Hvad man bruger et halvt kilo dadler til..

Så står man med et halvt kilo dadler i overskud efter Raw Food kagen og kan faktisk ikke lide dadler! Smide dem ud var ikke en mulighed, så der var da lige endnu en undskyldning for at kaste sig ud i en anden sundhedsretning. I Bogen “sundhedsrevolution” findes en efterhånden ret brugt kage med dadler og appelsin – og helt uden mel og sukker (dog med en pæn mængde frugtsukker!!) Så det blev den der skulle redde mig fra dadelproblemet.

Og så til alle min rettelser i opskriften ;) Oprindelig er det bare mandler som er blendet, men da jeg havde fået tillukset mig en pose mandelmel, var det perfekt. Derudover have jeg ingen appelsin og er faktisk ikke ret vild med det i kager, så det blev til limesaft. Virkeligt godt til den her kage!
Men da jeg jo manglende appelsinen, kom der en moset banan i. Jaja, det er slet ikke det samme, men den skulle bruges… Stærkt inspireret af Rawkagen, røg der også et par skefulde kakaopulver i. Man kan jo aldrig få for meget kakaosmag.
En bonus note til dig! Tjek lige du køber dadler uden sten!! Det tager usædvanligt lang tid at pille dem ud af 400 g dadler..

Kagen blev serveret med græsk yoghurt, rørt op med vanilie, og en frisk lime.

Dadelkage med mandler – helt uden mel og sukker

 1. 400 g friske dadler
  200 g mandler eller mandelmel
  6 spsk rapsolie – neutral
  Korn af 1 vaniliestang
  2 tsk kanel
  5 spsk kakaopulver
  1 moden banan – moset
  1 nip salt
  6 æg

 2. Saft af 1 lime


Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.

Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.

Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.

 

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *