Go Back
+ servings
Laks en papilotte - laks i pakker i ovn

Laks en papilotte

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk laks - ca. 500 g
  • 1 fennikel
  • 1 squash - her 1/2 grønt, 1/2 gul
  • Salt/peber
  • 1 tsk chiliflager - valgfrit
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • 1 dl frisk dild - ca. 1 dusk fra supermarkedet

Fremgangsmåde

  • Skær eller snit på et mandolinjern fennikel og squash i tynde skiver.
  • Læg skiver af fennikel og squash midt på et halvt stykke bagepapir - pas på med ikke grøntsagslaget bliver for tykt, da grøntsagerne skal kunne blive tilberedt på de ca. 12 minutters bagetid. Krydr grøntsagerne med salt og peber.
  • Kom laksen ovenpå grøntsagerne. Krydr laksen med salt, peber og chiliflager (valgfri).
  • Dryp ca. 1/2-1 spsk olivenolie på laksen.
  • Læg citronskiver på laksen og fordel lidt frisk dild på toppen. Hold lidt af dilden tilbage til servering.
  • Luk bagepapiret op omkring grøntsagerne og laksen. Luk bagepapiret sammen i toppen, så der er lidt luftrum mellem fyld og toppen af pakken, men pakken stadig er helt tæt. Pakken skal ikke være pæn!
  • Læg laksepakkerne på en bageplade og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 12-15 minutter afhængig af tykkelse på dine laksestykker.
  • Tag laksepakkerne ud og åbn forsigtigt pakkerne - dampen er varm!
  • Server med en salat og godt brød.

Noter

Laksepakkerne damper videre når du tager dem ud af ovnen, så server gerne relativ hurtigt. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen