Go Back
+ servings
Pæretærte - opskrift på nem tærte med pærer

Pæretærte

Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Antal: 8 pers

Ingredienser

Bund

  • 250 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g smør
  • 1 æg

Fyld

  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 30 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mandelmel
  • 5-6 pærer
  • 25 g mandelflager

Fremgangsmåde

Bund

  • Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt smør og smuldr det sammen (det kan også gøres i en foodprocessor eller minihakker).
  • Pisk ægget sammen i en anden skål og saml dejen med det. Dejen skal ikke æltes, blot samles.
  • Pak dejen ind i madfilm og læg den i køleskabet i min. 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg/fordel den i en tærteform (22 cm). Prik med en gaffel huller i bunden.
  • Kom tærtebunden i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter.

Fyld

  • Kom sukker og smør i en skål. Pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene et af gangen med 1 spsk af melet (så dejen ikke skiller) og pisk ægget godt i dejen.
  • Tilsæt resten af melet, vaniljesukker og mandemel. Pisk det sammen til dejen er jævn - ca. 10 sekunder.
  • Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
  • Skræl pærer og skær den i både eller halver dem, hvis du vil have mere bid i dem.
  • Fordel pærerne på fyldet.
  • Drys med mandelflager.
  • Kom pæretærten i ovnen og bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til fyldet er fast.
  • Tag pæretærten ud og lad den afkøle.
  • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen