Halver tomaterne og fordel dem i et jævnt på en bradepande.
Tilsæt olivenolie, salt og peber og vend det godt sammen.
Bag tomaterne ved 200 grader i ca. 40 minutter til de er godt møre.
Snit løg og hvidløg fint.
Kom olie i en stor gryde og svits løg og hvidløg ved jævn varme i 2-3 minutter. De skal ikke tage for meget farve.
Tilsæt tomatpure, chiliflager, timian, salt og peber og svits med 2 minutter.
Kom de bagte tomater, dåsetomater, frisk basilikum, vand og bouillon i gryden.
Kog det hele op under omrøring. Skru herefter ned til svag varme og lad det simre i 30 minutter uden låg.
Blend med en stavblender eller i en blender tomatsuppen jævn og glat.
Tilsæt fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.
Server med cremefraiche, frisk basilikum og godt brød.