• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme eller remonce

Fastelavnsboller - gammeldags fastelavnsboller - opskrift

Glædelig fastelavnsweekend! Årets bedste weekend pakket med godter. Jeg nævner bare i flæng; weinerbrødsfastelavnsboller med creme, syltetøj og flødeskum, svenske semlor med mandelcreme og flødeskum og gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme eller remonce!

Yes, please!

Du finder ikke en weekend bedre på hele året. Okay, uger. Måned. Det er umuligt, at nå den anbefalede mængde af fastelavnsboller på én weekend, så jeg har lige spædet op med en weekend eller tre mere til formålet.
Men den her weekend, den helt rigtige, den er tilegnet de klassiske fastelavnsboller. Hjemmebagte, med hjemmepisket vaniljecreme og heftig glasur.

Ingen slinger i valsen. Det skal være præcis som sidste år – lige på det her punkt, er der ingen som får lov at spille smart og lave fancy ændringer. Slet ikke sunde, er du gal!
Vi taler smør, sødmælk, hvedemel. Creme på fløde og æg. Og remonce på rigtig marcipan og smør.

Relateret: Semlor – svenske fastelavnsboller

Haps, Haps og dobbelt haps.

Nu ser de her fastelavnsboller på billedet ret normale ud i størrelsen, ikke?
Well, det er det ikke. Vi nærmer os knytnævestørrelse. Okay, den er vi faktisk overskredet.

Jeg lavede nemlig samme nummer, som hvert år. Måske kender du det?
Dejen er rullet ud, man står og vurderer. Opskriften, som man selv skrev sidste år, siger der kan blive 12 fastelavnsboller.

Arrrh..

Man laver lidt beregning, sætter nogle overfladiske streger i dejen.

12 stk!?

Arrh..

Man glor hen på fyldet. Kan det være der?

Arhh..

Og så skærer man 9 firkanter. Er gavmild med fyldet og..

Ender op med fastelavnsboller, så store som møllehjul! Vi taler grotesk store, ikke bare uhm, det er lækkert.

Seriøst, det sker hver evig eneste år!

Så er du også en tvivler, som konsekvent mener opskriften er forkert på den, så lad mig slå fast med syvtommer søm.

Der kan sagtens blive 12 styk fastelavnsboller. 

Endda i helt normal, menneskelig størrelse.

12 fastelavnsboller, Louise! (Note til næste år)

Ned røg de dog. Alle dem med vaniljecreme. Kæresten snupper remoncen, mens jeg drager afsted. Sidste weekend var det København, den her weekend siger kalenderen Nordjylland.
Der er fuld fart på. Mads og monopolet i radioen, kaffe i termokoppen og en fastelavnsbolle i hånden – så suser jeg afsted, kører landevejene tynde.

Fastelavnsboller gør bare køreturen sjovere :)

Hav en fabelagtig fastelavnsweekend og spis nu rigeligt!

Relateret: Gammeldags fastelavnsboller 

Fastelavnsboller - gammeldags fastelavnsboller - opskrift

Klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme eller remonce

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 180 g smør
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg, sammenpisket til pensling

Vaniljecreme

  • 2,5 dl kaffefløde, 9%
  • 1 stang vanilje
  • 30 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk maizenamel

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 80 g smør
  • 80 g rørsukker

Kakao glasur

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk kakao
  • Varmt/kogende vand

Sådan gør du

  • Start med at lave vaniljecremen, da den skal afkøle!

Dej

  • Smelt smør i en lille gryde - bland mælken i, så blandingen bliver afkølet til lun.
  • Smuldr gær i en skål. Hæld smør/mælk over og opløs gærren.
  • Tilsæt æg, vaniljesukker, sukker, salt og 300 g mel.
  • Rør det hele godt sammen. Tilsæt det resterende mel - vurder om dejen kan tage det hele, den må ikke blive for tør. Ælt dejen sammen til den er glat og skinnende.
  • Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve ca. 1 - 1,5 time til dobbeltstørrelse.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord (brug ikke for meget mel, så bliver fastelavnsbollerne tørre).

Fastelavnsboller

  • Rul dejen ud til en firkant på 0,5 cm i tykkelse.
  • Del dejen i 12 firkanter.
  • Fordel 2 spsk vaniljecreme eller remonce på hver firkant. Syltetøj og chokoladestykker er valgfrit.
  • Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.
  • Folk forsigtig kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud.
  • Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk fastelavnsbollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Pensl med æg.
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
  • Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk.
  • Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys med lige hvad du lyster.
  • Spis mens bollerne er nybagte!

Vaniljecreme

  • Skrab vaniljekornen ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
  • Kom korn, sukker og de tomme vaniljestænger i en gryde med fløden.
  • Varm det op til det er lige under kogepunktet.
  • Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål.
  • Hæld lidt af den varme fløde over i skålen og pisk det hele godt sammen.
  • Hæld hele blandingen tilbage i gryde og kog cremen ca. 2-3 minutter igennem under konstant omrøring. Den skal blive tyk og ja, cremet.
  • Hæld cremen over i en ren skål. Kom madfilm over - læg den helt tæt ned til cremen, så du undgår den danner skind. Kom cremen på køl til den skal bruges.

Remonce

  • Kom marcipan, smør og sukker i en skål.
  • Pisk det hele sammen til en ensartet masse.

Noter

Fastelavnsbollerne kan fryses. Undlad at komme glasuren på, hvis du har planer om det.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Previous Post: « Meatball Sandwich
Next Post: Pandekagedag – 7 søde og salte opskrifter »

Reader Interactions

Comments

  1. Marianne

    De bedste fastelavnsboller jeg har smagt, mange tak for en super god opskrift 😀

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det var så lidt Marianne 😊

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

      Rigtig god weekend!

  2. Rilke Hansen

    Godmorgen, jeg har et lille spørgsmål. Er der en særlig grund til at bruge kaffefløde frem for alm. piskefløde?
    Mvh. Rikke

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Vaniljeceme laves oftest med sødmælk, jeg har blot brugt kaffefløde for en lidt mere fyldig smag, når det ikke er en creme som fx. skal bruges i en lagkage, men bare i fastelavnsbollen. Du kan sagtens erstatte kaffefløden med sødmælk.

      God weekend og god bagelyst!

  3. Camilla

    De lyder rigtig go’e.
    Du skriver at syltetøj og chokolade er valgfrit.

    Kommer du chokolade i bollen sammen med cremen ?
    Hvor meget ?

    Mvh camilla

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Ja, du kommer chokoladestykkerne på hver firkant sammen med cremen :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

  4. Stine

    Hejsa kan man undlade maizena !?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stine,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Du kan desværre ikke undlade at putte Maizena i, da det ellers bliver en for tynd creme.

      Hav en dejlig dag!

  5. Mayi

    Hej!
    Jeg er bare nødt til det: det hedder en semla, två semlor.
    Mvh
    mayi

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mayi,

      🙏🏻 for input…måske en fordansket udgave af ordet, jeg fik skrevet der 😊

  6. Stine Hansen

    Nøj, de er blevet gode, dem jeg lige har bagt. Præcis som min mor bagte dem:-) Tak for en super opskrift.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      hej Stine,

      Tak for din kommentar og fine ord – hvor er det dejligt at høre, at de blev gode :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  7. Charlotte

    De ser rigtig lækre ud😋
    Hvordan bliver de hvis man fryser dem? Og skal de da varmes op efterfølgende?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for din besked og interesse i opskriften.

      Fastelavnsbollerne kan sagtens fryses. Du skal bare undlade at komme glasuren på, hvis du har planer om det.

      Inden servering tager du dem op af fryseren og varmer dem i ovnen – de bliver rigtig gode, også selvom de har været frosset ned. Glassuren kommer du på til sidst :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag!

  8. Birgitte

    Der står at man skal rulle dejen ud til den er 0,5 mm tyk….. Det er kun en halv millimeter…. mener du ikke 0,5 cm?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birgitte,

      Tusinde tak for din email og for at gøre mig opmærksom på fejlen.

      For du har selvfølgelig ret – der skal stå 0,5 cm og ikke 0,5 mm :-)

      Det får jeg rettet med det samme i opskriften.

      Hav en fortsat god dag

  9. Stella

    Nej hvor ser de lære ud!
    Jeg har selv lige startet en blog som dansker bosat i Sverige, og har lige delt mit første indlæg som er en opskrift på de lækre svenske fastlagsbullar Semlor :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stella,

      Tak for din kommentar.

      En god svensk Semlor er der absolut heller ikke noget i vejen med – UHM :-)

      Held og lykke med din nye blog.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework