• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Risengrød – med kanelsukker og smørklat

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød er så simpelt, at det bliver indviklet.

Skal grøden proppes ind under dynen. Skal den i mikroovnen. Eller bare den almindelige ovn. Hvad med risengrød i stegepose?

Hvilken mælk skal den laves på? Skummetmælk, minimælk, letmælk sødmælk?

Og grødris. Er det de klassiske pamaris, som er bedst eller skal du nappe den dyre pose grødris?

Er der en opskrift som kan skræmme livet af selv den mest ivrige kok, så er der risengrød.

Men altså jul (og hele vinteren) uden risengrød med kanelsukker og smørklat, det dur ikke.

Så lad os se på sagen: 

Det her er min ultimative opskrift på risengrød. En risengrød som du ikke behøver planlægge om morgenen eller vogte over som en høg i flere timer ved komfuret. Snup en brunkage, smid dig i sofaen og når det er tid til genopfyldning på brunkagefronten, så rejser du dig og rører i risengrøden.

Men vand i risengrød, Louise? 

Jep, mit hemmelige trick! Hvis du heller ikke gide skrabe brændt grød af en gryde, så giv det et forsøg med opkog med vand. Det dur.

Well, og letmælk gør bare, at du kan øse 3 portioner op uden problemer. Du ved, den kan godt blive lidt fuldfed sådan en risengrød. Er du mere til minimælk, så virker den også fint. Og jep, på en ekstra hård vinterdag er sødmælk lækkert.

Så.

Den bedste opskrift på risengrød:

Opskriften her er nem og hurtig, da risen først koges op med vand. Max. 40 minutter, så er der grød – klar til kanelsukker, smørklat og nisseøl.

Og hey, har du rester af risengrød, så er klatkager et must!

Du kan lave en omgang klatkager med kokos, mandel og vanilje eller den klassiske klatkage med kardemomme og citron

risengroed-der-aldrig-braender-paa-opskrift

Risengrød

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 150 g grødris
  • 2,5 dl koldt vand
  • 1 liter letmælk, kan udskiftes med minimælk eller sødmælk
  • 1 nip salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom ris og vand i en tykbundet gryde.
  • Skru op på fuld varme og kog det op.
  • Lad det koge godt igennem i ca. 5 min.
  • Kom 4 dl mælk i og lad det koge op igen under omrøring.Når det koger kommes resten af mælken i og der skrues ned til jævn varme.
  • Rør konstant de første 5-10 min, ind til blandingen koger.
  • Kom låg på gryden, lad det ligge på klem. Skru ned til lav varme og lad grøden simre - den må ikke boblekoge. Rør indimellem.
  • Når grøden begynder at blive tyk skal du være vågen, for det er her den oftest brænder på.
  • Tag låget af og rør roligt i risengrøden indtil du får den konsistens du gerne vil have.
  • Tag gryden af varme og rør et nip salt i. Det er ret vigtigt.
  • Server med rigtig smør og kanelsukker.

Noter

Skal grøden bruges til risalamanda, så kom 1 vaniljetstang i sammen med mælken.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød
Previous Post: « Grøn fennikelsalat og arabisk coleslaw
Next Post: Den saftige citronmåne »

Reader Interactions

Comments

  1. Maiken Søndergaard

    TAK for en fantastisk opskrift på den dejligste risengrød som blev perfekt på alle måder 👌🏼 Jeg brugte de billigste grødris fra Rema1000 og det blev virkelig en lækker grøn ☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maiken,

      Det var så lidt – dejligt at høre at du kunne bruge opskriften 😊

      Rigtig glædelig jul!

  2. Cecilie

    Jeg bruger ALTID den her opskrift og har aldrig oplevet den fejler, selvom jeg tit laver den lidt på slum. Tak for mad 👏

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cecilie,

      Det var så lidt og dejligt at høre, at du kan bruge opskriften 😍

      Hav en forrygende dag.

  3. Kathrine

    Virkelig god opskrift! Færdig i løbet af 35 minutter, og det blev den lækreste, cremede risengrød! Så nemt! TAK 😊❤️
    Bedste hilsner Kathrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kathrine,

      Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at risengrøden blev god 👍👏😊

      Hav en dejlig dag!

  4. sofie

    Hmmm… jeg har fulgt opskriften nøje, og her efter 1 tim 45 min er grøden stadig langt fra færdig… og den er brændt på :( Jeg tror, at noget gik galt i punkt 4. Når man hælder 6 dl kold mælk ned i 4 dl varm mælk OG skruer ned til jævn varme, så kommer det altså ikke op at koge igen på 5-10 min… Jeg ventede ca.15 min, hvor jeg stod og rørte, og så gav jeg op, skruede ned, og lagde låget på – nok derfor, at den ikke er blevet færdig endnu. Hvad mener du præcis med “jævn varme”? Måske er det dét, jeg har en anden opfattelse af :)

    Hilsen Sofie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Øv, så træls når det sker, og resultatet ikke bliver som forventet :-(

      Det er meget forskelligt, hvor hurtig et komfur er til at varme, samt hvor tykbundet gryden er. Det lyder til, du skal skrue højere op for varmen på dit komfur, næste gang du laver risengrød.

      Hav en god dag!

  5. Nuunu Eli

    Det gik fint. Tog lidt tid, men er meget tilfreds.
    Skal bruge den til ris a la mande ostekage. Er meget spændt på om det vil lykkedes til ostekagen.
    Tak for opskriften.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åh det er jeg glad for at høre 🙏

      Meld endelig tilbage om ostekagen – lyder som et spændende og yderst lækkert eksperiment 😀

      Rigtig god jul!

  6. Katrine

    Lorte opskrift.
    Fulgte den som jeg skulle 40 min efter overhovedet ikke færdig, ikke enten halv færdig og tre sultne børn 😤

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine,

      Beklager at resultatet ikke blev, som du havde håbet på – det er så træls, når det sker!

      Det er dog vigtigt altid at huske, at der er stor forskel på ris og på, hvordan dit komfur varmer, så det kan variere, hvor lang tid risengrøden skal koge.

      Opskriften er testet virkelig mange gange herhjemme med ca. 40 minutter :-)

      Hav en fortsat god dag!

  7. Nikita

    Vil prøve din opskrift af, men du svarer aldrig på hvilken grødris man skulle bruge, som du skriver om øverst i indlægget? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikita,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det er en smagssag, hvilken grødris man bedst kan lide – prøv dig frem og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  8. Charlotte

    Den bedste opskrift jeg har brugt ever og tak for det

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åhhh, hvor er det dejlig at høre – tak Charlotte :-)

      Hav en fantastisk dag!

  9. Birthe

    Min grød brændte på, og det tog i hvert fald dobbelt så lang tid at lave den!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birthe,

      Tak for din kommentar.

      Øv, hvor er det altså bare træls, når det sker 😔

      Håber du har mod på at prøve opskriften igen og skriv gerne hvis du har spørgsmål til opskriften eller er i tvivl om noget.

      Hav en fortsat dejlig dag.

  10. henning

    hej.
    der stårr ikke noget om hvor mange personer opskrifte er til, det ville være rart, ikke mindst hvis det også som i alletiders kan beregnes efter person antal…

    Svar
    • Loui

      Hej Henning

      Tak for dit spørgsmål.

      I den grå opskriftboks lige inden “ingredienser”, kan du se hvor mange personer opskriften er til. I dette tilfælde er opskriften til to personer.

      Hav en fantastisk dag.

  11. Helene

    40 minutter og så var der den blødeste, lækreste, mest cremede og vellykkede risengrød nogensinde…aldrig i nærheden af at brænde på. Tusind tak! :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Helene,

      Tusinde tak for din kommentar.

      Jeg er glad for, at du kunne lide risengrøden :-)

      Hav en dejlig dag.

  12. Arijeta A.

    Dejlig risengrød! Mange tak for opskriften :).

    Svar
    • Loui

      Det var så lidt :-) Godt at høre at du kunne lide den.

      God weekend!

  13. Irene Klausen

    Fulgte opskriften og det er den mest vellykkede risengrød nogensinde. Det at koge risen op med vand først gør altså et eller andet godt for grøden. Det tog ca. 2 timer. Meget tilfreds 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Irene

      Dejligt, at du kunne bruge opskriften :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework