Go Back

Marmorkage

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 30 g kakaopulver
  • 3 spsk mælk

Glasur

  • 130 g flormelis
  • 20 g kakaopulver
  • Vand eller mælk

Fremgangsmåde

  • Kom smør og sukker i en skål.
  • Pisk det sammen til en lys og luftig masse.
  • Tilsæt et æg af gangen + 2 spsk mel (for at dejen ikke skiller).
  • Pisk godt mellem hvert æg.
  • Kom det resterende hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og mælk i dejen.
  • Pisk det sammen - ca. 10 sekunder.
  • Tag 1/3 af dejen over i en anden skål.
  • Tilsæt kakaopulver og 3 spsk mælk - pisk det sammen til en jævn dej.
  • Smør en randform (22 cm x 11 cm) og kom halvdelen af den lyse dej i.
  • Fordel den mørke dej ovenpå og slut af med den lyse dej.
  • Bland eventuelt dejene lidt ved at "røre" gennem den med skaftet på en grydeske.
  • Bank randformen et par gange mod køkkenbordet for at slå luftbobler ud og samle dejene sammen.
  • Bag marmorkagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter - til den er gennembagt, men ikke knastør. Tag den hellere ud 2 minutter før, du lige tænker, da den bager en smule videre i formen.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen på en bagerist.
  • Bland glasuren sammen og fordel over din marmorkage.

Noter

  • Marmorkagen kan fryses.
  • Tilsæt evt. appelsinsaft i stedet for mælk til kakaodejen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen