• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grove pitabrød

grove pitabrød - opskrift på hjemmebagte pitabrød med fyld - madbrød

Noget jeg ret længe har sukket efter, at kunne bage er gode pitabrød. Dem spiser vi min. 1 gang om ugen herhjemme. Det er nemt, alt kan smides i og der er til frokost dagen efter.

Jeg er mest på tun-fyld.

Du ved, en tunsalat eller bare tøm-en-tun-dåse og grøntsager i hulrummet + godt med dressing.

Kæresten, han er klart til krydret oksekødsfyld, steg eller kylling.

Hvad er din favorit?

Nå. Men jeg undres.

.Jeg er ret velbevandret i pitabrødsudvalget i den danske detailhandel, har været i alle supermarkeder og kan med stor forundring fastslå; der er absolut intet sket de sidste 10-15 år.

Der findes lige omtrent ét eneste mærke, som laver pitabrød der kan bruges og resten er…ja, jeg ved ikke engang hvad de kan kaldes og hvordan, at det er muligt, at de er nået til hylderne.

Arhmen! Det giver jeg absolut ingen mening at lave pitabrød, som hvis man er heldig kan omfavne 1/2 falafel, sprækker så snart du tager en bid og er så tørre, at du skal have en hel bøtte dressing for at få dem til at glide ned.

Pitabrød skal være bløde, smidige og store.

Det kan man så ikke få i supermarkedet. Endnu.

Men vi kan få mel, sukker, salt og smør. Måske gær. Den er der heller ikke altid. Og bage pitabrød selv.

Jeg har endnu ikke knækket koden til rigtig gode pitabrød bagt uden røremaskine, men på røremaskine bliver de virkelig forrygende. Lige som pitabrød skal være.

Du kan nok ikke nå at bage dem torsdag kl. 17.43. Eller jo, hvis du er en af dem som spiser virkelig sent. Det er jeg ikke, jeg bider allerede i bordkanten lidt over 17.. (godt der stadig er masser af tærte-rester). Så jeg har bagt en ordentlig portion pitabrød til fryseren.

Imens vil jeg happe et pitabrød til den anden hånd, fylde det med blomkålssalat og tzatziki fra igår og bage videre med røremaskinen Bjørnen. Af den søde slags bagværk. Det er jo fredag imorgen ;)

Grove pitabrød

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1 dl yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • ca. 275 g hvedemel
  • 25 g smør, i små tern
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet og tilsæt yoghurt.
  • Bland salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i en anden skål.
  • Kom det i gær-blandingen lidt af gangen. Bland det ved lav hastighed på en røremaskine.
  • Tilsæt smør og ælt det i dejen.
  • Rør dejen ved medium hastighed på en røremaskine i ca. 10 minutter til dejen er smidig og slipper skålens kanter.
  • (Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, da der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål på mel er blot vejledende.)
  • Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk skålen til med film eller en plastikpose. Lad dejen hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Del dejen i 8 stykker og form den let til kugler. Lad dem hvile 20 minutter under et viskestykke.
  • Varm imens ovnen op til 275 grader med en bageplade i.
  • Rul/form hver dejkugle ud til et fladbrød lige inden du bager dem.
  • Kom dem over på den (meget) varme bageplade og bag dem ved 225 grader til de "puffer" op - giv dem cirka 10-15 mere herefter. Tag dem ud og kom dem straks på en bagerist.
  • Spis dem nybagte og lune med masser af fyld.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

grove pitabrød - opskrift på hjemmebagte pitabrød med fyld - madbrød (

Previous Post: « Laksebøf med agurkesalat
Next Post: Fladbrød med blomkålssalat og tzatziki »

Reader Interactions

Comments

  1. Hanna

    Hej Louise.

    Jeg har prøvet din opskrift på pitabrød et par gange, men jeg kan simpelthen ikke få dem til at puffe op og blive hule inden i…. Hvad mon jeg gør galt? Kan det være, fordi jeg ruller dem for tyndt ud, inden de skal i ovnen? I går prøvede jeg at bage dem på et bagestål (har hørt, at det skulle være godt, når man bager pitabrød), men det gjorde intet godt. De blev stadig flade og fik en bund, der minder mere om en pizza-bund…. Kan det være, fordi der er for meget grov mel i opskriften, og det derfor er for tungt? Eller hvorfor tror du, at det ikke virker for mig?
    Håber, du kan hjælpe mig.

    Svar
  2. Hanna Lessmann Hansen

    Hej!
    Kan man bruge ymer i stedet for yoghurt, eller er den for tyk i konsistensen? Og fungerer opskriften også, hvis man laver dobbelt portion?

    Mvh. Hanna

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hanna,

      Ja, det vil du godt kunne – tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis du synes det bliver for tykt med kun youghurt.

      Dobbelt portion er fint – det laver jeg også selv, så der er til fryseren 🙂

      God bagelyst!

  3. Christina

    Med risiko for, at opslaget er så nyt, at du endnu ikke har nået at teste “fryseegnetheden” på pitabrødene, så er jeg lidt nysgerrig efter, hvad status er på den? ;-)
    NB – ved ikke, om det er fordi jeg ser din side på mobilen, men jeg har svært ved at finde datering på dine indlæg ? Er det pga mobil-version eller er de der ikke ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Tak for din kommentar og spørgsmål.

      Pitabrøddene kan sagtens fryses – det er blevet testet nu :-)

      Jeg har ikke datering på mine blogindlæg, så det er derfor, at du ikke se, hvornår en opskrift er blevet udgivet.

      Hav en fortsat skøn dag!

  4. Jane

    Skal vist ha afprøvet din opskrift. Får 18 børnehavebørn på besøg til min datters fødselsdag på torsdag.
    Men….
    1. Bager du uden bagepapir?
    2. Kan de fryses ned og varmes inden servering?

    Tak for en SUPER GOD BLOG!!!!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Pitabrød lyder som en genial ide til børnefødselsdag :)

      1. Jep, jeg bager med bagepapir på mine bageplade. Opvarmer dog pladen uden papir på. Hvis jeg bruger en bagesten, så bruger jeg bare godt med mel.
      2. Det kan du tro. Jeg har altid en bunke liggende i fryseren til travle dage. Bare vær opmærksom på, at de ikke får for meget ved opvarmningen så de bliver sprøde.

      Tusinde tak – hvor er jeg glad for at du kan bruge bloggen :)

      Mange hilsner
      Louise

  5. Pia

    Hej
    Hvor ser de lækre ud de pitabrød, dem vil jeg prøve at bage.
    Men har lige et spørgsmål:
    Du skriver at du varmer ovnen op til 275 grader med en bageplade i. Når dejen er formet til pitabrød kommes de over på den varme bageplade og bag dem ved 225 grader til de “puffer” op – giv dem cirka 10-15 mere herefter.
    Mit spørgsmål er hvor lang tid skal de have med 275 grader “der er måske kun imens ovnen varmer op at den skal stå på 275 grader og så skruer man ned til 225 grader, når man putter pitabrødene ind:????
    På forhånd tak.
    Pia

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pia

      Ja, ovnen skal varmes op til 275 grader, herved vil den kunne holde varmen når pitabrødene kommer ind, og når de så er sat ind skruer du ned på 225 grader og bager dem ved den temperatur.

      Håber det var lidt hjælp – du havde forstået det helt rigtigt :)

  6. Sarah

    Uhhhh jeg er også til den krydrede oksekød, eller falafel, og så en virkelig god hvidløgsdressing :) Ungerne (4 stk. omend den mindste kun er 11 mdr) elsker dem med æggesalat.

    Jeg har prøvet og prøvet og prøvet at bage pitabrød, jeg ved ikke hvor mange gange og min familie griner snart af mig :) Det er ofte endt med nogle virkelig gode boler, men pitabrød har det ikke været :) Har aldrig prøvet med røremaskine, så nu er din opskrift røget på min liste og må prøves i den kommede uges tid. Dog ikke på en bjørn, den er endnu kun på ønskesedlen :) , men mon ikke en anden går an…..

    Svar
  7. Anna Dietz

    Super lækre og super nemme – tak for fantastisk opskrift. Ikke købe-pitabrød mere nogensind!!! Kandidat til farvorit som blev afprøvet i dag: grillet krondyrfillet (kold rest), tzatziki og grønt :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Velbekom – lækkert du kunne bruge opskriften :) Og hvor godt lyder det ikke lige med dit fyld! Grillet krondyr, ja tak :)

  8. Henriette

    De skal prøves. Jeg plejer nu også at have held med at lave dejen aftenen i forvejen. Så er der også hurtigt mad efter en lang arbejdsdag. Og de plejet også at puffe fint op, når de bages på en forvarmet pizzasten/bageplade, så der er plads til masser af salat, tomat, majs og marineret kylling eller en kyllingerest. Og selvfølgelig cremefraiche dressing :) Tak for en god blog og god inspiration!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Henriette

      Snedigt :) Jeg er SÅ dårlig til at planlægge næste dags mad, så når aldrig dejen dagen før, men kunne godt forestille mig, den vil blive god med langtidshævning og få den der smidighed, som røremaskinen lige klarer.
      Orrrk, ja, Cremefraiche dressing er et must! ;) Og tusinde tak, det er jeg rigtig glad for du syntes og den kan bruges :)

  9. Charlotte

    Mit favorit fyld er: Hakket røget laks rørt med philiadelphia naturel(10%) og fint hakkede forårsløg. Og selvfølgelig lidt salat gerne blandet med snittede sugarsnaps og grønneasparges.
    Jeg syntes Hatting bager et hæderligt pitabrød som nok kan spises hvis det skal gå helt hurtigt :o)

    /Charlotte

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Charlotte

      JA DA! Det er da det jeg skal have i mine pitabrød næste gang :D Tak for reminder om lækkert fyld.
      Yea, det er faktisk de eneste som jeg også har fundet frem til er gode og plejer at købe et lager med hjem, når jeg endelig er i en butik hvor de har dem. Desværre forsvinder de hurtigt ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework