Go Back
+ servings
Laks i ovn - opsktift med grøntsager og asparges

Laks i ovn med grøntsager

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler - små
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 stk laks
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk revet citronskal - (cirka 1/2 citron)
  • 2 tsk paprika
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 250 g asparges
  • 1 squash - lille
  • 1 citron
  • Dild

Fremgangsmåde

  • Skær kartoflerne i kvarte og fordel dem i en bradepande.
  • Kom olivenolie, salt og peber ud over kartoflerne og bland det hele godt sammen.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter - afhængig af størrelse og sort. De skal have bid, da de skal bages videre med laks og grøntsager.
  • Tag bradepanden med kartoflerne ud af ovnen.
  • Skrab kartoflerne lidt ud til siden.
  • Bræk bunden af aspargsene og læg dem i siden af bradepanden.
  • Skær squashen i grove stykker og fordel dem også i siden af bradepanden.
  • Læg laksestykkerne i midten af bradepanden.
  • Kom olivenolie, citronsaft, revet citronskal, paprika, chiliflager, salt og peber i en lille skål. Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel marinaden ud over laksestykkerne.
  • Skær citronen i skiver og læg skiverne ovenpå fyldet i bradepanden.
  • Kom bradepanden i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15-20 minutter - grøntsagerne skal have bid og laksen skal være tilberedt - men ikke tør.
  • Top med frisk dild og server - eventuelt med en yoghurtdressing og grøn salat.

Noter

Smuldr 50 g feta over lige inden servering - det er toplækkert. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen