Go Back
+ servings
kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe

Kartoffelsuppe

Nem og lækker kartoffelsuppe med porre og bacon, som altid er et hit til aftensmad.
Forb. tid8 min
Tilb. tid22 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 250 g porrer - ca. 2-3 stk
  • 1 fed hvidløg - kan udelades
  • 2 spsk olie
  • 1 liter hønsebouillon - eller 1 liter vand + 2 bouillonterninger
  • 1 dl piskefløde - eller madlavningsfløde
  • Salt/peber
  • 1 spsk citronsaft

Topping

  • 150 g sprødstegt bacon
  • 4 spsk friskhakket persille

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
  • Rens porrerne grundigt og skær dem i tynde ringe.
  • Pil og hak hvidløget fint.
  • Varm olie i en gryde og kom kartofler, porre og hvidløg i.
  • Svits kartofler, porre og hvidløg i olien under omrøring 1-2 minutter - det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt hønsebouillon og kog det hele op. Skru ned til svag varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter - til kartoflerne er møre.
  • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender eller i en alminelig blender.
  • Kom suppen tilbage på komfuret, tilsæt fløde og kog den igennem.
  • Smag til med peber, salt og gerne citronsaft. (Jeg hiver også altid et nip chili i, for lidt ekstra kant.)
  • Server med sprød bacon og friskhakket persille

Noter

Suppen kan fryses. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen