LouiogBearnaisen

Double Chocolate Granola – den forbudte müsli !

Ugens tema er granola, mysli, drys – hvad det nu end kaldes. Jeg har 4 lækre udgaver på programmet, og selvfølgelig starter vi ugen ud med den herligste slags – nemlig chokoladeudgaven. Jeg spiser surmælksprodukter hver dag, oftest med frugt, nødder og grove havregryn. Men indimellem må der godt være lidt forandring, så i den sidste tid har jeg eksperimenteret med forskellige granola-udgaver. Ja, jeg kalder det så mysli, men same, same…

Da jeg fik en lækker kasse Urtekram produkter ind af døren, i sidste uge, tænkte jeg det var tid til et lille mysli-marathon på bloggen. Masser af nødder, tørret frugt og andre godter var i kassen, så det er jo perfekt til mysli. Mine efterhånden ulæselige opskrifter på mysli – med rettelser, snask og fedtede fingre er fundet frem og klar til, at blive foreviget (:

Chokolade-granolaen er lige pt. en rigtig weekend-treat – for med græsk yoghurt og hindbær fra i sommers, kan det få vinteren til, at virke en smule mere rar. Prøv at tilsæt ristede mandler og måske lidt hvid chokolade – så er der ikke et øje tørt (:


Double Chocolate Granola

 

  • 180 g grove havregryn

  • 4 spsk neutral olie

  • 25 g usødet, mørk kakaopulver

  • 40 g rørsukker

  • 4 spsk akaciehonning

  • 4 spsk vand

  • 1 nip salt

  • Ca. 100 g chokoladeknapper (56%)

1. Bland havregryn, olie, kakao, sukker, honning, vand og salt sammen i en skål.

2. Fordel blandingen ud i en lille bradepande med bagepapir.

3. Bag granolaen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter – rør rundt i blandingen  hver 10. minut.

4. Når blandingen er tør tages den ud og kommes i en skål. Bland halvdelen af chokoladeknapper i den varme granola og rør rundt, så chokoladen smelter i blandingen.

5. Bred granolaen ud på et stykke bagepapir og afkøl den helt.

6. Kom den afkølede granola i et lufttæt glas og bland med resten af chokoladen.


SERVERING: Server på yoghurt, skyr eller andet surmælksprodukt. Eller brug granolaen til en dessert med frugt og is/creme


TIP: Granolaen holder sig frisk i ca. 2 uger ved stuetemperatur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


  1. Nov 21, 2012
    4:34 pm

    Anne

    Uhhh – Axa Guld chokolademüsli og Crüsli go home. Det ser så lækkert ud – tror jeg er nødt til at kaste mig ud i en hjemmelavet portion til kæresten. Han er syg med alt der bare minder om morgenmadsdrys :-)

    Mange hilsner fra

    Anne.


    • Nov 24, 2012
      11:02 am

      Loui

      Hej Anne

      Hehe, lige præcis ;) Det må du helt sikkert – men pas på, han bliver nok afhængig og vil bare have mere ;)


  2. Nov 21, 2012
    11:06 pm

    Kristine

    Uuuhj altså – du gjorde det. Jeg har nemlig længe tænkt på at lave den slemmert der, meeeeen jeg har endnu ikke gjort det, og det er der kun en eneste grund til, og det er, at jeg er bange for at blive afhængig ;) haha.


    • Nov 24, 2012
      11:05 am

      Loui

      Hej Kristine

      Den er også MEGET farlig ! Fortryder lidt jeg lavede den nu, for den er allerede forsvundet !?
      Men det er jo weekend, så du bliver nødt til at afprøve den, det er ren selvforkælelse ;)


  3. Aug 21, 2013
    10:26 am

    Pernille

    Nøhj hvor er den lækker!
    Lavede den i går, og den er jo lige så god og nem som beskrevet.
    Blev så vild med den, at jeg tog en masse med i skole, til bare at spise rent – min klasse overfaldt mig strakt, og blev lige fascinerede som jeg – din side + opskrift, er allerede givet videre til et par stykker! :)


    • Aug 21, 2013
      10:38 am

      Loui

      Hej Pernille

      Tak – Fedt, at du kunne bruge opskriften :D
      …Skal da vist snart selv lave en omgang igen ;)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *