• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Risengrød – med kanelsukker og smørklat

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød er så simpelt, at det bliver indviklet.

Skal grøden proppes ind under dynen. Skal den i mikroovnen. Eller bare den almindelige ovn. Hvad med risengrød i stegepose?

Hvilken mælk skal den laves på? Skummetmælk, minimælk, letmælk sødmælk?

Og grødris. Er det de klassiske pamaris, som er bedst eller skal du nappe den dyre pose grødris?

Er der en opskrift som kan skræmme livet af selv den mest ivrige kok, så er der risengrød.

Men altså jul (og hele vinteren) uden risengrød med kanelsukker og smørklat, det dur ikke.

Så lad os se på sagen: 

Det her er min ultimative opskrift på risengrød. En risengrød som du ikke behøver planlægge om morgenen eller vogte over som en høg i flere timer ved komfuret. Snup en brunkage, smid dig i sofaen og når det er tid til genopfyldning på brunkagefronten, så rejser du dig og rører i risengrøden.

Men vand i risengrød, Louise? 

Jep, mit hemmelige trick! Hvis du heller ikke gide skrabe brændt grød af en gryde, så giv det et forsøg med opkog med vand. Det dur.

Well, og letmælk gør bare, at du kan øse 3 portioner op uden problemer. Du ved, den kan godt blive lidt fuldfed sådan en risengrød. Er du mere til minimælk, så virker den også fint. Og jep, på en ekstra hård vinterdag er sødmælk lækkert.

Så.

Den bedste opskrift på risengrød:

Opskriften her er nem og hurtig, da risen først koges op med vand. Max. 40 minutter, så er der grød – klar til kanelsukker, smørklat og nisseøl.

Og hey, har du rester af risengrød, så er klatkager et must!

Du kan lave en omgang klatkager med kokos, mandel og vanilje eller den klassiske klatkage med kardemomme og citron

risengroed-der-aldrig-braender-paa-opskrift

Risengrød

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 150 g grødris
  • 2,5 dl koldt vand
  • 1 liter letmælk, kan udskiftes med minimælk eller sødmælk
  • 1 nip salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom ris og vand i en tykbundet gryde.
  • Skru op på fuld varme og kog det op.
  • Lad det koge godt igennem i ca. 5 min.
  • Kom 4 dl mælk i og lad det koge op igen under omrøring.Når det koger kommes resten af mælken i og der skrues ned til jævn varme.
  • Rør konstant de første 5-10 min, ind til blandingen koger.
  • Kom låg på gryden, lad det ligge på klem. Skru ned til lav varme og lad grøden simre - den må ikke boblekoge. Rør indimellem.
  • Når grøden begynder at blive tyk skal du være vågen, for det er her den oftest brænder på.
  • Tag låget af og rør roligt i risengrøden indtil du får den konsistens du gerne vil have.
  • Tag gryden af varme og rør et nip salt i. Det er ret vigtigt.
  • Server med rigtig smør og kanelsukker.

Noter

Skal grøden bruges til risalamanda, så kom 1 vaniljetstang i sammen med mælken.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød
Previous Post: « Grøn fennikelsalat og arabisk coleslaw
Next Post: Den saftige citronmåne »

Reader Interactions

Comments

  1. Cecilie

    Jeg bruger ALTID den her opskrift og har aldrig oplevet den fejler, selvom jeg tit laver den lidt på slum. Tak for mad 👏

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cecilie,

      Det var så lidt og dejligt at høre, at du kan bruge opskriften 😍

      Hav en forrygende dag.

  2. Kathrine

    Virkelig god opskrift! Færdig i løbet af 35 minutter, og det blev den lækreste, cremede risengrød! Så nemt! TAK 😊❤️
    Bedste hilsner Kathrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kathrine,

      Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at risengrøden blev god 👍👏😊

      Hav en dejlig dag!

  3. sofie

    Hmmm… jeg har fulgt opskriften nøje, og her efter 1 tim 45 min er grøden stadig langt fra færdig… og den er brændt på :( Jeg tror, at noget gik galt i punkt 4. Når man hælder 6 dl kold mælk ned i 4 dl varm mælk OG skruer ned til jævn varme, så kommer det altså ikke op at koge igen på 5-10 min… Jeg ventede ca.15 min, hvor jeg stod og rørte, og så gav jeg op, skruede ned, og lagde låget på – nok derfor, at den ikke er blevet færdig endnu. Hvad mener du præcis med “jævn varme”? Måske er det dét, jeg har en anden opfattelse af :)

    Hilsen Sofie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Øv, så træls når det sker, og resultatet ikke bliver som forventet :-(

      Det er meget forskelligt, hvor hurtig et komfur er til at varme, samt hvor tykbundet gryden er. Det lyder til, du skal skrue højere op for varmen på dit komfur, næste gang du laver risengrød.

      Hav en god dag!

  4. Nuunu Eli

    Det gik fint. Tog lidt tid, men er meget tilfreds.
    Skal bruge den til ris a la mande ostekage. Er meget spændt på om det vil lykkedes til ostekagen.
    Tak for opskriften.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åh det er jeg glad for at høre 🙏

      Meld endelig tilbage om ostekagen – lyder som et spændende og yderst lækkert eksperiment 😀

      Rigtig god jul!

  5. Katrine

    Lorte opskrift.
    Fulgte den som jeg skulle 40 min efter overhovedet ikke færdig, ikke enten halv færdig og tre sultne børn 😤

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine,

      Beklager at resultatet ikke blev, som du havde håbet på – det er så træls, når det sker!

      Det er dog vigtigt altid at huske, at der er stor forskel på ris og på, hvordan dit komfur varmer, så det kan variere, hvor lang tid risengrøden skal koge.

      Opskriften er testet virkelig mange gange herhjemme med ca. 40 minutter :-)

      Hav en fortsat god dag!

  6. Nikita

    Vil prøve din opskrift af, men du svarer aldrig på hvilken grødris man skulle bruge, som du skriver om øverst i indlægget? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikita,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det er en smagssag, hvilken grødris man bedst kan lide – prøv dig frem og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  7. Charlotte

    Den bedste opskrift jeg har brugt ever og tak for det

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åhhh, hvor er det dejlig at høre – tak Charlotte :-)

      Hav en fantastisk dag!

  8. Birthe

    Min grød brændte på, og det tog i hvert fald dobbelt så lang tid at lave den!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birthe,

      Tak for din kommentar.

      Øv, hvor er det altså bare træls, når det sker 😔

      Håber du har mod på at prøve opskriften igen og skriv gerne hvis du har spørgsmål til opskriften eller er i tvivl om noget.

      Hav en fortsat dejlig dag.

  9. henning

    hej.
    der stårr ikke noget om hvor mange personer opskrifte er til, det ville være rart, ikke mindst hvis det også som i alletiders kan beregnes efter person antal…

    Svar
    • Loui

      Hej Henning

      Tak for dit spørgsmål.

      I den grå opskriftboks lige inden “ingredienser”, kan du se hvor mange personer opskriften er til. I dette tilfælde er opskriften til to personer.

      Hav en fantastisk dag.

  10. Helene

    40 minutter og så var der den blødeste, lækreste, mest cremede og vellykkede risengrød nogensinde…aldrig i nærheden af at brænde på. Tusind tak! :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Helene,

      Tusinde tak for din kommentar.

      Jeg er glad for, at du kunne lide risengrøden :-)

      Hav en dejlig dag.

  11. Arijeta A.

    Dejlig risengrød! Mange tak for opskriften :).

    Svar
    • Loui

      Det var så lidt :-) Godt at høre at du kunne lide den.

      God weekend!

  12. Irene Klausen

    Fulgte opskriften og det er den mest vellykkede risengrød nogensinde. Det at koge risen op med vand først gør altså et eller andet godt for grøden. Det tog ca. 2 timer. Meget tilfreds 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Irene

      Dejligt, at du kunne bruge opskriften :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework