Go Back
+ servings
Rabarbercrumble - opskrift på nem rabarberkage med crumble smuldredej

Rabarbercrumble

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Ret: Dessert, Kage
Antal: 6 pers.

Ingredienser

Æblefyld

  • 750 g rabarber
  • 2 spsk majsstivelse
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk revet citronskal - valgfrit

Crumble

  • 110 g hvedemel
  • 60 g havregryn - her 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede
  • 100 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 175 g smør - koldt

Fremgangsmåde

Æblefyld

  • Skær rabarberne i grove tern - jo større stykker, jo mere bid vil din rabarbercrumble have.
  • Vend rabarberne i majsstivelse, sukker, vaniljesukker og evt. citronskal
  • Fordel rabarberne i et ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)

Crumble

  • Bland hvedemel, havregryn, sukker og salt sammen i en skål.
  • Skær den kolde smør i tern og smuldr det i dejen. Det er vigtigt smørret er helt koldt.
  • Smuldr dejen sammen til "klumper" - pas på med ikke at samle dejen. Det tager et par minutter.
  • Fordel crumblen ovenpå æblerne. Top gerne godt op, da det falder sammen.
  • Bag crumblen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til crumblen er gylden og rabarberne begynder at væske og boble i kanten.
  • Server varm, lun eller kold med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen