Go Back

Kartoffelbrød

Ingredienser

Dag 1

  • 2 dl koldt kartoffelvand
  • 5 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk honning
  • 140 g kogte, kolde kartofler - mosede
  • 125 g groft speltmel
  • 125 g hvedemel

Dag 2

  • 1,5 dl kærnemælk
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde

Dag 1:

  • Opløs gæren i kartoffelvandet og tilsæt salt og honning.
  • Pres de kogte kartofler gennem en sigte og kom dem i, sammen med Speltmel og hvedemel.
  • Rør det hele godt sammen til en kilstret dej og dæk skålen til med film. Hæver lunt natten over. evt i en kold ovn, da den så undgår træk.

Dag 2

  • Lun kærnemælken og kom den i en stor skål med salt og 150 g hvedemel. Rør det sammen til en klistret dej. Tilsæt derefter fordejen, der hævede natten over. Skrab den over i den store kål og ælt de to deje godt sammen. Ælt lidt efter lidt ca. 150 g hvedemel i, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket og lunt i ca. 2 timer.
  • På et melstrøet bord skrabes dejen forsigtig ud, med en dejskraber. Fold dejen let sammen og kom den op i et meldrysset fad eller en hævekurv. Lad den hæve tildækket i 2 timer.
  • Tænd ovnen på 250 grader, med en bageplade i. Når ovnen er varm, vippes dejen forsigtig ud på et stykke bagepapir - pas på ikke at ødelægge luften i dejen. Drys med mel.
  • Bagepapiret med brødet flyttes over på den brændvarme bageplade og kommes i ovnen. Bages først 20 min ved 250 grader, derefter skrues ned til 200 grader, hvor det bager videre i ca. 15-20 min.
  • Det skal være meget brunt og have en hård skorpe.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen