, og jeg har bagt i gryde med gode resultater.
    Men der har altid, i starten været låg på gryden ,og sidste tid af bagningen uden låg.
    Er det det samme med din opskrift ?
    john

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej John

      Nej, jeg har låg på under hele bagningen ved de her rundstykker, da jeg gerne vil have de får en ensartet skorpe hele vejen rundt, samt at mine birkes ikke brænder :)

  20. Brigitte Torp

    Hej Louise,
    Tak for dejlige opskrifter – de er lækre, og nemme at gå til.
    Jeg vil gerne prøve at lave dine rundstykker, for de lyder rigtig dejlige, men jeg har ingen støbejernsgryde (endnu)- mit spørgsmål er, kan jeg bruge min stegeso, den er ikke af støbejern.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Brigitte

      Jeg har ikke prøvet med en stegeso, men umiddelbart burde den kunne bruges.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes⁠
⁠
 ..ikke!⁠
⁠
Føler du, at wauw, nu har du bare taget et godt madbillede.. Og så et par dage efter når du ser på det igen, så dur det bare slet ikke 😒 Du bliver nedslået. Og stiller endnu højere krav til dig selv, fordi du har en indre fornemmelse af, at du kan gøre det – meget – bedre, end du lige har gjort. Samtidig kommer du i tvivl om, hvorvidt du er god nok. Om du nogensinde kan gøre det godt nok 😳⁠
⁠
Perfektionisme - det som holder allerflest af os tilbage fra at nå vores mål og drømme 🤦‍♀️⁠
⁠
Jeg er all in på fokus på at forbedre og optimere dine madbilleder (den har du nok luret 😉). Men samtidig, så lad os også lige hive fat i skurken; perfektionisme. ⁠
⁠
Jeg er ikke ramt af perfektionisme, hvor alt jeg gør skal være 110% perfekt eller jeg slet ikke kan stoppe med at arbejde på noget. Men jeg er perfektionist i den forstand, at jeg har urimelige krav til mig selv og altid synes, at jeg kan gøre det bedre. Jeg er aldrig heeeelt tilfreds - eller i så fald er den tilfredshed kortvarig. ⁠
⁠
Derfor har jeg heller aldrig taget et madbillede, som jeg er 100% tilfreds med.⁠
⁠
Og det er okay. ⁠
⁠
Jeg har nemlig brugt alt for meget energi på, at overkomme, glemme, slå mig selv i hovedet med, at jeg ikke kunne få den følelse væk. Jeg kan ikke styre, hvad jeg føler, men jeg kan vælge, hvordan jeg handler på de tanker og følelser. ⁠
⁠
Du er snedigere end perfektionismen. ⁠
⁠
Vend den til en drivkraft, sund stræben og brugbar superpower (- den kan være så gavnligt redskab i fotografering 📸)⁠
⁠
Spark den indre cheerleader frem. Tag action. Udfordr dig selv. Tro på processen. Giv dig selv tilladelse til at “træne” og have det sjovt uden, du altid skal have et brugbart (og delbart) billedresultat - det er aldrig spild af tid. Og husk så, at have et fast greb i nakken på dig selv, for du er din egen værste kritiker 👀⁠
⁠
Lad ikke perfektionisme holde dig tilbage eller tage modet fra dig for at tage de forrygende madbilleder, du kan 👊⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠
#21foodstylingtips #madfotografering #perfektionisme #mindsetmastery #selvstændigekvinder #foodphotographyandstyling
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework