Go Back
+ servings
Gryderet med oksekød og øl - simremad

Ølbraiseret oksekød med rodfrugter

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 45 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 500 g oksekød i tern
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt/peber
  • 2 løg, i tern
  • 2 mellem gulerødder, i grove skiver
  • 1 spsk olie
  • 1 mørk øl - 33 cl
  • 2,5 dl vand
  • 1 terning oksebouillion
  • 1 laurbærblad
  • 750 g blandede rodfrugter, i grove tern - knoldselleri, persillerod, jordskokker, pastinak
  • 2 mellem kartofler, i grove tern
  • 50 g svesker
  • 1 spsk æbleeddike - valgfri

Fremgangsmåde

  • Steg bacon næsten sprød i en stor gryde.
  • Tag baconen op, men lad fedtet blive i gryden.
  • Vend oksekødstern med hvedemel og krydr med salt og peber.
  • Kom oksekødsternene i gryden med baconfedtet og brun dem godt på alle sider.
  • Tag oksekødet op af gryden.
  • Kom olie i gryden.
  • Kom løg og gulerødder i og svits dem ved jævn varme i ca. 2 minutter - de skal ikke tage farve.
  • Kom bacon, oksekød, øl, vand, bouillon og laurbærblad i gryden.
  • Lad det hele simre under låg ved svag varme i 1 time.
  • Tilsæt rodfrugter, kartofler og svesker. Kom låg på igen og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter til rodfrugter og kartofler er møre.
  • Fjern laurbærbladet og smag retten til med salt, peber og evt. æbleeddike, hvis din gryde har brug for lidt syre.
  • Skal saucen være tykkere kan den jævnes nu.
  • Server med kartoffelmos eller en perlebyg/spelt-salat.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen