Go Back
+ servings
æblecrumle - opskrift på crumble med æble

Æblecrumble

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Ret: Dessert, Kage
Antal: 6 pers.

Ingredienser

Æblefyld

  • 6-8 æbler
  • 20 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 50 g rosiner - valgfrit

Crumble

  • 110 g hvedemel
  • 60 g havregryn - her 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede
  • 100 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 175 g smør - koldt

Fremgangsmåde

Æblefyld

  • Skær æblerne i både eller grove tern - jo større stykker, jo mere bid vil din æblecrumble have.
  • Vend æblerne med farin og kanel.
  • Fordel æblerne i et ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)

Crumble

  • Bland hvedemel, havregryn, sukker og salt sammen i en skål.
  • Skær den kolde smør i tern og smuldr det i dejen. Det er vigtigt smørret er helt koldt.
  • Smuldr dejen sammen til "klumper" - pas på med ikke at samle dejen. Det tager et par minutter.
  • Fordel crumblen ovenpå æblerne. Top gerne godt op, da det falder sammen.
  • Bag æblecrumble ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til crumblen er gylden og æblerne begynder at væske og boble i kanten.
  • Server varm, lun eller kold med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen