Go Back
+ servings
Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel

Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

Nem og super svampet glutenfri kage, som holder sig saftig i mange dage.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Ret: Kage
Antal: 8 personer
Forfatter: Louise Lyshøj

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder - (eller hasselnøddemel)
  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 200 g smør - blødt
  • 4 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mørk chokolade - (+30-50 g til top)

Fremgangsmåde

  • Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
  • Kom de varme hasselnødder over i et viskestykke og gnid skallen af med viskestykket.
  • Tag 50 g hasselnødder fra til pynt på top. Kom de resterende hasselnødder i en blender eller minihakker og blend til en grov mel. Jo grovere, jo mere bid vil kagen få.
  • Revet marcipanen groft på et rivejern og kom det i en stor skål.
  • Tilsæt sukker og smør til skålen og pisk det hele sammen til det er luftigt.
  • Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Hak chokoladen groft.
  • Vend de blendede hasselnødder i dejen, sammen med salt og den hakkede chokolade.
  • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) og bag ved 175 grader alm. ovn i ca. 50 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt i formen.
  • Pynt kagen med smeltet chokolade og de ristede hasselnødder.

Noter

Kagen holder sig svampet i flere dage. 
Kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen