Hver evig eneste sommer er jeg forbi Naturbruget Vasen. Minimum et par gange – da der både skal plukkes jordbær først på sæsonen, handles friske ærter og grønne stikkelsbær, for dernæst at kaste mig over hindbær, solbær, ribs og røde stikkelsbær sidst på sæsonen. Nåhr ja, og midt imellem det hele, graves friske kartofler, hamstre blomkål, spidskål, gulerødder og glaskål. Det er simpelthen slaraffenland uden lige!
Nu er stedet desværre sat til salg (hulk) og hvis jeg liiiige lå inden med en god pose penge havde jeg købt det. Uden tvivl. Det der med, at kunne få alt hvad hjertet begærer, frisk og sprødt, burde jo findes overalt.
Så hvis du tænker, at smukke Nordjylland og et naturbrug er sagen. Du kan godt mærke det allerede kribler i fingrene, ikke ? (; Jamen, så køb det lige – jeg kommer gerne og giver en hånd med – i hvert fald når de goder sager er vokset op over jorden (:
Men indtil videre nyder jeg godt af stedet.
Kartoffelsalaten her er da også med lækre herligheder fra Vasen. Salaten har masser af bid og en passer perfekt til sommeren grill.
I går serverede jeg den til grillede, røgede ribben under aftensolen på terrassen. Så byder fredagen på festligt lag, så skynd dig til Vasen …eller supermarkedet og køb friske lækkerier. Lav kartoffelsalaten allerede her til frokost og så er det bare, at smide kødet på grillen, når tid er.
Dessert? Du kan lige nå, at lave en Kaffeparfait med hård nougat ellers er Bananer på grillen med smovs min all-time favorit (:

Ingredienser
Fyld
- 1/2 kg nye kartofler, kogt og afkølede
- 1 glaskål, skåret i tern
- 1/2 blomkål, delt i små buketter
- 50 g små kapers
- 3 forårsløg
- 1 bundt dild
- 1 bundt persille
Dressing
- 2,5 dl cremefraiche 18%
- 1 dl god mayo
- Saft af 1 halv citron
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk almindelig sennep
- 3 tsk dijonsennep
- 1 tsk grov sennep
- 1 spsk piccalilli pickles
- 3 tsk karry
- 1/2 tsk sukker
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend med glaskål, blomkål og kapers.
- Hak dild og persille fint og vend det i.
- Rør alle ingredienserne sammen til dressingen - smag til!
- Vend dressingen med kartoflerne/grøntsagerne.
- Kom salaten på køl og lad den trække minimum 30 minutter inden servering.
Skriv en kommentar: