Go Back
+ servings
Grønne bønner med bacon - opskrift med grønne bønner på pande

Grønne bønner med bacon og hvidløg

Tilb. tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 50 g mandelflager - (hasselnødder, pinjekerner, valnødder)
  • 100 g bacontern
  • 500 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Salt/peber
  • 1 spsk æbleeddike - valgfri

Fremgangsmåde

  • Rist mandelflagerne på en tør pande i ca. 2 minutter. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken.
  • Steg baconen sprød på panden.
  • Tag baconen af panden, men lad 1-2 spsk bacon blive. Lad baconen afdryppe på fedtsugende papir.
  • Friske bønner: De skal for en sikkerheds skyld koges inden, du kaster dem på panden pga. lektiner. Kog dem 4-7 minutter i letsaltet vand afhængig af størrelse og afdryp godt, inden du kommer dem på panden.
    Frosne bønner: De er blevet blancheret inden frost, så dem kan du svitse direkte på panden til opskriften her.
  • Varm panden op til jævn varme og kom de grønne bønner på panden.
  • Steg dem under omrøring til de tager lidt farve - ca. 6-8 minutter. De skal ikke blive brune eller miste sprødheden for meget, men de skal blive møre.
  • Tilsæt hvidløg og steg det med i ca. 1 minut.
  • Tilsæt bacon, mandler og smag til med æbleeddike, salt og peber.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen