Go Back
+ servings
Havregrynscookies - opskrift på cookies med havregryn og chokolade

Havregrynscookies

Store, sprøde, chewy havregrynscookies fyldt med chokolade. Dem du lige napper en ekstra cookie af.
Forb. tid8 min
Tilb. tid10 min
Ret: Kage
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 110 g smør - stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 70 g sukker
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 60 g finvalsede havregryn
  • 20 g grovvalsede havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

  • Kom smør, brun farin og sukker i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter.
  • Tilsæt æg og 1 spsk af hvedemelet og pisk det i - ca. 1 minut.
  • Kom havregryn, hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i en anden skål og bland det godt sammen.
  • Tilsæt halvdelen til dejen og pisk det kort i - ca. 10 sekunder.
  • Tilsæt resten og pisk det i til dejen er jævn - ca. 20 sekunder.
  • Kom chokolade i dejen og vend det i.
  • Del dejen i 50 g klumper og rul dem til kugler.
  • Placer dem (med god afstand imellem) på en bageplade med bagepapir .
  • Bag ved 175 grader (alm. ovn) i 10 minutter.
  • Tag cookies ud og lad dem afkøle 2 minutter på bagepladen. Flyt dem her efter til en bagerist og lad dem afkøle helt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen