• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Risengrød – med kanelsukker og smørklat

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød er så simpelt, at det bliver indviklet.

Skal grøden proppes ind under dynen. Skal den i mikroovnen. Eller bare den almindelige ovn. Hvad med risengrød i stegepose?

Hvilken mælk skal den laves på? Skummetmælk, minimælk, letmælk sødmælk?

Og grødris. Er det de klassiske pamaris, som er bedst eller skal du nappe den dyre pose grødris?

Er der en opskrift som kan skræmme livet af selv den mest ivrige kok, så er der risengrød.

Men altså jul (og hele vinteren) uden risengrød med kanelsukker og smørklat, det dur ikke.

Så lad os se på sagen: 

Det her er min ultimative opskrift på risengrød. En risengrød som du ikke behøver planlægge om morgenen eller vogte over som en høg i flere timer ved komfuret. Snup en brunkage, smid dig i sofaen og når det er tid til genopfyldning på brunkagefronten, så rejser du dig og rører i risengrøden.

Men vand i risengrød, Louise? 

Jep, mit hemmelige trick! Hvis du heller ikke gide skrabe brændt grød af en gryde, så giv det et forsøg med opkog med vand. Det dur.

Well, og letmælk gør bare, at du kan øse 3 portioner op uden problemer. Du ved, den kan godt blive lidt fuldfed sådan en risengrød. Er du mere til minimælk, så virker den også fint. Og jep, på en ekstra hård vinterdag er sødmælk lækkert.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Så.

Den bedste opskrift på risengrød:

Opskriften her er nem og hurtig, da risen først koges op med vand. Max. 40 minutter, så er der grød – klar til kanelsukker, smørklat og nisseøl.

Og hey, har du rester af risengrød, så er klatkager et must!

Du kan lave en omgang klatkager med kokos, mandel og vanilje eller den klassiske klatkage med kardemomme og citron

risengroed-der-aldrig-braender-paa-opskrift

Risengrød

Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 40 min
Antal 2 pers.

Ingredienser
  

  • 150 g grødris
  • 2,5 dl koldt vand
  • 1 liter letmælk kan udskiftes med minimælk eller sødmælk
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Kom ris og vand i en tykbundet gryde.
  • Skru op på fuld varme og kog det op.
  • Lad det koge godt igennem i ca. 5 min.
  • Kom 4 dl mælk i og lad det koge op igen under omrøring.Når det koger kommes resten af mælken i og der skrues ned til jævn varme.
  • Rør konstant de første 5-10 min, ind til blandingen koger.
  • Kom låg på gryden, lad det ligge på klem. Skru ned til lav varme og lad grøden simre - den må ikke boblekoge. Rør indimellem.
  • Når grøden begynder at blive tyk skal du være vågen, for det er her den oftest brænder på.
  • Tag låget af og rør roligt i risengrøden indtil du får den konsistens du gerne vil have.
  • Tag gryden af varme og rør et nip salt i. Det er ret vigtigt.
  • Server med rigtig smør og kanelsukker.

Noter

Skal grøden bruges til risalamanda, så kom 1 vaniljetstang i sammen med mælken.

 

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød

Risengrød - opskrift på den bedste risengrød
Previous Post: « Grøn fennikelsalat og arabisk coleslaw
Next Post: Den saftige citronmåne »

Reader Interactions

Comments

  1. Kathrine

    Virkelig god opskrift! Færdig i løbet af 35 minutter, og det blev den lækreste, cremede risengrød! Så nemt! TAK 😊❤️
    Bedste hilsner Kathrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kathrine,

      Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at risengrøden blev god 👍👏😊

      Hav en dejlig dag!

  2. sofie

    Hmmm… jeg har fulgt opskriften nøje, og her efter 1 tim 45 min er grøden stadig langt fra færdig… og den er brændt på :( Jeg tror, at noget gik galt i punkt 4. Når man hælder 6 dl kold mælk ned i 4 dl varm mælk OG skruer ned til jævn varme, så kommer det altså ikke op at koge igen på 5-10 min… Jeg ventede ca.15 min, hvor jeg stod og rørte, og så gav jeg op, skruede ned, og lagde låget på – nok derfor, at den ikke er blevet færdig endnu. Hvad mener du præcis med “jævn varme”? Måske er det dét, jeg har en anden opfattelse af :)

    Hilsen Sofie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Øv, så træls når det sker, og resultatet ikke bliver som forventet :-(

      Det er meget forskelligt, hvor hurtig et komfur er til at varme, samt hvor tykbundet gryden er. Det lyder til, du skal skrue højere op for varmen på dit komfur, næste gang du laver risengrød.

      Hav en god dag!

  3. Nuunu Eli

    Det gik fint. Tog lidt tid, men er meget tilfreds.
    Skal bruge den til ris a la mande ostekage. Er meget spændt på om det vil lykkedes til ostekagen.
    Tak for opskriften.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åh det er jeg glad for at høre 🙏

      Meld endelig tilbage om ostekagen – lyder som et spændende og yderst lækkert eksperiment 😀

      Rigtig god jul!

  4. Katrine

    Lorte opskrift.
    Fulgte den som jeg skulle 40 min efter overhovedet ikke færdig, ikke enten halv færdig og tre sultne børn 😤

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine,

      Beklager at resultatet ikke blev, som du havde håbet på – det er så træls, når det sker!

      Det er dog vigtigt altid at huske, at der er stor forskel på ris og på, hvordan dit komfur varmer, så det kan variere, hvor lang tid risengrøden skal koge.

      Opskriften er testet virkelig mange gange herhjemme med ca. 40 minutter :-)

      Hav en fortsat god dag!

  5. Nikita

    Vil prøve din opskrift af, men du svarer aldrig på hvilken grødris man skulle bruge, som du skriver om øverst i indlægget? 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nikita,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det er en smagssag, hvilken grødris man bedst kan lide – prøv dig frem og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  6. Charlotte

    Den bedste opskrift jeg har brugt ever og tak for det

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åhhh, hvor er det dejlig at høre – tak Charlotte :-)

      Hav en fantastisk dag!

  7. Birthe

    Min grød brændte på, og det tog i hvert fald dobbelt så lang tid at lave den!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birthe,

      Tak for din kommentar.

      Øv, hvor er det altså bare træls, når det sker 😔

      Håber du har mod på at prøve opskriften igen og skriv gerne hvis du har spørgsmål til opskriften eller er i tvivl om noget.

      Hav en fortsat dejlig dag.

  8. henning

    hej.
    der stårr ikke noget om hvor mange personer opskrifte er til, det ville være rart, ikke mindst hvis det også som i alletiders kan beregnes efter person antal…

    Svar
    • Loui

      Hej Henning

      Tak for dit spørgsmål.

      I den grå opskriftboks lige inden “ingredienser”, kan du se hvor mange personer opskriften er til. I dette tilfælde er opskriften til to personer.

      Hav en fantastisk dag.

  9. Helene

    40 minutter og så var der den blødeste, lækreste, mest cremede og vellykkede risengrød nogensinde…aldrig i nærheden af at brænde på. Tusind tak! :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Helene,

      Tusinde tak for din kommentar.

      Jeg er glad for, at du kunne lide risengrøden :-)

      Hav en dejlig dag.

  10. Arijeta A.

    Dejlig risengrød! Mange tak for opskriften :).

    Svar
    • Loui

      Det var så lidt :-) Godt at høre at du kunne lide den.

      God weekend!

  11. Irene Klausen

    Fulgte opskriften og det er den mest vellykkede risengrød nogensinde. Det at koge risen op med vand først gør altså et eller andet godt for grøden. Det tog ca. 2 timer. Meget tilfreds 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Irene

      Dejligt, at du kunne bruge opskriften :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework