Overspringshandlinger gøres bedst i køkkenet for mit vedkommende, og de her projektskrivningsuger er ingen undtagelse. Først på ugen modtog jeg en skøn pakke fra “Princip”, indeholdende en masse lækre produkter. Et af produkterne var kakao-smørepålæg, også kendt som nutella i min verden. Jeg sværger til den rigtige Nutella, men udgaven fra Princip var faktisk ikke helt gal. Den har en intens kakaosmag, hvilket gør den mere “voksen” og mere “rig” på smag.
Efter at have smagt på den, vidste jeg præcis hvad den skulle bruges til! Nemlig disse Nutella Bites fra den amerikanske blog; Mississippi Kitchen.
Den intense kakaosmag, sammen med den sprøde bund og den søde top er super lækkert. Ja, troede jeg kunne lave høje bites, men de gik en smule galt, da toppen simpelthen ikke ville blive bagt – så det endte med kagen fik 1 time i ovnen. Det kan IKKE anbefales, da både bund og top bliver alt for sprøde, når midten endelig er færdig!
Så hold dig til opskriften og bag en lav kage – top og bund skal være lige høje.
Dekorer gerne kagen med nødder inden den bages eller med smeltet chokolade, når den er afkølet.

Ingredienser
Bund til Nutella Bites
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 150 g mel
- 1 nip salt
Nutella-masse
- 3 æg
- 200 g sukker
- 150 g nutella/ chokolade smørepålæg
- 60 g mel
Sådan gør du
Bund til Nutella Bites
- Bland sukker, mel og salt i en skål
- Smuldr smørret i og tryk dejen sammen - tilsæt evt. 1/2 spsk vand, hvis dejen er svær at samle.
- For en lille bradepande med bagepapir og tryk dejen ud heri. Den skal være 0,5 cm i tykkelse. Prik bunden med en gaffel.
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 15 minutter (den skal være lidt gylden i kanterne).
Nutella-masse
- Pisk æg og sukker sammen til en tyk, hvid og skummende masse. Tilsæt nutella og mel og pisk det i.
- Fordel massen på den forbagte bund. Kom kagen tilbage i ovnen og bag den videre i ca. 25 minutter.
- Når overfladen er "puffet" op og kun lige bagt, tages kagen ud. Den må endelig ikke få for meget.
- Køl kagen helt af, inden den skæres i passende stykker.
- TIP: Kagen kan fryses
Min kage hæver ikke det mindste. Hvad kan det være. Jeg har fuldt opskriften 100 %
Hej Leif,
Hmm det lyder mærkeligt…
Æggene vil normalt få massen til at hæve, hvis du har pisket dem skummende og lyse med sukker. Så det ved jeg simpelthen ikke…der må jeg være dig svar skyldig….
Hej har kagen fået nok hvis massen stadig væk er flydende inden i
Hej Bertram,
Nej, det har den desværre ikke…giv den lidt mere tid i ovnen næste gang og tjek f.eks. med en kødnål, om den er færdigbagt, inden du tager den ud af ovnen.
God bagelyst!
Kunne det fremgå bedre ved ingridienserne, hvad der skal bruges til hvad? Feks vedr mel, fremgår det egentlig kun i kommentarerne, hvor meget mel til hvilket lag :)
Hej Christina,
Opskriften er nu opdateret – håber det er lettere at se, hvad der skal bruges til hvad nu :-)
God bagelyst!
Hej :) jeg har prøvet at piske æggene til en tyk hvid skummende masse, men det fungerer ikke så godt. Er det hele ægget jeg skal bruge eller er det kun æggehvide?
Hej Hiba,
Det er hele ægget, som skal piskes sammen med sukkeret 🙂
Hav en fortsat dejlig dag!
Hej med dig
Kan kagen muligvis bages dagen før og stadig være god dagen efter? Skal den i så fald så opbevares i køleskabet eller stå ude overdækket indtil den skal serveres? :-)
Hilsner fra Annette
Hej Annette,
Tak for dine spørgsmål til opskriften.
Ja, du kan godt bage kagen dagen før. Den skal helst stå ude, ellers bliver bunden blød.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en dejlig weekend!
Hej Loui,
Tak for en masse inspiration til fremtidige projekter ;-)
Jeg vil lige høre dig, skal der bruges 60g mel ved både trin 1 og 5 eller hvordan? :-)
Mvh,
Rebecca.
Hej Rebecca
Velbekom – godt det kan bruges :) Nej, det er 150 g mel ved trin 1 og 60 g mel ved trin 5 :)
Hvor stor er bradepanden?? :)
Jaaa, tror den var 40×30 :)