• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Chokolademousse

chokolademousse - dem bedste chokolademousse - nem opskrift

Yrk! Jeg starter året op med en beklagelse. Den er storslem. 7 år på louiogbearnaisen og ikke skyggen af den her. Jeg ved faktisk ikke, hvordan det er muligt bloggen har overlevet uden. Det har bestemt ikke været en rigtig madblog, det skal jeg være den første til, at indrømme.

Så jeg undskylder. Og starter 2017 med at rette fejlen.

Nu er chokolademoussen landet.

7 år for sent.

Det er meget godt Louise, men er den ventetiden værd? 

Lad mig sige det sådan her:

Kender du det her? Du skimter menuen, får øje på desserten; chokolademousse i egen høje person. Glas. Og hele middagen igennem kan du kun fokusere på målet! Den fløjlsbløde, cremede, lækre herlighed – en bid af desserthimlen.

Chokolademoussen kommer ind. Du forbereder dig på himmerigsmundfuld nummer et. Ganen er lagt i de rigtige folder.

Og det er så her, at det sker.

Chokolademoussen smager af absolut ingenting!

Nada.

Det er bare en fed, dvask skum, som virker uendelig i glasset.

Well.

Det er fortid nu.

Den her chokolademousse sparker benene væk under dig. Altså når jeg selv skal sige det. Vi har jo trods alt ventet 7 år. På chokolade. Sukker. Og æg.

chokolademousse - dem bedste chokolademousse - nem opskrift

Men hey, hvad med fløden?

Det er noget Karolines Køkken har mast ind i opskriften. I en ægte (Louiogbearnaisen) chokolademousse er fløden kun til topping – selve chokolademoussen skal være dyb, kraftig og luftig. Ingen forstyrrelser eller mersalg her.

Nu vi er ved forstyrrelser, så er der dog noget, som du gerne må snige ind. 1-2 spsk bailey, whiskey, rom eller kaffe i moussen. Haps, det smager mægtigt godt.

Nuvel, men det er jo chokoladen, som er hovedpersonen her. 3 ingredienser – det er simpelthen ikke muligt, at kamuflere en tarvelig plade chokolade her  Så det kræver, at du lader Nettos chokolade til 7 kroner ligge og lige lader øjnene danser op af hylden til noget med lidt mere kakaoindhold. Jo bedre chokolade, jo bedre chokolademousse.

Æggene styrer du helt selv. Pasturiseret eller friske, begge dele fungerer i chokolademoussen.

Relateret: Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere brug af rå æg

Kan du mærke det? Yes. Det hjalp at få de chokolademousser på bloggen – det har altså ikke været helt rigtigt, de sidste 7 år.
Så jeg tænker 2017 er startet ret godt ud med de her banditter, stilen er lagt – det bliver en fremragende madår :)

Det var da også sådan, at jeg sluttede året af. Chokolademousse til dessert. Lakseroulade og bøf før. Kransekage og bobler til springet ind i 2017. Helt oldschool. Helt perfekt. Trillende ind i det nye år.
Klar til nye projekter og ikke mindst genåbning af Foodstyling Masterclass her i foråret. Nøj, jeg glæder mig – det bliver forrygende. Skal du med, så er det her ovre det sker.

Trillede du godt ind i det nye år?

Relateret: Triple Chocolate Mousse Cake

chokolademousse - dem bedste chokolademousse - nem opskrift

chokolademousse - dem bedste chokolademousse - nem opskrift

Chokolademousse med krokant

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Chokolademousse

  • 100 g chokolade, 65-70%
  • 4 æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 3 æggehvider

Krokant

  • 100 g sukker
  • 50 g valgfrie nødder, her mandler og pecannødder
  • 1 nip salt

Top

  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • 25 g revet chokolade, gerne med espressosmag
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen og afkøl den lidt.
  • Kom sukker og æggeblommer i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter)
  • Kom 1/3 del af chokoladen i æggemasen og vend det i, så du får tempereret blandingen.
  • Vend herefter resten af chokoladen i æggemassen.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend 1/3 af æggehviderne i chokolademassen - her må du gerne være lidt mere hård, så det bliver blandet. Det gør at massen bliver lidt nemmere at arbejde med.
  • Vend herefter forsigtigt resten af æggehviderne i chokolademasse.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 4 glas.
  • Dæk glassene med madfilm og kom dem på køl. Minimum 3 timer - gerne til dagen efter.

Nøddekrokant

  • Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 5-10 min til de er gyldne.
  • Smelt sukker til karamel i en gryde uden at røre i det.
  • Tilsæt salt, nødder og tag gryden af varmen og rør det hurtigt sammen.
  • Hæld massen ud i et fad eller på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.
  • Hak krokanten i små stykker.

Servering

  • Tag glassene ud og top med flødeskum, revet chokolade og krokant.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « En hilsen fra Loui&Eddie
Next Post: Louiogbearnaisen 2016: Året der gik »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie

    Jeg på tænker at lave denne fredag morgen og servere om aftenen. Du skriver man kan putte bailey i. Hvornår vil du anbefalde det? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Tak for din kommentar og beklager det sene svar.

      Har du endnu ikke lavet chokolademoussen (eller vil du lave den igen 😉), så skal du putte baily i, inden du vender æggehviderne i.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  2. Hans

    Ganske udmærket, ikke mindst den der krokant af halvt mandel, halvt pecan.
    Men luften gik ud af hviden, da den blev blandet i blomme/sukker, og moussen blev kompakt, ikke luftig. Er der et trick til det? Blomme/sukker/chokolade blandingen er jo ret fast i det og altså ikke nem at “vende forsigtigt i”. Hvad gør I selv?

    Svar
    • Loui

      Hej Hans,

      Start med at vende ⅓ del af æggehviden i chokolade/æggeblandingen – her må du gerne være lidt mere hård. Det gør, at massen bliver lidt mere samarbejdsvillig. Vend herefter stille og roligt resten af æggehviden i.

      Jeg har tilføjet det til opskriften, så næste gang burde din mousse blive luftig :)

      Hav en god aften.

  3. Pernille

    Når du skriver at chokoladen skal køle af – hvor kold skal den så være? (….ikke at jeg bruger termometer, min logik siger mig dog at dme stivner hvis den bliver helt kold?!)

    Svar
    • Loui

      Hej Pernille,

      Chokoladen skal køle af i ca. 3-4 minutter, så den er omkring stuetemperatur – den må ikke blive for tyk. Det er vigtigt, så æggene ikke bliver “grynede”, når du blander dem med chokoladen.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)

      Hav en skøn aften.

  4. Anna

    Hejsa. Kan man bruge denne opskrift med hvid chokolade? Jeg glæder mig til at prøve den!

    Svar
    • Loui

      Hej Anna,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg har ikke prøvet at lave opskriften med hvid chokolade, men jeg tænker, at du skal skrue lidt ned for sukkeret, da hvid chokolade er noget sødere end mørk chokolade.

      Lad mig endelig høre nærmere om resultatet, hvis du forsøger dig med hvid chokolade :-)

  5. Sophie

    Mmmm Hmmmm <3 Jeg brugte 70 % Choko Coffee og tilsatte en smule revet citronskal – Fantastisk let og luftig opskrift. Tak :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Sophie,

      Tak for dit tip til opskriften.

      Lyder lækkert – det må prøves en dag :-)

      Hav en skøn dag.

  6. Line

    Kan det bruges i lagkager?

    Svar
    • Loui

      Hej Line,

      Tak for dit spørgsmål.

      Der er ikke husblas i, så det vil få svært ved at holde lag.

      Hav en fantastisk aften :-)

  7. Christina

    Arhmen…den opskrift er himmelsk god. :)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework