• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Kanelsnegle

Du behøver ikke lede mere! Verdens bedste opskrift på kanelsnegle – lækre, snaskede og nemme at bage. Få nem opskrift på de bedste kanelsnegle herunder.

Gå til opskrift Udskriv

 

Kanelsnegle-opskrift på kanelsnegle

Du kender den.

Duften.

Den findes ikke meget bedre.

Lækre, snaskede og kæmpestore kanelsnegle!

 Og den hjemmebagte slags kanelsnegle, som bare spreder duften ud i alle afkroge af hytten – det dur!

Sådan en lun kanelsnegl med masser af snasket fyld og glasur, det er muligvis min yndlingskage over dem alle. Jeg tænker også, at du ikke går mange meter udenom en, før den sidder i gebisset, nu du er herinde.

Haps!

BONUS: Snup min gratis tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet

Så, opskriften på verdens bedste kanelsnegle?

Nuvel. Jeg er nordjyde og der oppe smider vi ikke ligefrem med de rosende gloser. Men altså lige her gør vi en undtagelse: de her banditter slår alle opskrifter :)

Kanelsnegle-opskrift på kanelsnegle

Har du nogensinde hevet en sådan en plade kanelsnegle ud af ovnen?

Dem, du har brugt på den gode side af 3 timer, en rumlende mave og forventningsglæde på.

Og så er de..

Tørre, klæge eller bastante.

(Kæmpe) suk!

 

7 tips til verdens bedste kanelsnegle

Kanelsnegle – den ultimative klassiker.

De burde være ligetil.

Ingen dikkedarer.

Og alligevel… 

Så er du måske også kommet til at falde i en af dem her:

 

#1: Det går nok..

Du kommer mælken i en skål, ind i mikroovnen og “arrrh, den kan godt få 10 sekunder mere”. Hiver labben i skålen og … mælken er måske til den ekstra lune side. Det går nok..

Er din mælk for varm, så slår den gæren om kuld. Det betyder, at dejen ikke vil hæve og du ender op med bastante kanelsnegle. Det gider du ikke, så tjek temperaturen. Mælken skal være lunken – og er du usikker, så: Hellere lidt for kold end for varm mælk.

 

#2: Det er jo ligemeget..

Gær, tjek. Mælk, tjek. Tid til smør og æg. Du hiver dem ud af køleskabet og kaster i dejen. Stuetemperatur? Det er jo ligemeget..

Nooo, hoooold inde! Det er afgørende, at smør og æg har stuetemperatur, hvis du er ude efter luftige, saftige kanelsnegle. Så ud på køkkenbordet med dem 20-25 minutter før du går i gang. Det betyder en hel del.

Jojo, jeg kan godt se det hævede øjenbryn.

Been there.

Men det gør en forskel med den temperatur :-)

 

#3: Arrh, det kan vist ikke passe..

What, den er jo helt gal med melmængden i opskriften? Dejen klistrer, dine fingre fedter og du pøser mel mere mel i. Og kun minimalt mel til udrulning? Arrh, det kan vist ikke passe..

Jojo, den er god nok. En kanelsnegle-dej skal være et smidig og en smule (ret) klistret. Så hold igen med melposen! Og særligt når du ruller dejen ud på køkkenbordet. Den suger snildt en håndfuld mel til sig – og du ender op med knastørre kanelsnegle.

 

#4: Jo mere, jo bedre..

Sådan en gærdej med masser af sukker kommer nemt til at overhæve. Og har du et varmt køkken, så er den helt gal – så hæver dejen derudaf med raketfart. Både ved første og anden hævning. Så hold øje med dejen, så du undgår klæge, tunge kanelsnegle.

 

#5: Der kan lige være en enkelt mere..

Sætter du dine kanelsnegle for tæt på en bageplade, i en form eller bruger muffinsforme, så kan du opleve at dine snegle hæver opad, som en spiral, i stedet for udad.

 

#6: Det er fint nok..

Whoops, du glemte at tænde for ovnen og nu sniger graderne sig op endeligt langsomt. 160 grader… det er fint nok. Ind med sneglene i den lunkne ovn.

Din ovn skal være varm nok, så du kan hive lækre, luftige kanelsnegle ud. Det betyder, at du både skal nå de fastsatte grader og lige give den 5-10 minutter mere, så hele ovnen er gennemvarm inden du sætter kanelsneglene ind.

Godt og vel, 15 minutter. 

Så kan efterfølgende hive de der store, snaskede, bløde snegle ud.

Og sovse dem ind i glasur ;-)

 

#7: Problemer med at fyldet suser ud af dine kanelsnegle?

Got ya! Her er et par fif.

  • Skru temperaturen i din ovn 10% op – der er stor forskel på, hvordan ovne bager
  • Tilsæt 1 spsk eller 1 spsk maizena til remoncen
  • Sæt dine kanelsnegle tæt i en bradepande, så sneglene bliver holdt let sammen
  • Pas på med at din remonce ikke bliver for tynd/flydende, hvis du opvarmer den
  • Reducer smørmængden til 200 g
  • Læg dejsnippen under bunden på kanelsneglen (bred den gerne lidt ud)

 

Kanelsnegle-opskrift på kanelsnegle

Kanelsnurrer?

Er du ude i at bage den mere hippe udgave: kanelsnurrer med marcipan?

Well, sådan en fætter kan jeg også diske op med – du finder min allerbedste opskrift på kanelsnurrer her + en guide med billeder til, hvordan du lige får snurret dem helt rigtigt.

Opskriften på de traditionelle kanelsnegle kan du snuppe herunder.

Og bag nu rigeligt, de forsvinder før du får set dig om!

Kanelsnegle

Lækre, snaskede kanelsnegle (opskriften er opdateret 2019)
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Antal: 34 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 4 æg (1 æg til pensling)
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme, kan udelades
  • 1 tsk salt
  • 700 g hvedemel, meget varierende - dejen må ikke blive for tør

Remonce

  • 250 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 3 spsk. kanel

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 4 spsk vand

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, sukker, smør, vanilje, kanel, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat - den skal slippe skålens sider. Den skal være lidt klistret, den ikke må blive for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
  • Imens laves remoncen. Bland smør, sukker, farin og kanel sammen.
  • Hvis du har svært ved at røre det sammen, så tag 1/3 af fyldet, kom det i en skål og i mikroovnen i 15 sekunder til det er blevet blødt, men ikke flydende!
  • Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
  • Drys lidt mel på bordet og del dejen i 2 stykker.
  • Tag den ene halvdel og rul den ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  • Smør halvdelen af remoncen ud i et jævnt lag og rul derefter dejen sammen til en pølse – rul den stramt.
  • Skær dejen ud i stykker med en tykkelse på ca. 3 cm. Kom sneglene på en bageplade med papir og tryk dem lidt flade.
  • Gør det samme ved sidste del dej.
  • Lad dem efterhæve, tildækket, i ca. 45 min.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min ved 180 grader (alm. ovn), indtil de er gyldne.
  • Pas på med ikke at give dem for meget, de skal være let bløde når de tages ud, for ikke at blive tørre når de bliver kolde.
  • Når sneglene er kølet til lune, laves glasuren.
  • Kom flormelis og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme.
  • Det skal ikke koge. Ved at varme glasuren, størkner den hurtigere.
  • Dekorer sneglene med glasuren.

Noter

Kanelsneglene kan fryses.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

Kanelsnegle-opskrift på kanelsnegle

Previous Post: « Hjemmelavet remoulade – med lidt snyd
Next Post: Palmestranden i Frederikshavn »

Reader Interactions

Comments

  1. Helene

    Hej

    Jeg skal prøve og bage sammen med mine børn din lækre opskrift
    Når du nu skriver at de ikke må ligge for tætte hvor mange vil du så anbefale der skal ligge på en bageplade til en alm ovn

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helene,

      Det er lidt forskelligt, og så kommer det an på, hvor stor selve bagepladen er i din ovn. Men sådan 12 stk vil jeg tænke er en god mængde til en almindelig stor bageplade.

      God bagelyst :-)

  2. Pernille Burns

    Hej, tak for en super opskrift. Vil bare sige til andre udenlands danskere at det er fint at blande en pose tørgær i melet i stedet for frisk gær.

    Svar
    • Pernille

      Hej Pernille,

      Jeps, det kan man sagtens :-)

      Tak for at dele tippet Pernille og hav en super dag!

  3. Lene

    Super opskrift, har bagt dem ad flere omgange og de er blevet lækre hver gang. Jeg plejer at sætte dem alle på en bageplade, så de nærmest hænger, når de er hævet. Det gør, at de ikke bliver tørre i den yderste ring.
    Nu skal jeg bage en dobbelt portion. Er det så bedst at bage en plade ad gangen? Eller tror du, at jeg kan bage to plader på een gang. Jeg har overvejet at bruge varmluft (for at sikre varmefordelingen) og så skrue lidt ned. Hvad tænker du?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Jeg har bedst erfaring med at bage en plade ad gangen. Jeg oplever nemlig, at remoncen tørrer lidt ud ved varmluft. Men når det er sagt, så er varmluft lidt drilsk i min ovn, så har du gode erfaringer med din ovn, så prøv det af. Skru gerne 10-15% ned for temperaturen :)

      God bagelyst!

  4. Carina

    Hej Louise.

    Tak for en super god opskrift på de bedste kanelsnegle!

    Hvis jeg skal bage en halv portion, vil du så anbefale at jeg også halverer mængden af gær eller? Jeg bliver altid i tvivl om det med gæren :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Carina,

      Det kan jeg godt forstå, du er 🙂

      Du kan faktisk begge dele. Jeg halverer altid mængden af gær i kanelsnegle, da jeg ellers synes, at gærsmagen kommer for meget frem. Og så lad dem hæve 30-40 minutter ved første hævning 🙂

      God bagelyst!

  5. Mia

    Hej.
    Der går noget galt hver gang jeg laver disse. Alt fyldet flyder næsten ud og bliver som vand i bunden. Jeg har prøvet og bage dem tæt sammen og med luft omkring. Har du en ide til hvorfor det sker?

    Men smagen er der! De smager rigtig godt 😍

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ej, øv!

      Hmm, det lyder måske som om, din ovn ikke er helt varm nok – prøv at sætte temp. op med 10% næste gang. Ellers kan du tilsætte 1 spsk majsstivelse til remoncen – det kan ikke smages, men holder på dit fyld 🙂 Og et sidste trick kan være at reducere smørmængden til 200 g.

      Lad mig høre hvordan det går :-)

  6. Lotte

    Fantastisk opskrift. Nu bagt to gange og der kommer de lækreste kanelsnegle ud af det. Jeg bruger lidt mere mel end anbefalet og det fungerer så fint. Kan klart anbefales.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Så dejligt at høre, at du kan bruge opskriften og får det fineste resultat ud af den :-)

      Skal du bruge lidt mere mel end der står i opskriften, så gør du bare det – det vigtigste er, at du opnår nogle lækre kanelsnegle :-)

      Hav en dejlig dag!

  7. Dan Pedersen

    Mmmmmm….

    Min datter og Jeg bagte disse lækre snegle i dag, og undlod kardemomme, og kom til gengæld en halv dl. kagecreme pulver i fyldet.

    De smager helt forfærdeligt godt😋😊

    Tak for opskriften!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dan,

      Hvor er det dejligt at høre!

      Tak for tippet med kagecreme – det må vist prøves en dag :-)

  8. Lotte

    Øv, jeg lugtede et mislykket forsøg allerede under lavning af dejen, hvor den bare ikke blev som en bolledej-ish. Og ganske rigtigt, den hævede slet ikke under de to hævninger eller i ovn 😣

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Øv, det er så træls, når resultatet ikke bliver, som man havde håbet :-(

      Det lyder lidt som om, at din gær ikke har været god, eller at du er kommet til at bruge for varm væske, så den er blevet slået i stykker.

      Prøv igen og vend gerne tilbage, hvisdu stadig oplever problemer 🙂

      God bagelyst!

  9. Hanne Møller

    1/2 spiseske salt i dejen – er det ikke en skrivefejl – så meget salt skal der vel ikke i?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hanne,

      Jo, du har fuldstændig ret – det er nu rettet!

      Beklager fejlen og tak for at gøre mig opmærksom på det :-)

      God bagelyst!

  10. Mogens

    Lækker opskrift. Men troede kun man sku bruge 3 æg og ikke til pensling. Hmm det kan måske skrives ind i opskriften 👌👌

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mogens,

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og du blev tilfreds med resultatet.

      Ang. antal æg, så skal der 3 æg i selve opskriften, som du også nævner, og så skal der bruges et ekstra til pensling af sneglene.

      Jeg har nu opdateret opskriften, så det fremgår at man skal bruge 4 æg alt i alt.

      Tak for tippet!

  11. Zey

    Har lige bagt denne opskrift er virkelig glad for opksriften de bleb Squ bløde og saftige🙈

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre Zey 👍😊

      Tak for feedback 🙏

  12. Liz

    Hej!
    Kan man smide dem i fryseren efter de er bagt, og fået glasur på? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Liz,

      Ja, kanelsneglene kan godt fryses, men jeg ville nok vente med at komme glasur på. Tag et par stykker op af fryseren, varm dem op i ovnen og kom så glasure på lige inden servering.

      God bagelyst :-)

  13. Anna

    Hvis man vil halvere i opskriften, vil du så sige man skal bruge 1 eller 2 æg? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      2 æg 😊

  14. Johanne B

    Hej Louise

    Er det muligt at lave disse uden en røremaskine? Hvis ja, er der så en god/nem måde at gøre det på?

    Mvh
    Johanne :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Johanne,

      Ja, det kan du sagtens. Jeg havde ikke selv en røremaskine, da jeg udviklede opskriften. Det kræver lidt mere æltning og lidt klistrede fingre, indtil dejen bliver glat, men kanelsneglene bliver lige så gode 🙂

      God bagelyst!

  15. Nushin

    Oh…my…god…!
    Jeg troede, jeg havde smagt kanelsnegle – det havde jeg så tydeligvis ikke, efter at have smagt dine snegle! Nøj, hvor er de gode! Bager dem for 3. Gang denne uge, og hele hytten dufter af IKEA! Tak for at jeg kan berige min familie med så lækre kanelsnegle!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tusinde tak Nushin – hvor er det bare fantastisk at høre 🙏😀

      Hav en forrygende dag!

  16. Birthe Tronsgaard Jensen

    Hej.hvor dine kanelsnegle bare lækre og meget populære hos børnebørnene, men jeg har et problem dejen vil ikke hæve….. dvs det vil den godt men lige nu er den igang med 3. Omgang af 20 min…. hvad kan det skyldes? Jeg bruger ikke mælk fordi vi har en mælkeallergier så derfor bruger jeg lunken vand til gæren.
    Vh Birthe

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birthe,

      Hmm, jeg tror ikke jeg er helt med? Hæver den lidt af gangen og stopper så?

      Det burde ikke være mælken som er problemet, dejen vil sagtens kunne hæve med kun vand.

      Der kan være flere ting som spiller ind, hvis en dej ikke hæver. Først kan det være gæret, som har mistet kraften. Det kan også være, at vandet har været for varmt, eller at dejen ikke er blevet æltet nok/ æltet æltet for længe. Temperaturen i køkkenet er også vigtig – er der for varmt, så hæver dejen for hurtigt og falder sammen. Hvis der er for koldt, så kommer processerne ikke i gang. Endelig kan fugtigheden også drille. Og ellers så kan det være melet. Så hvad det præcis skyldes, kan jeg ikke sige, men har du flere spørgsmål, er du velkommen til at sende os en email på: mail@louiogbearnaisen.dk

      Hav en fortsat dejlig dag!

  17. Astrid

    Så lækre og så snaskede! Tak 🙏 Det blev de faktisk ved med at være i et par dage. Mums!!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre 🙏 😀

      Hav en dejlig dag!

  18. Nala

    Jeg har prøvet din opskrift og jeg har dulgt sen til punkt og prikke og selvom jeg havde svært ved at rulle dejen pga. den klistrede – endte de alligevel med at være tørre efter 1 times tid! Virkelig skuffende

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nala,

      Øv ja, det er da skuffende!

      Umiddelbart kan jeg ikke komme med et bud på, hvorfor de blev tørre, så der må jeg blive dig svar skyldig. Det er ikke noget jeg selv eller andre (såvidt jeg har ved) har oplevet.

      Håber du har mod på at prøve kræfter med opskriften igen. Sig endelig til hvis du har spørgsmål.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  19. Johannes

    Jeg har nu bagt de her snegle flere gange og det er faktisk sandt: det er verdens bedste snegle. Tak for opskriften :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åhhh tusinde tak Johannes for de fine ord – dejligt at høre, at opskriften kunne bruges 😊

      Hav en fortsat god dag!

  20. Mads

    Hej Louise
    tror min mor har bagt de her kanelsnegle sammen de er i hvert meget lækre at spise

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mads,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre at I kunne bruge opskriften, og at kanelsneglene blev lækre :-)

      Hav en forrygende dag!

  21. dorte

    hej
    jeg har nu lavet dejen og trillede dem sammen med remoncen og trillede det samme og i mellem noget bagepapir og på et skærbræt og på køl….

    har derfor 2 spørgsmål :) kan de bages i morgen hvis de skal bruges onsdag ?
    kan den stå natten over på køl også bages i morgen i ovnen også komme til fryseren
    hvis de skal bruges ons eller tors.. ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dorte,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften – jeg beklager det lidt sene svar, men håber det kan bruges alligevel…

      Du kan godt lade dejen stå natten over, men smag og konsistens vil blive anderledes, da gæren vil blive ved at udvikle sig på køl.

      Du kan sagtens fryse dem og så evt. give dem en hurtig tur i ovnen inden de skal bruges :-)

      Lad os endelig høre om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

      Hav en dejlig dag!

  22. Kirsten Bank

    Hej, jeg er ved at lave dine snegle, desværre misforstod jeg dun opskrift. Så jeg satte sneglene tæt i en pande, og bagte dem de 15 min som du har angivet, og de var rå. Nu så jeg så længere ned, at du anbefaler længere tid hvis de er sat tæt, så håber jeg kan fikse det, ved at sætte dem ind igen :)

    Men en spørgsmål, har jeg læst rigtig at der skal 1/2 spiseske salt i?
    Jeg synes det lød voldsomt, så har lavet det om til teske .
    Vh Kirsten

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kirsten,

      Tak for din kommentar.

      Hvordan blev resultatet? Fik du sneglene bagt ordentlig igennem? Når de sættes tæt i en bradepande, så er det en god ide at give dem 25-30 min. for at være sikker på, at de blive gennembagte.

      Ang. mængden af salt, så er den god nok :-) Der skal 1/2 spsk. eller alternativt 2 tsk. salt i opskriften :-)

      Hav en forrygende dag!

  23. Louise

    Smagen kan man ikke tage fejl af, den er god – MEN – jeg må indrømme, at jeg ikke havde så stor succes med denne opskrift, som andre læsere. Jeg synes, (ligesom andre), at dejen er AAAALT for blød. Den gled nærmest selv af dejkrogen, som en anden rørt dej og ikke en gærdej. Jeg kom endda 100 g mere mel i og overvejede at komme yderligere mel i den bløde dej, men dit råd længere oppe frarådede det, så jeg indlod. Jeg tænkte, at hævningen måske gjorde underværker – den hævede slet ikke. Og så var den umulig at rulle ud. Sad fast i bordet, kagerullen, fingrene – til trods for (meget) store mængder mel på bordet. Øv, der kom huller i dejen og slet ikke et flot, sirligt spiralmønster, som der ellers plejer. Jeg bruger normalt Amos gamle opskrift på kanelsnegle, som aldrig slår fejl – og jeg vil kalde mig en nogenlunde erfaren bager – men havde lyst til at prøve noget nyt. Som sagt er smagen rigtig god, men jeg vil anbefale andre at lytte til deres mavefornemmelse, hvis de – som jeg – har på fornemmelsen, at dejen er FOR blød. Kom gerne ekstra mel i.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Tak for din kommentar til opskriften – dejligt at høre, at du kunne lide kanelsneglene :-)

      Det lyder til, at du evt. har æltet din dej for meget, siden den ikke hævede og blev klistret efter hævning. Eller at den måske har overhævet, så glutennettet er blevet slapt.

      Som med alt brødbagning, så er melmængde en vurdering, og det handler om at se på dejen (den skal være smidig og glat) – jeg fraråder altid at komme for meget mel i, da især tørre kanelsnegle er ærgelige og kedelige at sætte sine tænder i.

      Men er dejen helt blød, så skal der selvfølgelig mere mel i :-)

      Håber det kan hjælpe dig, hvis du en anden gang bager kanelsneglene.

      Hav en skøn dag!

    • Anette

      Oplevede det samme med en dej så blød at den nærmest var flydende. Kom måske 200 g mel mere i, så den kunne arbejdes med. Bagetid … efter 15 min var sneglene nærmest flydende og rå. Sidste gang jeg laver kanelsnegle efter denne opskrift. Drukner i fedt og sukker

    • Louiogbearnaisen

      Hej Anette,

      Øv altså, det er så træls, når det sker!

      Det lyder lidt til, at der har været et problem med din dej, så den ikke har kunne arbejde korrekt.

      I brødbagning kan det være forskellige faktorer, der spiller ind, så hvad det præcist har været, kan jeg ikke sige, men umiddelbart tænker jeg:

      – Din gær har ikke været optimal
      – Væsken har måske været for varm, da den blev blandet med gær
      – Melet har haft for lavt proteinindhold
      – Træk i køkkenet/fugtighed
      – Dejen er æltet for meget eller for lidt
      – Dejen er hævet for meget eller for lidt

      Da du ikke har kunne gennembage dine snegle, og du allerede havde problemer ved æltning, vil jeg skyde på, det er din gær, som desværre ikke har fungeret.

      Håber det kan hjælpe lidt, og har du brug for mere vejledning i forhold til opskriften, er du meget velkommen til at skrive til os.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  24. Ane Søegaard

    Kære Loui & bearnaisen.
    Nu har jeg med kæmpe succes 5-6 bagt dine snegle – og synes derfor, at jeg skylder at anbefale opskriften til alle læsere herinde.
    Et par gange har jeg været Loui & bearnaisen utro med andre snegle.opskrifter, men har simpelthen ikke fundet een som kan matche hverken smag eller bagevenlig tilgængelighed.
    Tak for herligt hjemmebag.
    Mvh
    Ane

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ane,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine rosende ord!

      Det er så dejligt at høre, at min opskrift på kanelsnegele er the only one 😊

      Hav en fantastisk dag!

  25. Therese

    Hej :)
    Kan man bruge din opskrift og bage en “kanelsnegl kagemand”?
    Hvor meget ændres bagetiden ca. når nu de bliver sat sammen og ikke står frit?
    På forhånd tak :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Therese,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften

      Du burde godt kunne lave en kagemand ud af sneglene.

      Bagetiden afhænger lidt af, hvor stor den er, så en præcis bagetid kan jeg desværre ikke sige. Jeg tænker omkring 25-30 minutter men tjek og hold øje med kagen undervejs. Det er lidt en udfordring at få midten bagt, uden at sneglene bliver tørre i kanten, hvis det er en meget stor kagemand :-)

      Håber det kan hjælpe dig i gang – fortæl os gerne om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

      Hav en dejlig dag.

  26. Rita

    Hej Louise. Kan man fryse kanelsneglene ned inden de er bagt, dvs. når de er hævet og har remonce i?
    Skal nemlig bruge dem til min mødregruppe og tvivler på jeg når det med aflevering af barn i børnehave osv inden de kommer.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Kære Rita,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg vil anbefale dig at bage kanelsnagelene først og så fryse dem ned…så er de lige til at tage op og lune i ovnen inden mødregruppen kommer :-)

      Hav en dejlig dag og sig til hvis du har flere spørgsmål.

  27. Lisbeth

    Hej
    Faldt over din fine opskrift, men er det ikke ret meget salt?

    Lisbeth

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Nej, den er god nok – der skal 1/2 spsk. eller alternativt 2 tsk. salt i opskriften :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag!

  28. Malene

    Æggene… Er det 2 i dejen + 1 til pensling? Eller er det 3 til dejen + 1 til pensling?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malene,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Der skal 3 æg i dejen og bruges 1 sammepisket æg til pensling af kanelsneglene.

      Prøv det ad og fortæl os om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en forrygende dag!

  29. Iben

    Jeg testede din opskrift igår og lavede 20 store luksussnegle til min kærestes fødselsdag idag, og det skal lige siges at at han et jysk kræsen kagemonster, og han er helt VILD med dem. Jeg skulle skrive en kommntar for at fortælle dig at den opskrift er fuldstændig godkendt :D

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Iben,

      Tusinde tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at opskriften kunne bruges 😊

      Hav en fantastisk dag!

  30. Cecilie Hansen

    Hejsa!

    Har du nogen erfaring med disse som glutenfrie? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cecilie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Nej, jeg har desværre ikke nogen erfaring med at lave kanelsneglene glutenfri.

      Hav en skøn dag!

  31. Helene

    Hvordan opbevarer du kanelsneglene, så de ikke bliver tørre?
    Jeg skal lave dem fredag og bruge lørdag.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helene,

      Tak for dit spørgsmål og beklager det lidt sene svar.

      Du kan opbevare kanelsneglene i en plasticpose/frysepose. Evt. kan du lige lune dem inden servering :-)

      Fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en dejlig dag!

  32. Mathilde

    Hej Louise. :-).
    Sikke mange dejlige kommentarer. Jeg skal nu prøve din opskrift :-).
    Vil høre dig, hvordan man bedst opbevarer dine snegle- er nødt tila t lave dem i aften, da min kæreste skal have dem med tidligt morgen på arbejde og han kører kl. 05, så tror ikke jeg når bagning/afkøl/ og så glasur.
    Hvad anbefaler du jeg gør?!
    Vh Mathilde:-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mathilde,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Jeg ved dog ikke om mit svar er relevant længere, men du får det alligevel :-)

      Bag sngelene nogle dage før og frys dem ned. Du kan så evt. tage dem op om aftenen og komme glasur på.

      Håber det kan hjælpe dig.

      Hav en skøn dag.

  33. Anne-Sofie

    Tak for en lækker opskrift!
    Jeg skal have kanelsneglene med på arbejde i morgen. Vil det i så fald være bedst at bage dem i aften og lune dem i morgen, eller lade dem hæve natten over? Kan de koldhæve udskåret med fyld, eller skal jeg vente med at samle dem til i morgen? Og hvis jeg lader dem koldhæve, skal jeg så bruge mindre gær?

    Kh Anne-Sofie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne-Sofie,

      Tak for dine spørgsmål – dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Kanelsneglene kan ikke hæve med fyld – det er derfor bedst at vente med at samle dem. Dejen kan godt koldhæve, men du skal være opmærksom på, at den vil få en anden smag og konsistens. Jeg ville nok bage kanelsneglene aftenen forinden og så lune dem lige inden servering (hvis det altså er fordi, at du er presset på tid på selve dagen, hvor de skal serveres).

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en fortsat skøn dag.

  34. Stefanie

    Kan man bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stefanie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Du kan sagtens bruge vaniljesukker i stedet for en vaniljestang. Regn med ca. 1 tsk vaniljesukker.

      Prøv det ad og lad mig høre om resultatet.

      Hav en forrygende dag :-)

  35. Louise

    Fungere denne opskrift også til, hvis man skal lave snegle i bradepande (tæt pakket)??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeps, du kan godt lave sneglene i en bradepande – de skal blot bage noget længere.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag

    • Jimmi

      Har et par gange lavet de tætpakket snegle ….😊👍👍 ikke noget problem, ca. 23-25 min i ovnen på de samme varmegrader super super lækre….et ekstra lille fif er, at man kan lave de tætpakket snegle i en foliebakke, lade dem hæve i 1 time så kan de gemmes i fryseren..👍så er det bare at tør dem op,ind i ovnen, Wupti så er det friske kanelsnegle…😊😊

    • Louiogbearnaisen

      Hej Jimmi,

      Tak for din kommentar og input.

      God ide det med at fryse dem ned 👍

      Hav en forrygende dag.

  36. Klaus

    Bare et lille fif jeg fik af en bager.
    Kom noget lys sirup i fyldet. Det gør fyldet blødere at røre sammen og nemmere at smøre ud. Samtidig giver det også den effekt at dejen har nemmere ved at “suge” fyldet til sig. Dermed smelter det ikke al sammen ud på bradepanden 😃

    Svar
    • Loui

      Hej Klaus,

      Tusinde tak for tippet – det må jeg prøve af næste gang, jeg bager kanelsnegle :-)

      Hav en dejlig dag.

    • Camilla

      Bagte disse kanelsnegle, og syntes dejen var meget meget blød. Tilføjet ca.50-100 gr mere mel, og stadig klisteret men ok. Fik de bedste og jeg mener super bedste snegle ud af det.,super super opskrift, som fremover er den eneste der skal bruges herhjemme. Så af ❤️Tak

    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre at kanelsneglene blev lækre 😋

      Ang. dejen så skal den være ret blød (men ikke klistret) for at undgå at kanelsneglene bliver tørre.

      Der kan være stor forskel på mængden af mel og hvor meget væske det suger, så det er ikke unormalt at skulle tilsætte 50-100 g mere eller mindre mel.

      Det kan også lyde som om, at din dej skal æltes i lidt længere tid, så den går fra at være klistret til mere smidig.

      Hav en dejlig dag.

  37. Susan

    Der står 1/2 spsk. salt??? Spsk er det ikke forkortelse for spiseske? Det lyder af meget. Og hvad med kanel og kardemomme, skal der også så meget i?

    Svar
  38. Lotte Doktor

    Hej.
    Jeg kan kun være 110% enig!
    Det er verdens beste kanelsnegle❤️😋
    Fantastisk opskrift!! 😁

    Svar
  39. Anja

    Hej :)
    Jeg skal bruge kanelsneglene på søndag, men kan dejen holde sig i køleskabet, hvis jeg laver den fredag? :)

    Mvh Anja N.

    Svar
    • Loui

      Hej Anja,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg vil mene at 2 dage på køl nok vil påvirke dejen, så umiddelbart nej.

      Lad mig høre hvordan det gik med at bage kanelsneglene, og om du var tilfreds med resultatet.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)

      Hav en super dag!

  40. Maja

    Hej Loui

    Faldt lige over din lækre opskrift :) Jeg har dog kun brug for at lave 15-20 styk, (min fryser er ret lille) kan man bare halvere ingredienserne?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Jep, det kan du sagtens :)

  41. Sandra

    Hejsa
    Nu bagte jeg disse kanelsnegle for anden gang her i går, denne gang til min mors arbejdskolleger, og endnu engang blev det en succes. De var alle helt vilde med dem, og der blev spurgt efter opskriften på disse lækre snegle som blev kaldt for ‘de bedste kanelsnegle de nogensinde havde smagt’. Og så skal det lige siges, at jeg godt kan lide at bage, men at jeg aldrig har turdet kaste mig ud i at bage kanelsnegle, da jeg altid synes at hjemmebagte har været så tørre, så at det blev sådan en succes var perfekt. Dejligt nemme og lækre snegle, så denne opskrift bliver bestemt gemt som en af mine fortrukne. Mums.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sandra

      Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :D

  42. Dorthe

    Har netop lavet sneglene og jeg er bare super tilfreds. Brugte ca 150 gram hvid fuldkornshvedemel som erstatning for noget af hvedemelet – det fungerede fint. Kan anbefale at trykke midten af sneglen lidt ned inden pensling, da midterstykket ellers hæver sig noget op inde i ovnen.

    Svar
  43. Jesper

    Har fundet en lille fejl i opskriften, der står der skal rulles ud til 0,5mm det må være 0,5 Cm, altså 10x så tyk

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Du har ret, Jesper. Den er blevet rettet nu :) Tak!

  44. Sandra

    Dejlig opskrift – frøs den ene halvdel ned efter den var rullet og skåret. Så var sneglene lige til at bage efter de var tøet op. De blev fine, hævede fint i ovnen og smagte fantastisk😀
    Ville have en lidt sundere udgave, derfor skiftede jeg 200 gram hvedemel ud med grahamsmel😀

    Svar
  45. Christian I

    Awesome opskrift!

    Svar
    • Julie

      De er virkelig virkelig gode! Smager lidt a la en god fynsk brunsviger, så det er langt fra sidste gang jeg laver dem

  46. Signe

    Hejsa, jeg skal have nogle kanelsnegle med i morgen, hvor mange vil du sige der bliver af sådan en portion? Kan se der står 34, men længere oppe 20 stk? :D

    Svar
    • Signe

      Tror bare jeg laver dobbelt for at være sikker, de kan vel fryses ned :)

  47. Sidsel

    Jeg har bagt disse snegle, de blev helt vildt gode! Jeg har frosset dem (uden glasur) og har ladet mig fortælle at de uden problemer kan opvarmes direkte fra frost, men hvor længe og ved hvilken temperatur? Bliver det bedre i mikroovn? Tak for en skøn opskrift!

    Svar
  48. Mette

    Hej, jeg synes snurrerne er rigtig flotte, er det muligt at lave snurrer af den her opskrift?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Jeg bruger den her opskrift til snurrer: https://www.louiogbearnaisen.dk/2013/03/kanelsnurrer-med-marcipan-guide-sadan-snurrer-du-kanelsnurrer.html
      Vil du ikke have marcipan, så kan du erstatte det med ekstra farin.

  49. Winnie

    Hej,
    Har du et godt råd til at få snippen til at blive på plads under bagningen?
    De springer gerne op, så meget af fyldet gerne vil med ud ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Winnie

      Jeg plejer at lægge at lægge “snippen” unde sneglen, så plejer de at holde formen :)

  50. Birgit

    Uhmmm. Bagte sneglene igår. De bedste jeg nogensinde har bagt selv. Alle andre opskrifter jeg har prøvet er blevet små og flade, men disse blev store, flot hævede og smagte fantastisk. Elsker kanelsnegle. Tak for opskriften.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Birgit

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :)

      Mange hilsner Louise

  51. Heidi Bliesman

    Det er de bedste snegle jeg har bagt og vores børn elsker dem :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Heidi

      Skønt at høre, at opskriften kan bruges :)

      Mange hilsner Louise

  52. Kirstine

    Næste gang husker jeg lige æggene 😂 Undrede mig over at der var så mange da jeg skulle til at pensle… Heldigvis var der så meget snask i at de sagtens kunne spises, men kunne forestille mig at de var blevet meget mere luftige hvis der havde været æg i.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kirstine

      Haha, fantastisk du deler det, fik lige et grin fra morgenstunden :D
      Hold nu op de er blevet badet i æg ;D

  53. Michael

    Dejlig opskrift. Jeg antager at du mener 5 mm og ikke 0,5 mm :)

    Svar
    • Jacob

      Tror du ikke nærmere hun mener en 0,5 cm? 5 mm er fandme ikke meget.

    • Rune

      Hej Jacob.
      0,5 cm er det samme som 5 mm.

      Jeg antager – som Michael – ligeledes at der i opskriften menes 5mm / 0,5 cm.
      Glæder mig til at smage!

  54. Mattila

    Mange tak for en fantastisk opskrift.

    Svar
  55. Hanne

    Hej Louise.
    Jeg har bagt dine snegle så mange gange, og de er bare så lækre, hver gang :-)
    Når jeg laver dem, så lægger jeg dem i en muffinsform, så holder de på alt det lækre fyld.
    Desuden fryser jeg dem, vi ikke får spist, og når vi skal hygge i weekenden, så skal de bare lige have en tur i mikroovnen… Og vupti, så er de lige som nybagte snegle.

    Tak for den fantastiske opskrift.

    Hanne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Hanne

      Tusinde tak – hvor er det skønt at høre du kan bruge opskriften :)

      Mange hilsner Louise

    • Birgitte Rosenbeck

      Rigtig god opskrift. Jeg bager dem i to små bradepande og ladet dem trække det fyld op, der flyder ud. Det fungerer. Vi spiser dem uden glasur. Og undlader nogle gange også at give æggestrygelse. De smager skønt ligegyldigt hvad. Fryser altid en del af de bagte snegle ned. Luner de optøede snegle i ovnen. Tak for opskriften

    • Louiogbearnaisen

      Det var så lidt – dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Og tak for at dele dine tips til bagning af kanelsneglene.

      Hav en fortsat skøn dag!

  56. Cecilie Binau

    Har de her kanelsnegle i ovnen lige nu, og glæder mig sådan til at de er færdige, for de ser simpelthen så lækre ud! :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – håber de blev syndige gode :)

  57. Helle Lykke

    Ja- det må man sige ja til,at det er de bedste kanelsnegle man kan bage. Jeg tænker at man nok også kan bruge opskriften til lækkere horn, bare uden kanel.
    Tak for opskriften

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Lækkert du kunne bruge opskriften :) Ja da, super ide med hornene :)

  58. gitte boye

    Hej kan jeg lave disse lækre snegle til fryseren. har brug for at kunne have dem frosne. Hvad er bedst at lave dejen og fryse den i skiver og så tage op efter behov eller skal de bages færdig og så bare varmes.mvh Gitte

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Gitte

      Jeg har aldrig prøvet at fryse dem ubagte, men det er da et forsøg værd. Tænker umiddelbart ikke at det vil være et problem at fryse dem, lade dem tø lidt op og så bage dem. Men igen, jeg har ikke prøvet det. Skriv gerne din erfaring, hvis du prøver det af.
      Den anden løsning bruger jeg altid. Lader dem tø lidt på køkkenbordet, inden de varmes i ovnen og spises. I store mængder :)

  59. Mona

    Hej . Jeg har lige bagt dem, ikke smagt dem endnu, men har haft samme problem med at det hele løb ud, har ikke varmet remoncen op, som da jeg læste bloggen en anden skrev det var sket for hende, så troede at det måske var derfor, men det hele sejler nærmest i remonce, det ser ud som om det bare er smør, så tænker er det meningen der skal 250g smør i ? eller er det en skrive fejl. For har lavet kanelsnegle mange gange, aldrig har det løben ud, og syntes denne lød så lækker, fordi der var så meget snask. :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mona

      Det problem har jeg aldrig haft med dem. Mængden af smør er rigtig nok, da jeg ellers synes det bliver meget “sukkeret” istedet for snasket.

    • Pernille

      Jeg tror de 100 gram af smører skulle have været i i dejen. Og de 150 i remoncen

  60. Charlotte

    Hej Louise.
    Jeg er enig med Jane Kottal – har også undret mig over, hvad der skal ske med den anden del af dejen?
    Derudover skriver du, at sneglene skal pensles med æg. Vil det sige, at der faktisk skal bruges 4 æg i alt? Og ved du, om jeg kan bruge en past. æggeblomme og æggehvide, som jeg selv rører sammen? Det har jeg nemlig i køleskabet..

    Svar
  61. Daphna

    Hej
    Jeg skal bage kanelsneglene i morgen, men skal først bruge dem onsdag aften.
    Ved du, om de vil holde sig bedst, hvis de fryses ned ? Eller bare lægges i en tæt beholder/pose?

    Med venlig hilsen
    Daphna

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jeg synes du skal fryse dem ned, så er de som friskbagte når de lige bliver lunet :)

  62. Annie Træholt

    Jeg undrer mig lidt over 1 spsk. kanel og 1 spsk. kardemomme i dejen. Alle andre opskrifter jeg har set har kun kanel i remoncen. Men jeg har skam stor lyst til at prøve opskriften alligevel – de ser super lækre ud!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jeg er bare ret glad for kanel og kardemomme ;) Du kan sagtens nedsætte mængden eller undlade den :)

  63. Jane kottal

    Ok jeg har fundet ud af det

    Svar
  64. Jane kottal

    Du deler dejen i 2 stk. Og kommer ramonce på den ene del, hvad skal man så med den anden del ?

    Svar
  65. Sandra

    Jeg har nu lavet disse kanelsnegle og de er HELT FANTASTISKE! Jeg vil anbefale alle at prøve og lave dem her, næste gang i skal bage kanelsnegle! :)

    Svar
    • Loui

      Hej Sandra

      Lyder godt – er glad for at høre de faldt i god jord :D

  66. Susan

    Hejsa.
    Jeg elsker kanelsnegle, og disse lød lækre. Jeg fatter dog ikke hvad jeg har gjort galt…. har fulgt opskriften ! Alt fyldet flød ud og blev til en flydende sukker masse under sneglene, som så næsten ikke havde noget kanel/sukker fyld i sig….. ØV.
    Men de kunne godt spises ;o)

    Svar
    • Loui

      Hej Susan

      Øv, hvor ærgerligt. Jeg ved sørme ikke hvad der er gået galt, det har jeg endnu aldrig prøvet når jeg har bagt kanelsnegle.

  67. Puk

    Hej!
    Jeg skal lave kanelsnegle til en lørdag formiddag og skal enten bage dem dagen inden, eller lade dejen koldhæve natten over. Er sneglene stadig gode dagen efter bagningen? Eller tror I man kan koldhæve dejen over natten og forme sneglene derefter?
    Mvh. Puk

    Svar
    • Loui

      Hej Puk

      Jeg ville nok lade dem koldhæve natten over og bage og servere dem dagen efter. De er dog ret gode dagen efter – især lige efter en hurtig tur i ovnen og så en gang glasur. Så ja, det er lidt op til en selv :)

  68. Mette West-Petersen

    Hej og tusind tak for opskriften.
    Kan du skrive hvor store de rektangler skal være (længdexbredde)?

    Mvh Mette

    Svar
  69. Kitty

    Hi Louise!
    Virkelig gode kanelsnegle! De bedste jeg nogensinde har lavet! Jeg lavede nogen få moderationer til dem, som jeg syntes, jeg ville dele med dig.
    – Havde ingen kardemomme, så brugte en tsk. ingefær i stedet.
    – Tilføjede marcipan til remoncen, en lille håndfuld. Tog ingen mål.

    Da alle folk var mætte (jeg bagte til personalet i et køkken i England, og havde lige bagt wienerbrød), og jeg havde lavet dejen og udrullet den til den lange pølse, gjorde jeg følgende:
    Skar pølsen over i to dele. Den ene halvdel skar jeg ud til kanelsnegle, som jeg så lod hæve, og derefter puttede jeg dem i køleskabet til dagen efter. Dagen efter tog jeg dem ud, overpenslede dem med et pisket æg, og direkte kølige ind i ovnen i følge dine anvisninger. De kom ud absolut fantastiske, så det kan altså godt lade sig gøre, at gemme dem i køleskabet!
    Den anden halvdel puttede jeg uskåren direkte ind i fryseren. Tog den ud næste morgen, lod den optøe en smule, skar den halvfrosne pølse ud til kanelsnegle, lod dem optøe en smule, og så ind i ovnen. Til min egen ærgelse glemte jeg æggevasken. Ellers ville de have blevet lige så lækre, som de første!

    Tusind tak for den dejlige opskrift og et pift af Danmark i et fremmed land. Det var skønt at smage :))

    Svar
    • Loui

      Hey Kitty

      Tusinde tak for din kommentar :)

      Er rigtig glad for du kunne bruge opskriften :D Er virkelig glad for alle dine tips, det er jo en hel guldgrupe så meget du har fået ud af dem og testet :)

      Igen tak og fedt at hære lidt fra de fremmede lande :D

  70. Søren Nillermand

    Kære Loui & bearnaisen

    Mit navn er Søren. Jeg kan godt lide kanelsnegle.
    Jeg vil ikke sige at jeg er en dedikeret fan, men jeg er blandt de fleste kendt som en mand, der godt kan nyde en snegl i ny og næ. Den sukkersøde smag af glasuren, mens den smelter på ens tunge, og crunchen af at bide igennem den fine, sprøde overflade er to ting, der kan få mit kolestorol-tal helt op og banke.

    Jeg står her, på kanten til den afgrund der hedder lækre, snaskede kanelsnegle. Jeg ved ikke helt hvordan det kommer til at gå, men jeg vil, i både din og dine læseres interesse, holde dig opdateret dagen igennem med live-kommentarer på, hvordan bagningen kommer til at skride frem.

    Jeg håber at du godt vil lade mig indlemme dig og dine læsere i dette gastronomiske eventyr.

    Svar
    • Frederikke

      Hvordan gik det? Du må da ikke stoppe der!

    • Tommy

      Det gik nok galt med kolesterol-niveauet i blodet …

      Jeg elsker også kanelsnegle … og min smukke kone…

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework