Go Back
+ servings

Tærte med bacon, fennikel og vesterhavsost

Nem og lækker tærte som er fyldt med smag og mæthed.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Bagetid42 minutter
Samlet tid1 time 2 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Tærtebund

  • 100 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • ½ dl cremefraiche 9 eller 18%
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk koldt vand

Tærtefyld

  • 150 g bacon
  • 1 løg - i tynd skiver
  • 1 fennikel - i tynde skiver
  • 1 tsk Timian
  • 75 g vesterhavsost - revet
  • 3 æg
  • 1,5 dl cremefraiche 9 eller 18%
  • 1,5 dl kaffefløde - eller mælk
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål.
  • Tilsæt vandet lidt af gangen og saml dejen.
  • Pak dejen ind i husholdingsfilm eller en plastikpose og læg den i køleskabet i min. 30 minutter.
  • Rul dejen ud og fordel den i en tærteform (22-24 cm). Prik bunden med en gaffel.
  • Forbag bunden ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.

Tærtefyld

  • Steg baconen sprød på en pande og tag den af, men lad 1 spsk baconfedt blive på panden.
  • Kom løg og fennikel på baconpanden og svist det 2 minutter.
  • Skru ned til jævn varme og lad det stege mørt, men så det stadig har bid - ca 3-5 minutter. Krydr med timian, salt og peber.
  • Pisk æg, cremefraiche, kaffefløde, salt og peber sammen i en skål.
  • Fordel osten på den forbagte bund og kom dernæst bacon, løg og fennikel på. Hæld æggemassen udover fyldet.
  • Bag tærten ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 30 minutter til den er gylden og fast.
  • Lad den afkøle 10 minutter før servering.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen