For nogle år tilbage bagte jeg de allerbedste pebernødder og lige siden er det den opskrift, som er blevet brugt herhjemme. De er lækre krydrede, men stadig runde og milde i smagen. Den helt rette mængde sprødhed, uden at blive hårde og HAPS – der er bare herlige (:
Hvert eneste år ringer min Mutter og skal have opskriften, for nu har hun ledt og ledt på bloggen. Og hvert eneste år tænker jeg, at nu skal de også på bloggen!
Det blev så nu og her er de – de allerbedste pebernødder. Sagt i al beskedenhed (:
Min dag skal desværre ikke gå med bagning, men med gruppearbejde på studiet. Heldigvis har jeg en gruppe, som er helt med på tidlig juleferie – så der skal arbejdes effektiv og igennem, sammen med litervis af kaffe.
Når vi bliver færdige idag (som vi gør (; ), har jeg kun et par studiemæssige hængepartier torsdag og så det ferie (:
Den snupper jeg forskud på i aften, med kæresten under armen og en tur i biffen, hvor vi skal hænge ud med hobitter og elvere. Jo, onsdage er nu ikke så slemme (:

Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1/8 tsk hjortetaksalt
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk hvid peber
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk nellike
- 100 g smør
- 170 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk fløde
Sådan gør du
- Bland mel, hjortetakssalt og krydderier sammen.
Dej
- Hak smørret i de tørre ingredienser.
- Sukker og æg piskes sammen og fløden blandes i.
- Det hele blandes og dejen æltes sammen.
- Kom dejen i køleskabet i min. 30 minutter.
- Rul dejen ud til lange pølser og del dem i 1-2 cm stykker.
- Rul stykkerne til pebernødder og kom dem på en bageplade med papir.
- Bag pebernødderne ved 225 grader i alm. ovn i ca. 8-10 minutter.
- Pebernødder afkøles og opbevares i en lufttæt beholder.
Hvid peber. Er det bare almindelig peber i hvid udgave?
Hej Winnie
Ja, det er det. Du finder det på krydderihylden i større supermarkeder :)
Hæhææ, nul putte, for de bedste pebernødder har jeg herhjemme ;) Men lækre ser de altså ud, og hvis jeg nu blev budt på et par stykker, så sagde jeg bestemt ikke nej tak :) HAPS!
Lækre billeder også… UHM!
Jeg plejer også at bruge den opskrift hvert år, for den er helt perfekt. Jeg finder den dog på Politikens hjemmeside. :)
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE845280/den-hvide-pebernoed/
Hej Helle
Ja, den er bare fantastisk :D
Ej, hvor sjovt, jeg fik den i sin tid fra et udklip og har siden set den i både bøger og blade. Men nu også i avisen ! Man kan vist konkluderer at det er en ret god pebernød ;)