Go Back
+ servings
Kardemommekage med æble - opskrift kage med æble og kardemomme

Æblekage med kardemomme og kanel

Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Antal: 10 pers.

Ingredienser

Kage

  • 250 g smør, blødt (+2 spsk til form)
  • 375 g sukker (+2 spsk til form)
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 2,25 dl mælk
  • 2-3 æbler

Karamelglasur

Fremgangsmåde

Kage

  • Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter. Oplever du, det skiller, kan du tilsætte 1-2 spsk mel.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt sammen i en anden skål.
  • Sigt det i kagen og tilsæt mælk. Pisk det hele sammen til kagedejen er jævn - ca. 30 sekunder.
  • Riv et af æblerne groft og skær det andet/de andre i små tern.
  • Bland revet æble og æbletern i dejen.
  • Smør en randform grundigt og drys med sukker.
  • Fordel dejen i formen (22 cm x 11 cm) og bank formen nogle gange ned i bordet, så der ikke kommer luftlommer i kagen.
  • Bag ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 45-55 minutter. Kom evt. stanniol over de sidste 10 minutter, hvis kagen begynder at blive meget mørk.
  • Tag æblekagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen. Vip den ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Karamelglasur

  • Kom flormelis i en skål og rør vandet i lidt af gangen til du har en tyk glasur.
  • Tilsæt karamel og rør til glasuren er jævn.
  • Fordel glasuren på den afkølede kage.

Noter

Kagen kan fryses uden glasur. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen