• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madpakkebrød

    Sunde madmuffins med laks og rucola - serveret med grov sennepsdressing

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Alt-i-en-mad er noget, der ligger mit hjerte nært. De her muffins lavede jeg forleden og de blev en succes, for de er bare lækre, saftige og mættende. Inspirationen til fyldet er hentet fra bogen "Muffins", hvor dejen også har været udgangspunkt, for at udvikle min egen version af en sundere dej.
    Min version af en madmuffindej finder du herunder og fyldet kan varieres i det uendelig.
    Men gør dig selv den tjenste at prøve den her udgave - især med den grove sennepsdressing til. Himmelsk!

    Sammen med en grøn salat og dressingen har du et lækkert, let aftensmåltid - brug dem eventuelt også til en anderledes forret, hvor du kan lave dem i minimuffinsforme eller måske som en del af en buffet, her til junis mange studenterfester.
    Lige nu ligger der en håndfuld i min fryser, klar til at blive snuppet med på madpakken og gøre frokosten lidt sjovere.

    Opskriften på sennepsdressing finder du nedest i indlægget. Mandag kommer en mægtig lækker salat, hvor resterne af sennepsdressingen blev brugt.

    Madmuffins med laks og rucola

    Madmuffins med laks og rucola

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 10 styk

    Ingredienser

    • 3,5 dl hvedemel
    • 1,5 dl groft mel, her er brugt Vinjett fuldkornsmel
    • 1 spsk bagepulver
    • ½ tsk salt
    • 1 nip friskkværnet peber
    • 1 dl rapsolie
    • 1 æg
    • 1 spsk honning
    • 3,5 dl græsk yoghurt 2%
    • 100 g gravad laks i strimler
    • 40 g rucolasalat
    • Sesamfrø
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør æg sammen med olie, honning og græsk yoghurt. Sigt mel, bagepulver, salt og peber i blandingen og vend det sammen. Vend laks og rucolasalat i dejen, selvom dejen er tyk, kan det godt lade sig gøre.
    • Fordel dejen i smurte, store muffinsforme. Drys med sesamfrø og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 20 min.
    • De skal være gyldne og faste.
    • Server dem lune med grov sennepsdressing og en grøn salat.
    • ...Eller kolde i madpakken. De kan fryses

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    ________________________________________________________

    Grov sennepsdressing
    Ca. til 5 muffins

    • 3 spsk grov sennep

    • 1 tsk sukker

    • 2 spsk citronsaft

    • ca. 1 dl god rapsolie

    • salt

    • peber

    Rør sennep, sukker, citronsaft, salt og peber sammen. Smag til.
    Pisk rapsolie i, mens du hælder den i en tynd stråle. Der skal piskes hele tiden!
    Når olien er pisket i, smages dressingen til og trækker gerne 30 min. inden servering.

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Cecilie Schou Søby

      oktober 01, 2013 at 10:43 pm

      Hej Louise.
      Jeg kan se at dette blogpost er ret gammelt, men jeg skal til "samskudsgilde" på fredag og medbringe en lille let ret, jeg tænkte på at lave disse, men da jeg kan se der allerede medbringes lakselasagne, ville jeg høre om du tror man kan lave disse med kylling og rucola, i stedet for laks?
      Cecilie

      Svar
      • Loui

        oktober 02, 2013 at 4:14 pm

        Hej Cecilie

        Det kan du sagtens :) Prøv evt. at komme 1/2 tsk karry i dejen, det er godt sammen med kyllingen :)

    2. Anne Marie

      maj 26, 2013 at 12:44 pm

      Hejsa Louise.
      Vil egentlig blot hører om disse lækre muffins kan spises hvis man er på slankekur???
      Er de fedtfattige?? Måske du ved hvor mange kacl. der er i hver???

      Rigtig fin blog.

      Anne Marie

      Svar
      • Loui

        maj 26, 2013 at 5:25 pm

        Det kan man sagtens - 1 stk. sammen med masser af salat vil være en optimal frokost. De er fedtfattige afhængig af fedtindholdet i den græske yoghurt man benytter. Jeg har desværre ikke lavet beregning på dem. Tusinde tak :)

    3. Charotte Skræp

      juni 04, 2012 at 12:47 pm

      Hej Louise
      Vil der ske noget ved kun at tilsætte en 1/2 dl olie til muffindejen?
      Hilsner Charlotte(din mors kollega)

      Svar
      • Loui

        juni 04, 2012 at 4:13 pm

        Hej Charlotte

        Hmm, nej det tror jeg ikke andet end de selvfølgelig bliver lidt mindre svampede.
        Men husk at tilsætte 1/2 dl ekstra yoghurt eller måske kærnemælk til dejen istedet.
        Skriv hvordan det går med dem :)

        Louise

    4. Din største fan aka. Schou

      juni 02, 2012 at 6:25 pm

      Hej Loui :)
      Har allerede bagt dem. Manglede noget til aftensmaden, nu hvor jeg er alene hjemme ;)
      Blev dine også sådan lidt svampede i konsistensen? Er i tvivl om de har bagt nok, eller kan det være fordi jeg brugte grov durummel??

      Svar
      • Loui

        juni 04, 2012 at 12:27 pm

        Hej Schou :)

        Du er hurtig ;) Ja, altså de skal være svampede, men ikke ubagte!
        Næsten gang så prøv at stikke en tændstik ned i midten af dem. Hvis der er dej på den, skal de have lidt mere :)
        Grov durumet skulle ikke have noget at sige - kun at de kan blive lidt mere "tunge/kompakte" af at bruge det.

        Kram Loui

    5. Cathrine Curting

      juni 02, 2012 at 5:37 pm

      Sikke en lækker opskrift! Og rigtig fine billeder :)

      / frkcurting.blogspot.com

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen