Go Back
+ servings
Tærte med skinke - opskrift på nem og lækkert tærte

Tærte med skinke og porrer

Tilb. tid55 min
Antal: 6 pers

Ingredienser

Tærtedej

  • 100 g hvedemel
  • 75 g rugmel
  • 100 g skyr
  • ½ tsk salt
  • 50 g rapsolie
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 200 g kartofler i tynde skiver
  • 350 g porrer i tynde ringe
  • 3 æg
  • 200 g flødeost med smag - gerne BUKO rucola pesto
  • 1 dl mælk
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 1 tsk salt
  • 50 g mandelflager
  • 5 skiver serranoskinke
  • 2 spsk parmesanost

Fremgangsmåde

Tærtedej

  • Bland alle ingredienserne i en skål og saml hurtigt dejen. Kom den tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud og kom den i en springform. Prik bunden med en gaffel og forbag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 12-14 minutter.

Tærte

  • Kom imens kartoflerne og porrerne i letsaltet vand, damp dem i ca. 3 minutter.
  • Kom dem i en sigte og skyl med iskoldt vand. Lad dem dryppe af.
  • Pisk æg, flødeost, mælk, muskatnød, salt og peber sammen. Vend kartoflerne og porrerne i.
  • Kom blandingen på den forbagte bund. Skær skinken i strimler og drys den på toppen, sammen med mandelflager og ost.
  • Bag tærten i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter til fyldet er fast. Du kan dække tærten med et stykke stanniol, hvis tærtedejen får for meget farve.
  • Lad den afkøle i min. 15-20 minutter før servering.

Noter

Kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen