• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

Sidste weekend stod den på kanelsnurrer med marcipan og ligesiden har jeg haft lyst til, at lave en masse varianter af de fine kager. Jeg har tidligere på bloggen lavet en chokoladekrans med marcipan og hvad bedre end, at smide det fyld i en omgang chokoladesnurrer med marcipan og mandler? 

Så igår gik det løs og ud kom de lækreste, snaskede herligheder! Ligeså stort hit, som kanelsnurrerne er herhjemme – endnu større bliver de her, for de er altså dejlige syndige og alt for meget (:  

Om de skal spises lune eller kolde er en smagssag – jeg kan bedst lide dem kolde, hvor chokoladen har sat sig og fyldet er blevet lidt fast. HAPS!

Mens jeg var igang, kunne den sidste del af dejen, lige bruges til en anden variant – men hvilken? Ja, det må i vente med at se (;

Nu vil jeg forsætte med lørdagens praktiske gøremål og se frem til en eftermiddag i selskab med kaffe, kage og kæreste – ualmindelig tiltrængt efter en lang uge (:

Hvad skal I bruge lørdagens på ? (:


Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

chokoladesnurrer med marcipan

Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 9-10 dl hvedemel

Fyld

  • 150 g smør
  • 150 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 200 g hakket mørk chokolade
  • 50 g hakkede mandler
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom mælk og smør i en gryde og varm til op til smørret er smeltet.
  • Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, vaniljesukker og æg og rør godt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
  • Ælt dejen i ca. 10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
  • Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
  • Imens laves fyldet
  • Bland smør, sukker og marcipan i en skål. Pisk det sammen. Gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge.
  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 50x60cm og 0,5 cm i tykkelse.
  • Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen og drys med den hakkede chokolade
  • Fold dejen sammen ved først, at folde den ene halvdel ind til midten og dernæst folde den anden halvdel ind over - så der haves 3 lag. Tryk dejen lidt sammen. (se billed)
  • Skær dejen i ca. 3 cm strimler
  • Skær strimlen igennem på midten, men ikke helt. Flet/rul de 2 "strimler" om hinanden. Bind en knude med strimlen.
  • Kom snurrerene på en bageplade med papir og dæk med et viskestykke.
  • Lad dem efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensl kanelsnurrerne med æg og drys med hakkede mandler
  • Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Kom dem på en bagerist og afkøl.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)


Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

Mangler du en lidt mere udførlig guide til, at snurrer snurrerne? Så kig forbi min GUIDE: Sådan snurrer du kanelsnurrer

Chokoladesnurrer med marcipan og mandler

Previous Post: « Ricotta-pandekager med kardemomme, chokolade og valnødder
Next Post: Spinatboller »

Reader Interactions

Comments

  1. Marie

    Hvor mange bliver der ud af en sådan en portion?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Der bliver ca. 16 stk. ☺️

  2. Henrik

    Hej Louise
    Tror du at man kan fryse dem før man bager dem.
    Altså lave dem helt færdige til lige før de skal i ovnen, så så bage dem når man skal bruge dem?
    mvh
    Henrik

    Svar
  3. A

    De ser så lækre ud! Bages de ved varmluft eller?

    Svar
    • Loui

      Hej A,

      Tak for dit spørgsmål.

      Chokoladesnurrerne bage i alm. ovn.

      Jeg håber du kan lide dem – lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver :-)

      Hav en forrygende dag.

  4. Henrik

    Er det sikkert at der skal 4dl mæk i dejen??
    I kanelsnurrer med marcipan er det kun 2,5 dl mælk til den samme mængde mel!
    mvh
    Henrik

    Svar
    • Loui

      Hej Henrik,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, der skal 4dl dl mælk i dejen.

      Sig endelg til hvis du har flere spørgsmål til opskriften, og lad mig endelig vide hvordan resultatet blev :-)

      Ha en fortsat god dag.

  5. Karina

    Mmm de ser rigtig lækre ud. Tror du, at de kan fryses? Tænker nemlig, at disse og de kanelsnurrerne er perfekte at have i fryseren til kommende barselsbesøg :)

    Svar
    • Loui

      Hej Karina

      De smager også skønt :) Ja, de kan sagtens fryses – jeg har selv haft dem i fryseren. Men lad dem tø op på køkkenbordet istedet for en tur i ovnen – chokoladen kan hurtig blive brændt.
      God barselbesøg :)

  6. Amalie Johanne

    WOW! jeg blev vild med kanelsnurrerne, men de her, de ser 10 gange mere smækre og lækre ud! :-) det må blive et weekend-hygge-projekt. KH Amalie

    Svar
    • Loui

      De er også dejlige syndige ;) Det synes jeg lyder som en genial plan for en blæsende kold weekend – de vil helt sikkert kunne varme lidt ;)

  7. Tine

    Det gi’r sig selv, men for en god ordens skyld, mangler du punkt 9.5;
    Drys herefter den hakkede chokolade ud over dejen. ;-)

    De blev vildt lækre, men var dog lidt svære at styre, fordi dér hvor
    chokolade møder chokolade når man har foldet dejen, ja der
    er der jo ikke noget til at holde chokoladen fast, så der røg lidt ud,
    men skidt pyt, der var jo nok af alting i dem. ;-)

    Svar
    • Loui

      Tak for tippet – den er rette ;)
      Ja, det kan godt være lidt ustyrlige, men jeg presse bare chokoladen godt ned i remoncen og dejen, så blev de der :)

  8. Agnethe

    Ihh de er blevet vældig populære i blogland de snurrer i alle mulige smagsvarianter men det gør dem da ikke mindre tiltalende ;-) Guf siger jeg bare!

    Svar
    • Loui

      Ja, der florerer godt nok en hel del her for tiden – men ja, de er jo også bare så fine og SÅ gode :D

  9. Anne

    WOW! Den ser helt vanvittig lækker ud.. Og lækker med en forandring fra de almindelige med kanel! Så lækkert.. Tak for god blog!

    Svar
    • Loui

      Tak :) Ja, nogle gange skal man prøve noget andet af og heldigvis er chokolade jo bare godt i alt ;)

  10. A

    Hej Louise! Sikke en fin blog du har dig og hvor er den inspirerende. Jeg faldt over din blog for nogle dage siden og har efterhånden været rundt over det hele herinde, er virkelig imponeret. Disse snurre skal helt klart afprøves og hvor ser de lækre ud.
    Weekenden for mit vedkommende skal gå med venindehygge og ren afslapning..Hvem ved? Måske skal der kreeres ting og sager fra din blog;)
    Hilsen fra en ny fast læser!

    Svar
    • Loui

      Tusinde tak for din søde besked, det er jeg rigtig glad for, at høre :)
      Du må helt sikkert kaste dig ud i de her lækre banditter – til venindehygge og afslapning – ja, der er de jo perfekte :D

  11. Janne Hansen

    MUMS MUMS MUMS. De ser vel nok lækre ud! :-) Vi lavede dine kanelsnurre i sidste weekend, og det var et hit hos badminton holdkammeraterne ;-) Måske denne weekend kunne have godt af, at bestå af en omgang af disse Chokoladesnurrer – jeg må da vist i køkkenet ;)

    Svar
    • Loui

      Godt, at de kunne lide dem – du må HELT sikker prøve dem her af på dem – er helt sikker på de går rent ind og kan rette lidt op på aaaal den motion ;)
      Ud i køkkenet med dig, søde :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework