Go Back
+ servings
Tomatsuppe - opskrift på hjemmelavet tomatsuppe

Tomatsuppe

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt/peber
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 dåse hakkede cocktailtomater
  • 2 dl frisk basilikum
  • 5 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • Salt/peber
  • 1 dl piskefløde - eller kaffefløde, hvis det skal være mere fedtfattigt.

Fremgangsmåde

  • Halver tomaterne og fordel dem i et jævnt på en bradepande.
  • Tilsæt olivenolie, salt og peber og vend det godt sammen.
  • Bag tomaterne ved 200 grader i ca. 40 minutter til de er godt møre.
  • Snit løg og hvidløg fint.
  • Kom olie i en stor gryde og svits løg og hvidløg ved jævn varme i 2-3 minutter. De skal ikke tage for meget farve.
  • Tilsæt tomatpure, chiliflager, timian, salt og peber og svits med 2 minutter.
  • Kom de bagte tomater, dåsetomater, frisk basilikum, vand og bouillon i gryden.
  • Kog det hele op under omrøring. Skru herefter ned til svag varme og lad det simre i 30 minutter uden låg.
  • Blend med en stavblender eller i en blender tomatsuppen jævn og glat.
  • Tilsæt fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.
  • Server med cremefraiche, frisk basilikum og godt brød.

Noter

Tomatsuppen kan fryses. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen